Simona: „Tot ce îmi propun e să câștig fiecare meci pe care-l joc, nimic altceva”. Mihaela: „Cred că e un meci așteptat de multă lume!”

Treizecizero | 1 iulie 2019
Simona Halep:

„Am zis că anul acesta e un an chill și că nu pun presiune pe mine. Sunt motivată pentru fiecare turneu pe care-l joc. Așa că nu analizez lucrurile prea mult. Nu vreau decât să merg pe teren și să văd cât de bună pot fi anul acesta. Poate la anul voi forța mai mult. Acum mă simt fericită pe teren, mă simt bine.”

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

La conferința ei de presă de după victoria cu Sasnovich, Simona Halep a fost mai întâi întrebată despre cum se simte piciorul, apoi au venit câteva întrebări despre ce înseamnă pentru ea și cum gestionează starea de „chill year”. Iată răspunsurile:

Cum este glezna, genunchiul, piciorul

„E ok la acest moment, dar trebuie să fac tratament. N-am avut timp de altceva, afară de gheață. Cred că e puțin întins, mușchiul din spatele genunchiului și de asemenea și tendonul lui Ahile. Sper că nu e nimic periculos și că mă voi putea recupera înainte de meciul următor. S-a simțit destul de rău, putea fi și mai rău, dar cred că de fapt am avut ceva noroc pentru că am oprit mișcarea și m-am putut întoarce să continui punctul.”

Ce a schimbat de la 2-5 în sus în setul secund

„Nu am mai făcut greșeli și am reușit să fiu mai agresivă. La un moment dat începusem să nu mai lovesc mingea, iar ea și-a putut face jocul. Iar când își asumă inițiativa, joacă bine. M-am concentrat pe servă, am jucat mai mult cu primul. Da, m-am simțit încrezătoare, chiar dacă era 2-5. Nu m-am gândit că o să intrăm în setul trei, mi-am zis să lupt pentru fiecare minge.” 

Cum își vede jocul ei acum, raportat la celelalte pretendente la marile titluri

„Ei bine, am zis că anul acesta e un an chill și că nu pun presiune pe mine. Sunt motivată pentru fiecare turneu pe care-l joc. Așa că nu analizez lucrurile prea mult. Nu vreau decât să merg pe teren și să văd cât de bună pot fi anul acesta. Poate la anul voi forța mai mult. Acum mă simt fericită pe teren, mă simt bine. Tot ce îmi propun e să câștig fiecare meci pe care-l joc, nimic altceva.” 

Care este motivul pentru starea ei

„Poate pentru că am câștigat un Slam anul trecut. Anul acesta mă bucur mai mult de ce mi se întâmplă în circuit, de asemenea și alte lucruri off-court. Ies cu prietenii, petrec mai mult timp cu familia, ies mai des, lucrurile normale pe care o persoană de vârsta mea le face.”

Despre cum gestionează înfrângerile timpurii din turnee în aceste condiții

„Când pierd un meci acum nu mai fac un dezastru din asta. Încerc să iau lucrurile mai ușor. Dar sunt încă motivată, sunt ambițioasă. Doar că nu mai zic: “trebuie să fac asta, trebuie să obțin cutare rezultat”. Mă simt mai relaxată. Încerc să mă îmbunătățesc și în alte direcții, nu doar în ce privește tenisul.” 

Despre Barty și cum s-a simțit Simona ca număr 1

„Nu am avut ocazia încă să vorbesc cu ea, dar am felicitat-o. E o persoană minunată și mă bucur mult pentru ea. Merită să fie acolo pentru că a câștigat pe toate suprafețele. Mai are nevoie de ceva timp, poate să mai treacă o lună, și va ști mai bine cum să gestioneze locul 1. 

E un pic diferit: eu am tras mai mult timp ca să ajung pe 1, ea l-a obținut mai repede. E un pic ciudat la început, dar te obișnuiești. Iar dacă poți să te bucuri, e și mai ușor.”

Cum compară situația ei de acum cu cea din anii precedenți

„Lucrurile stau un pic diferit, trebuie să admit. Înainte era mai multă presiune. Acum nu aștept de la mine lucruri mari în perioada asta. Ce încerc e să-mi îmbunătățesc atitudinea, dar și jocul. Nu mai sunt atât de stresată că trebuie să câștig fiecare meci pe care-l joc. Văd un pic altfel lucrurile.” 

Cum crede că ar fi acum să câștige un Slam, comparativ cu precedentul

„Cred că ar fi mai ușor emoțional, pentru că știu deja cum e. De asemenea, cred că e și mai greu, știu ce presupune să câștigi șapte meciuri la rând ca să iei un Slam. Dar nu vreau să mă gândesc la asta. Vreau doar să joc fiecare meci, iar apoi vom vedea dacă e să se întâmple.” 

Mihaela Buzărnescu: „Cu Simona? E un meci interesant!”

Mihaela a vorbit despre victoria ei cu Jessica Pegula: “Ea nu și-a câștigat serva deloc până la 4-0 în setul doi, iar atunci ea a jucat mai agresiv, iar eu am devenit ceva mai pasivă, și de aceea game-urile s-au dus foarte repede, de la 4-0 la 4-4. La acel moment, mi-am zis că trebuie să schimb ceva și să fiu mult mai agresivă, iar meciul s-a întors în favoarea mea. Dar ea e genul de jucătoare care lovește fiecare minge, deci trebuie să fii pregătită pentru orice. E bine că am putut gestiona situația, știu că nu e bine să pierd un avantaj de 4-0, dar e tenis, dar e important că am putut câștiga meciul.” 

Miki a adăugat, apoi, că se simte mult mai bine acum și că nu mai are probleme de sănătate, după ce la Roland Garros a precizat că a avut dureri la umăr la mai multe turnee:

„Fizic sunt în sfârșit bine. Mă uit spre finalul sezonului, sper să nu mai am nicio accidentare și sper că voi putea recupera o parte din punctele pe care le-am pierdut în ultimele luni.”, a spus Mihaela, care a adăugat, într-un interviu pentru Eurosport, că încearcă să se bucure că are ocazia să joace iar într-un Grand Slam.

Deși la conferință a făcut cunoscut faptul că nu vrea să i se spună numele viitoarei adversare, Mihaela Buzărnescu n-a mai putut evita vestea la interviul Eurosport, când Barbara Schett i-a spus direct pe cameră că o va întâlni pe Simona Halep. „Cred că e așteptat de foarte multă lume; tot timpul spuneau ‘când o să joci și cu Simona’. E un meci interesant. Și care e mai bună o să câștige. Ce să zic, mă bucur că suntem amândouă în turul 2”, a spus Mihaela, râzând. 

CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0!

Comandă-l de AICI. Ediție limitată!


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi