Simona Halep trece cu bine de Magda Linette, merge în turul al treilea la Roland Garros

Camelia Butuligă | 30 mai 2019

Simona a ajuns la mingi de meci pe finalul setului secund, dar Linette a jucat din ce în ce mai bine. Susținută de public, care își dorea un meci mai lung, Magda a forțat decisivul. Însă efortul depus pentru asta avea să fie costisitor; adesea uităm cât de dificil e să ții nivelul sus pentru un meci întreg, în special contra cuiva ca Simona.

Roland Garros este oferit de


Simona Halep a învins-o pe Magda Linette, 6-4, 5-7, 6-3 în două ore și 10 minute, pe Suzanne Lenglen, obținând calificarea în runda a treia la Roland Garros.

Trei meciuri românești azi, trei adversare pe care le-am văzut jucând în premieră – slamurile îmi lărgesc serios orizontul. Muchova rămâne preferata mea din trioul de azi. Cehoaica mai are timp să confirme, dar Linette, 27 de ani, n-a pătruns niciodată în top 50. M-am bazat pe vorba lui Roddick și am așteptat răbdătoare ca poloneza să ne arate de ce e clasată unde e clasată (locul 87). Dar a durat ceva.

Acum câțiva ani, după o victorie neașteptat de grea, Serena observa ofuscată: ”Toate fac meciul vieții lor când joacă cu mine.” Atunci am cam pufnit, dar azi i-am dat dreptate Serenei când am zis același lucru prin setul doi. Linette venea la Paris cu deloc impresionantul scor de cinci meciuri pierdute la rând și nicio victorie la top 10 în carieră, dar n-ai fi zis că e așa după aplombul cu care bubuia forehanduri pe tușe și se apăra. 

Magda s-a ținut de Simona chiar când aceasta a ridicat vizibil nivelul, și nu numai că a făcut față ca joc, dar și mental. Primele două seturi au avut fiecare câte 50 de minute și au oferit un tenis foarte spectaculos. A contribuit dezinvoltura adversarei, miza momentului pentru Simona, dar și contrastul de stiluri – Linette este o jucătoare baseliner cu tenis agresiv, lovituri plate și un serviciu foarte bun. Planul ei, notat pe o foaie pe care o mai verifica din când în când în pauze, a fost probabil să lovească tot, să riște și să apere cât poate. Planul e simplu, execuția e mai grea, dar Linette a executat impecabil, solicitând-o pe Simona serios – iar când aceasta a ezitat la sfârșitul setului doi și nu a putut închide meciul, poloneza a prins aripi.

Atunci ar fi fost motive de îngrijorare: adversară în transă, meci aparent scăpat din mână, o Simona care împrăștia greșeli în stânga și-n dreapta (a făcut câte 16 neforțate în setul 1 și 2 și a încheiat meciul cu 44, număr nefiresc de mare pentru ea). Din fericire, Magda ne-a arătat de ce e clasată unde e clasată: nu a mai putut susține nivelul de joc și concentrare din primele două seturi. Avea nevoie de o pauză și a luat-o la începutul decisivului – Simona a luat un avans mare, deși poloneza a mai recuperat din el pe final. 

După meci, Simona a spus că este bolnavă, nu s-a simțit bine și că mâine va dormi toată ziua. Nu e o veste bună: să te lupți și cu viruși pe lângă adversare și mai ales să joci trei seturi în primele două meciuri e departe de a fi ideal. Dar îmi dă optimism faptul că adversara următoare se va alege între Tsurenko și Krunic, care n-au învins-o niciodată pe Simona și care vor fi nevoite să se întoarcă mâine pe teren pentru a-și termina meciul.

Foto: Jimmie48Photography


***

CELEBRATION!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou care să ne reamintească de acea zi minunată, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0! Comandă-l de AICI. Ediție limitată!


Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi