Simona: „Toată lumea vorbea despre cum n-o să pot câștiga un Slam pentru că sunt slabă mental. Dar am câștigat”

Treizecizero | 1 iulie 2018

„Firește, s-a schimbat ceva în sufletul meu, pentru că am fost capabilă să depășesc această barieră. Dar în rest nu m-am așteptat la schimbări deosebite. Totul e la fel, eu sunt la fel, viața e la fel. Dar presiunea a dispărut. Visul a devenit realitate, așa că acum nu mă mai stresez cu acest subiect al Slamului. E foarte plăcut să fii în această postură, îmi oferă multe momente minunate”.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Dacă n-ați mai văzut de curând pe cineva radiind de fericire, merită privită reacția Simonei Halep la Media Day la Wimbledon, prima ei apariție într-o conferință de presă de la finala câștigată la Roland Garros. O să vă încarce cu energie pozitivă. Simo a zâmbit fără întrerupere și a dat răspunsuri cu generozitate despre cum se simte acum, ce s-a schimbat după Paris, ce așteptări are de la Wimbledon și ce obiective și-a setat de acum înainte. Fiecare răspuns, însoțit de un zâmbet masiv. 

Favorită 1 la Wimbledon pentru prima oară, Simona a povestit că și-a luat 10 zile de pauză după Paris, timp în care a dormit din plin, și că a ajuns la Londra cu mai bine de o săptămână înainte de startul turneului. O așteaptă acum una din cele mai mari provocări din sport: să gestioneze repede trecerea de la bucuria câștigării primului Slam, lucru petrecut la cel mai solicitant din punct de vedere fizic dintre cele patru Slamuri, la condițiile speciale de la Wimbledon. Totul, într-un interval extrem de scurt.

Simona, care debutează marți, contra japonezei Kurumi Nara, spune însă că „s-a adunat” pentru acest turneu și e fericită să fie pe teren. Se va răsplăti cu o vacanță mare după ce Wimbledon se va termina.

 

Despre schimbările aduse de titlul la Wimbledon:

„Firește, s-a schimbat ceva în sufletul meu, pentru că am fost capabilă să depășesc această barieră. Dar în rest nu m-am așteptat la schimbări deosebite. Totul e la fel, eu sunt la fel, viața e la fel. Dar presiunea a dispărut. Visul a devenit realitate, așa că acum nu mă mai stresez cu acest subiect al Slamului. E foarte plăcut să fii în această postură, îmi oferă multe momente minunate”.

Despre turneu:

„Sunt aici, gata să merg înainte. Abia aștept să înceapă. Nu știu cum o să fie acest turneu. Zâmbesc mult. Mă simt fericită. Și sunt bucuroasă că-s din nou pe teren. 

Știam că trebuie să mă adun și să mă mențin atentă pentru acest Slam. E un turneu important și trebuie să fiu concentrată la el. Dar după acest turneu, o să am o vacanță mare. Chiar am nevoie de ea.”

Despre următorul mare obiectiv:

„Am visat să câștig Roland Garros, am reușit acest lucru. Acum mi-am stabilit deja un alt obiectiv. M-aș bucura mult de tot să câștig o medalie olimpică. Așa că atenția mea e spre această țintă.”

Despre primirea pe care a avut-o acasă:

„Să văd 20.000 de oameni venind să mă întâlnească și să vadă trofeul, a fost ceva minunat. Am avut lacrimi în ochi primind dragostea lor. E foarte plăcut să vezi atâția oameni că apreciază munca mea și acea performanță. Cred că a fost un vis și pentru ei, să aibă o jucătoare câștigătoare de Grand Slam după 40 de ani, a fost un moment extraordinar. Le mulțumesc mult pentru că au venit. A fost special și am luat multă energie de la ei.”

Despre presiunea viitoare de acasă:

„Nu cred că de acum înainte o să fie o presiune mai mare decât până acum, pentru că înainte a fost o presiune imensă și toată lumea discuta despre cum n-o să pot să câștig niciodată un Grand Slam, pentru că sunt slabă mental. Dar acum am reușit să câștig și simt că oamenii vor realiza că dacă nu renunți, dacă muncești, dacă continui să îmbunătățești ceea ce trebuie îmbunătățit, atunci îți poți atinge visul.

Așa că acum simt că toată lumea e mai relaxată. Cu siguranță, primesc mai multe cereri de autografe, de poze. E un pic de nebunie acasă. Dar mă bucură. Încerc să o gestionez pe cât de bine posibil. M-am obișnuit cu ea de anul trecut, când am ajuns pe locul 1. Dar acum cred că e mai mare și mă bucură mai mult.”

 

Despre Darren

„Discuțiile cu Darren sunt la fel. A fost tare mândru de ce am făcut. De cum am reușit să mă schimb, să-mi îmbunătățesc atitudinea și toate celelalte lucruri. Apoi mi-a zis: Ok, înapoi la muncă.”

Despre adversara din primul tur

„Știu despre ea că e foarte rapidă și că lovește mingea plat. Trebuie să fiu puternică pe picioare și să fiu gata de luptă. O să fie o luptă.”

 

Filmul 30-0 dedicat victoriei de la Paris

 

 

 

***

Nu rata Povestea Primului Slam!

Simona Halep este, de acum, campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită pusă în context. Cu șase ani petrecuți la turnee, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor.

Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – povestea turneului la care s-a petrecut totul.

Interviuri, o listă solidă de invitați surpriză și articole captivante – asta te așteaptă într-un produs editorial de neratat pentru fanii adevărați ai Simonei. Alte detalii despre surprizele din cuprins, aici.

Precomandă revista de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi