Simona răspunde tuturor teoriilor eșecului cu Kanepi: „Știam ce trebuie să fac, dar nu a funcționat. O înfrângere e greu de acceptat pentru că sunt o jucătoare foarte competitivă”

Camelia Butuligă | 28 august 2018

Ca să nu mai speculăm despre motivele înfrângerii de ieri contra Kaiei Kanepi (A jucat Simona prea mult în turneele pregătitoare? N-a jucat destul? A fost obosită? Și-a atins prea devreme vârful de formă? A fost de vină echipa pentru că n-a pregătit mai bine meciul? A fost prea mult zgomot pe stadion? N-a avut […]

US Open este oferit de

Ca să nu mai speculăm despre motivele înfrângerii de ieri contra Kaiei Kanepi (A jucat Simona prea mult în turneele pregătitoare? N-a jucat destul? A fost obosită? Și-a atins prea devreme vârful de formă? A fost de vină echipa pentru că n-a pregătit mai bine meciul? A fost prea mult zgomot pe stadion? N-a avut tactica potrivită?), propun să-i dăm cuvântul persoanei care este cel mai în măsură să explice ce și cum: Simona Halep.

La conferința de presă de după meci, Simona a apărut într-o dispoziție mult mai bună decât anul trecut după înfrângerea contra Sharapovei, tot în primul tur. Cu ochii limpezi și vocea clară, zâmbind cu relativă ușurință, a dat răspunsuri clare și echilibrate, intrând deseori și în detalii. Iată-le pe cele mai importante, via US Open:

Starea fizică după turneele pregătitoare din America

”Nu, nu regret deloc retragerea de la New Haven. Aveam nevoie să mă odihnesc și m-am odihnit. Am venit aici obosită, dar în sensul pozitiv, pentru că am jucat multe meciuri bune în Montreal și Cincinnati. M-am antrenat bine ieri și alaltăieri. Doar că azi pur și simplu am avut o zi proastă.”

E necesar să-și regândească planificarea turneelor pregătitoare? A fost dubla Montreal-Cincinnati prea obositoare?

”Nu. Nu asta a fost problema. Orice victorie îmi dă încredere. Acolo programul a fost un pic dificil pentru am jucat două meciuri în aceeași zi. Dar nu dau vina pe asta.”

New York-ul și Simona

”Nu joc niciodată cel mai bun tenis al meu aici. Știu că am făcut sferturi și semifinală la US Open, dar nu simt niciodată că sunt la cel mai bun nivel, deși lupt în continuare. Poate e zgomotul, și în tribune, și în oraș. Totul. Eu sunt o persoană mai liniștită și-mi plac orașele mai mici. Poate se va schimba pe viitor, nu știu.”

Meciul

”Ea a jucat bine și știam că o poate face, anul trecut a făcut sferturi. Azi n-am găsit formula potrivită și am pierdut. A început tare, primele game-uri au fost grele. Mă așteptam să joace fără frică, să lovească tare. Nici eu n-am simțit bine mingea, dar ea a jucat bine și m-a împins în spate. A meritat să câștige.”

”La 4-4 și 40-15 în setul doi am greșit trei mingi ușoare. A fost vina mea că n-am putut lua acel game. Apoi, ea a servit foarte bine. Sunt puțin dezamăgită că n-am câștigat acel game. Poate aș putut câștiga setul doi, și apoi, cine știe? Mi-e greu să vorbesc acum despre asta, pentru că nu mai pot face nimic.”

A făcut ajustări tactice în setul doi?

”Da. Am vrut să lovesc mai lung, dar când încercam, mingea ieșea trei metri în out. N-am simțit mingea cum trebuie. Știam ce trebuie să fac, dar nu a funcționat. Dacă aș putea să joc din nou meciul, aș lăsa deoparte stresul și emoțiile și l-aș juca ca pe un meci normal.”

Șansele lui Kanepi mai departe

”Are o șansă să facă un rezultat bun, ca anul trecut. E a doua oară când joc cu ea și am simțit mereu că are un joc foarte puternic. Sfertul nostru de tablou e foarte greu. De fapt, primul lucru pe care mi l-a spus Darren a fost că e cea mai grea parte a tabloului. Dacă se va întâlni cu Serena în sferturi, va fi interesant. Ambele joacă tare, deci va depinde de cine va fi mai inspirată în ziua meciului.”

Reacția lui Darren Cahill după meci

”M-a îmbrățișat și mi-a spus că e în regulă. Deci reacția lui a fost pozitivă.”

Crede că e nevoie să facă schimbări în echipă pentru a evita înfrângeri ca acestea?

”Nu, cu siguranță nu.”

Gestionarea înfrângerilor este o parte importantă a tenisului. Devin acestea mai ușor de acceptat cu timpul?

”Înfrângerea din finală de la Cincinnati nu a fost ușoară. Azi e mai ușor pentru că nu mi-am putut face cel mai bun joc al meu din varii motive: stres, emoții. Nu poți controla totul mereu. După câștigarea unui Grand Slam, presiunea se micșorează. Încerc să fiu mai relaxată, dar în general o înfrângere e greu de acceptat pentru că sunt o jucătoare foarte competitivă. Uneori sunt și lacrimi. Dar acum mă simt mai bine – a fost o zi proastă și voi depăși momentul repede.”

Are mai multe dificultăți în a-și găsi jocul în primele tururi la Slamuri?

”Pot să spun că da. În general, toate jucătoarele au emoții în primul tur. Chiar dacă ești în top, aceste emoții nu dispar. Eu sunt o persoană emotivă de fel, de aceea mi-e mai greu la începutul turneului și am nevoie de un start bun. Dar am și câștigat multe turnee după ce am trecut de meciuri dificile în primele tururi, deci nu-mi fac așa multe griji. Dar uneori se întâmplă, cum s-a întâmplat azi. Nu-i o tragedie, dar e greu.”

Stadionul Louis Armstrong?

”Îmi pare bine că am fost prima care a jucat acolo, chiar dacă am pierdut. Mi-a plăcut că fanii m-au susținut, le sunt recunoscătoare. Sincer, nu mă așteptam. M-au ajutat mult, le-am simțit energia. Nu au fost zgomotoși în timpul punctelor, doar în pauze. Dar aici este normal, toate terenurile sunt zgomotoase, asta face acest turneu special.”

Este la curent cu accidentarea Mihaelei Buzărnescu, au comunicat?

”Ne cunoaștem de mult, chiar dacă nu am fost foarte apropiate pentru că ea e mai mare ca mine. E impresionant ce a făcut anul acesta. Știu că a avut multe accidentări și i-a fost greu. A fost bine că s-a concentrat pe facultate în timpul liber. Rezultatele ei de la revenire sunt uimitoare și îmi pare rău că s-a accidentat tocmai când îi mergea mai bine. Nu știu exact care e situația accidentării și nu vreau să speculez, dar am întrebat-o cum se simte și am schimbat câteva mesaje. Sper să se recupereze repede și să aibă șansa să meargă mai departe.”

https://twitter.com/DKTNNS/status/1034218098516054016

 

 

***

Lansare NOUĂ de la 30-0! Tricoul „N-o să”, inspirat de Simona Halep, despre cum să te ridici împotriva oricărei preconcepții

Un tricou cu un design ultramodern, care transmite un mesaj puternic. Inspirat de titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros, „N-o să” este tricoul care nu mai are nevoie de nicio explicație. Când toată lumea îți spune că n-o să reușești, ambiționează-te și arată-le că se înșală. Apoi inspiră-i pe alții!

Atenție: PRECOMANDĂ! Ediție limitată: doar 200 de bucăți sunt disponibile. Livrări din 27 august.

Precomandă tricoul „N-o să” de aici.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi