Simona se simte bine după un meci încheiat contra ceasului, într-o atmosferă grea: „Ea a jucat extraordinar. Am stat calmă, aveam încredere că voi câștiga!”

Adrian Țoca | 30 mai 2019

„M-am gândit la întrerupere când aveam 5-1, nu-mi doream să se întâmple acest lucru, era foarte greu să revin mâine pentru un game sau pentru mai multe. Încercam să rămân concentrată pe ce am de făcut, să iau game-ul respectiv, nu pe vreme, nici pe faptul că se întunecă. A ieșit bine. Și bine că s-a terminat așa.”

Roland Garros este oferit de

Corespondență din Paris

De data asta, roata s-a întors, așa că am prins-o pe Simona la conferința de limba română înainte de cea în engleză, față de cum se întâmplă de obicei. Asta, mulțumită lui Juan Martin Del Potro, care a blocat sala principală cu declarațiile pentru jurnaliștii argentinieni. Așa că am apucat să povestim mai mult decât de regulă. Iată cele mai importante idei.

Simona a clarificat întâi de toate declarația din interviul de pe teren. A spus că a fost vorba de stomac, că i-a fost rău pe toată durata meciului, că a mâncat și o felie de lămâie, dar la acel moment, ora locală 22.00, se simte mai bine, grație unui masaj. „Nimic grav, nimic serios.”

Am întrebat-o ce anume din jocul lui Linette a prezentat o problemă pentru ea azi și ce și-ar fi dorit să facă mai bine. „Cred că nu am jucat destul de înalt, pentru suficient de mult timp, și am jucat foarte mult pe mijloc, din punctul meu de vedere. Acum, pe moment îmi dau seama de acest lucru. Cred că ar fi trebuit să deschid mai mult terenul și aș fi avut o șansă mai bună să termin mai repede. Dar am fost oricum aproape să câștig în două seturi. Nu s-a întâmplat, însă e o victorie foarte importantă.”

Întrebată dacă i se pare că Linette a venit mai motivată decât de obicei la acest meci și dacă simte că asta i se întâmplă mereu cu adversarele ei, Simona a spus: „Și eu am fost în situația asta, și mereu când am jucat cu jucătoarele din Top 10 m-am extramotivat și probabil și ele fac același lucru. Într-adevăr, a jucat un tenis foarte bun. A alergat foarte bine și meciul a fost foarte dificil pentru amândouă, dar a fost un meci bun.”

Simona, despre Linette: „Nu știu dacă m-a surprins, cred că tot jocul ei a fost extraordinar și știam că este o jucătoare solidă, dar azi cred că a jucat cel mai bun meci al ei.”

Condițiile au fost și ele parte importantă din contextul acestui meci, iar Simona a putut fi văzută în câteva ocazii acuzând tensiunea racordajului. „E adevărat, dar cred că mai mult terenul era problema, că era ud. Vremea, era o stare așa… atmosfera era grea și nu pleca mingea. Cred că racheta a fost doar o mică scuză pentru mine, dar într-adevăr jocul a fost mai lent azi.”

Și da, dacă mai erau dubii, Simonei nu-i place să joace ultima. „Da, nu-mi place să joc seara, chiar am avut un pic emoții, fiind programată ultimul meci, dar asta e, trebuie să joc ceea ce primesc.”

Apoi, a mai plutit și riscul ca meciul să nu se termine la timp, din cauza amenințării ploii și a întunericului. Simona era conștientă, dar a încercat să-și păstreze calmul ca să termine meciul cu bine.

„M-am gândit la întrerupere când aveam 5-1, nu-mi doream să se întâmple acest lucru, era foarte greu să revin mâine pentru un game sau pentru mai multe. Încercam să rămân concentrată pe ce am de făcut, să iau game-ul respectiv, nu pe vreme, nici pe faptul că se întunecă. A ieșit bine. Și bine că s-a terminat așa.”

Despre cum a gestionat intrarea în decisiv în ambele tururi, o situație în care se putea ușor panica: „Ei bine, azi a fost diferit, pentru că am condus tot timpul și am avut mingi de meci, deci aveam încredere că voi câștiga, știam că pot să îl câștig. În setul al treilea mi-am spus să stau calmă, să joc înainte ce jucasem, nu contează că am pierdut setul doi. Am încercat să deschid terenul mai mult, deoarece de lângă corp a lovit foarte, foarte bine. Și am încercat să joc cu primul mai mult. Cred că mental am fost mai puternică și de aceea am putut să câștig meciul.” 

Potențialele ei adversare din turul al treilea, Krunic și Tsurenko au rămas blocate la 6-6 în decisiv peste noapte. „Da, poate fi un avantaj pentru mine, dar vom juca peste două zile, așa că meciul o să fie deschis și vom vedea ce va fi.”

Simona a făcut un scurt preview pentru fiecare dintre variantele posibile pentru turul al treilea.

„Cu amândouă am mai jucat, cu Tsurenko am jucat de multe ori, am câștigat meciurile (n.a. 7-0 h2h), dar nu e un meci ușor. Mereu a fost dificil cu ea, e o jucătoare care se folosește de forța ta, va trebui să joc mai inteligent, mai deștept. Cu Krunic am jucat demult (n.a. 2-0 h2h), nu știu exact acum cum joacă, o să mă uit un pic. Însă e turul trei, deja nivelul crește și vreau să fiu concentrată pe jocul meu mai mult.”

Foto: Jimmie48Photography

Continuarea declarațiilor din română și engleză, aici.
 
– ce spune Simona despre spațiul de progres pe care îl mai are;
– dacă simte că are în echipa ei actuală acel gen de sprijin de care are nevoie în fazele avansate ale turneelor mari;
– ce crede despre pronosticurile legendelor, care o văd favorită la titlu;
– ce i se pare mai ușor, să câștige un Slam sau să apere un Slam;
– cum a perceput reacția fanilor, care s-au raliat împotriva ei azi.  
– și altele.

 

***

CELEBRATION!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou care să ne reamintească de acea zi minunată, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0! Comandă-l de AICI. Ediție limitată!


Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi