Sorana Cîrstea câștigă titlul la Catalonia Open, se apropie de revenirea în top 30 WTA

Radu Marina | 7 mai 2023

Cu aceste victorii adunate săptămâna asta, Sorana ajunge la 19 victorii și 9 înfrângeri în 2023.

Sorana Cîrstea e campioana turneului Catalonia Open (WTA 125K) după o revenire excelentă în finala cu Elizabeth Mandlik. Sorana a învins-o pe Mandlik, jucătoare de 21 de ani, fiica fostei jucătoare de tenis Hanna Mandlikova, cu 6-1, 4-6, 7-5, revenind de la 2-5 în setul decisiv și salvând o minge de meci la 4-5 în setul decisiv, într-o finală de peste două ore.

Săptămâna perfectă a Soranei la Reus, în care a pierdut un singur set în cele cinci meciuri jucate, se încheie așadar în cel mai bun mod cu putință: primul ei titlu în 2023, care vine la doi ani distanță de la ultimul cucerit, în 2021, la Istanbul (WTA 250).

Pentru Sorana acesta este al treilea trofeu al carierei, după Taskhent 2008 și Istanbul 2021. În urma acestui rezultat, Sori se apropie de revenirea între primele 30 de jucătoare ale lumii, urmând ca de mâine să urce până în jurul locului 33 al clasamentului WTA.

După eliminarea din turul doi de la Madrid, unde a fost învinsă de Aryna Sabalenka, cea care a și câștigat apoi titlul, Sorana a luat decizia de a participa la competiția de la Reus, turneu desfășurat tot în Spania. Este un turneu de categorie WTA125K, aflat la prima ediție, și care se desfășoară sub egida WTA – lucru valabil pentru toate turneele de această categorie.

În drumul către acest trofeu, Sorana a avut evoluții solide în fiecare partidă. Ea a trecut, pe rând, de Aliona Bolsova (7-5, 6-0), Anna Karolina Schmiedlova (7-5, 6-5), Catherine McNally (6-2, 6-2), Lauren Davis (6-4, 7-5) și în finală de o altă americancă, Elizabeth Mandlik.

Finala cu Mandlik, jucătoare clasată pe locul 147, dar foarte talentată, a fost cel mai greu și solicitant meci din întreaga săptămână pentru Cîrstea. După ce a dominat clar primul set, finala a intrat într-o altă fază, în care totul s-a echilibrat peste măsură, cu Mandlik de data asta în prim-plan. După pierderea primului set, Mandlik s-a distanțat rapid la 4-0, avantaj greu de recuperat de Sorana și a continuat în aceeași notă și în decisiv, acolo unde a urcat rapid la 5-2.

De la 2-5 încolo, a fost rândul Soranei să iasă la suprafață: a egalat și a dus decisivul într-un tiebreak pe care l-a controlat cu autoritate, obținând o victorie prețioasă și un titlu care nu face decât să confirme perioada bună pe care Sorana o traversează.

Sorana începe, așadar, sezonul de zgură în aceeași notă în care l-a încheiat pe cel de hard, reușind să adune victorii importante. Cu aceste victorii adunate săptămâna asta, Sorana ajunge la 19 victorii și 9 înfrângeri în 2023.

Următorul turneu la care Sorana va lua parte este cel de la Roma (WTA1000), unde va evolua pe tabloul principal.

Azi ai reduceri de primăvară la tricourile 30-0!
Folosește la check-out codul TSHIRT pentru a te bucura de un discount de 40 la sută din valoarea coșului. Comandă AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi