Simona Halep trece peste startul lent, o învinge pe Kerber și privește acum spre Garbine Muguruza!

Treizecizero | 6 iunie 2018

Un comeback excelent și foarte satisfăcător pentru o Simona care a știut mereu ce are de făcut și a avut răbdare. O așteaptă, însă, la nici 24 de ore, un meci colosal cu Garbine Muguruza

Roland Garros este oferit de

Simona Halep revine puternic după pierderea primului set, învinge rezistența lui Kerber (6-7, 6-3, 6-2) și se califică într-o nouă semifinală la Roland Garros! Este pentru a treia oară în ultimii cinci ani când Simona ajunge în careul cu ași la Paris. Acolo o așteaptă Garbine Muguruza, care a depășit-o în mare viteză, la 2 și la 1, pe Maria Sharapova.

Analiza meciului este aici, iar declarațiile Simonei de după victorie sunt în articolul de aici.

Cu un început slab – 10 greșeli neforțate în primele cinci minute – Simona s-a trezit imediat într-o cursă de urmărire similară cu cea din turul unu.

A pierdut repede primele două game-uri și a încercat să se agațe de al treilea: a salvat foarte bine primele patru mingi de dublu break ale lui Kerber, dar a pierdut-o pe a cincea și s-a trezit condusă cu 3-0. Startul fals a continuat și în game-ul următor, când liderul mondial a salvat trei mingi de 0-4, anulându-și greșelile simple prin atacuri solide, numai că suma a dezavantajat-o din nou. 

Abia după 20 de minute a reușit Simona primul game rotund, pentru 1-4, iar de-aici a început să se cațere înapoi în set. Și-a recuperat în atac primul break, atingând repede a 10-a minge direct câștigătoare, apoi a urmat un game esențial, în care a salvat alte două mingi de break, înainte să-și confirme revenirea: 4-3 pentru Kerber, dar pe figura nemțoaicei și-au făcut loc primele semne de îngrijorare.

În punctul ăsta, un meci care trebuia să ne ofere puține greșeli și multe schimburi lungi, dacă nu chinuitoare, alunecase într-un schimb politicos de neforțate: Kerber a făcut 5-3, profitând de ale Simonei, Simona a venit la 5-4, profitând de ale nemțoaicei; și după 40 de minute de tenis, cele două greșiseră (împreună) de aproape 40 de ori. 

Ca un semn al mizei, tot erorile au adus și egalitatea: ușor crispată, Kerber a pierdut (de la 30-0) șansă să închidă setul, iar Simona a punctat pentru 5-5, aducându-ne aminte că întâlnirea asta e dominată de echilibru: cele două au pornit de la 4-4 în dreptul întâlnirilor directe și cu amintirea semifinalei grozave de la Australian Open – meciul sezonului, așa cum spun mulți jurnaliști.

Dar zgura e suprafața preferată a Simonei, nu și a lui Kerber. Iar asta s-a văzut în atitudine, dacă nu în scor: mereu agresivă (poate chiar prea agresivă), gata să ignore greșelile pentru a păstra inițiativa, Simona a făcut rebreak când Kerber a servit a doua oară pentru set, la 6-5.

Numai că în tiebreak (7-2 pentru Kerber), erorile s-au adunat ca pentru a șterge cu buretele întreaga revenire din partea a doua a unui set pe care Simona l-a încheiat cu 30 de greșeli neforțate și 15 winnere. Nu s-a gândit prea mult la asta.

A ajustat puțin înălțimea – ceva mai rotund, nu așa de plat -, dar a păstrat inițiativa în debutul setului doi. A lovit cu intenție, a început cu break, s-a dus la 2-0, dar Kerber nu s-a lăsat distanțată prea mult, și meciul a început să arate ca-n afișul de prezentare: schimburi lungi, dure, greșeli (mai) puține, construcții atente și mingi salvate din tribune.

Simona a avut șansa desprinderii la 4-1, dar Kerber a salvat două minge de break și a venit la 3-2. Apoi a întors de la 0-30 în game-ul șapte, a strâns la 4-3 și a început să pună întrebări pe serviciul advers. Simona a răspuns perfect, s-a făcut că nu vede mingea de break a lui Kerber și a închis game-ul entuziasmant, ajungând ireal la o scurtă excelentă a nemțoaicei. Câteva momente mai târziu, Simona a egalat la seturi.

Garbine Muguruza e deja la dușuri, după un scurt 6-2, 6-1 cu Sharapova.

Decisivul a început bine pentru Simona, care și-a făcut serviciul cu încredere și a reușit break-ul la zero pe repunerea lui Kerber, care părea să se clatine. Dar – bătăioasă cum o știm – Angelique a făcut rebreak imediat și s-a așezat pe scaun pentru a-și îngriji câteva eroziuni din talpă: medical timeout.

Puțin încetinită și adesea plimbată, Kerber și-a pierdut din nou serviciul, iar Simona a primit o nouă șansă pentru desprindere. N-a mai ratat-o. S-a dus la 4-1, apoi și-a ținut cumpătul când a servit pentru 5-2,  forțând-o pe Kerber să facă cumva să rămână în meci. A încercat, nimeni nu va spune că Angelique nu a încercat, dar Simona a închis la prima șansă de meci: 6-7, 6-3, 6-2, și senzația că nu s-a simțit cu adevărat în pericol.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1004369130781335553

https://twitter.com/Camelia30_0/status/1004367896586440704

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune fotografii din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Ce ai în plus în tirajul al doilea:

– conținut nou: 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi