Fast
Duel românesc

Duel românesc: Mihaela Buzărnescu câștigă în primul tur la Wimbledon, o va întâlni pe Simona Halep în runda următoare!

Treizecizero | 1 iulie 2019
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Miercuri, Wimbledon va fi locul unui nou duel românesc la nivel de Grand Slam. Au mai fost astfel de meciuri în anii precedenți, atât în turnee WTA, cât și în turnee de Grand Slam, dar cel de acum este cel mai notabil, întrucât le aduce față în față, o premieră, pe primele două jucătoare românce din clasament: Simona Halep vs Mihaela Buzărnescu.

La câteva minute după victoria Simonei cu Sasnovich, Mihaela Buzărnescu a urmat-o în runda secundă, închizând un meci care a devenit brusc mai dificil, 6-4, 6-4 cu Jessica Pegula.

Mihaela s-a văzut condusă cu break în startul meciului, dar a dominat confortabil de acolo, transformând un 0-2 într-un avantaj de 6-4, 4-0. Mihaela și-a pierdut un pic concentrarea aici și a scăpat destul de ușor și repede avantajul celor două break-uri în setul secund. Dar s-a redresat la timp când avea mai mare nevoie: după ce Pegula a egalat la 4 și încerca să forțeze încă un break, Mihaela s-a regrupat, regăsindu-și eficiența pentru ultimele două game-uri.

Buzărnescu a încheiat cu trei lovituri direct câștigătoare mai mult decât adversara ei (17-14), raportul erorilor neforțate fiind la fel de strâns: 24-23.

Va fi primul duel între Mihaela și Simona la nivel de WTA. Cele două s-au mai întâlnit la un ITF de categorie inferioară în 2008 (a câștigat atunci Simona, pe zgură, 6-3, 6-0), dar carierele lor au cunoscut o traiectorie spectaculoasă de atunci.

Ele se văd într-un moment în care niciuna nu este în cea mai bună perioadă de formă: teoretic, Mihaela ar juca pe o suprafață care îi mărește șansele, dar Simona joacă întotdeauna cu o motivație suplimentară când își întâlnește compatrioatele. Accidentarea suferită de Simona și mai ales felul în care se va recupera Simona este principala necunoscută înainte de meciul de miercuri.

În ce o privește, Mihaela s-a declarat în principal mulțumită de cum a gestionat situația din setul secund, când Pegula a jucat mult mai agresiv și era pe cale să întoarcă setul: „La acel moment, mi-am zis că trebuie să schimb ceva și să fiu mult mai agresivă, iar meciul s-a întors în favoarea mea. Dar ea e genul de jucătoare care lovește fiecare minge, deci trebuie să fii pregătită pentru orice. E bine că am putut gestiona situația, știu că nu e bine să pierd un avantaj de 4-0, dar e tenis, dar e important că am putut câștiga meciul.”

CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0!

Comandă-l de AICI. Ediție limitată!