Simona Halep, suspendată provizoriu pentru un test pozitiv înregistrat la un control anti-doping de la US Open!

Treizecizero | 21 octombrie 2022

Simona Halep a fost suspedată provizoriu de International Tennis Integrity Agency, pentru un test pozitiv înregistrat la un control anti-doping din acest an, de la US Open. Proba B a confirmat rezultatele Probei A.


O veste incredibilă a surprins lumea tenisului vineri după-amiază: Simona Halep a fost suspedată provizoriu de International Tennis Integrity Agency, pentru un test pozitiv înregistrat la un control anti-doping din acest an, de la US Open, turneu la care ea a fost eliminată în primul tur, într-un meci în care a fost departe de nivelul ei obișnuit.

Substanța pentru care Simona a testat pozitiv este Roxadustat.

Proba B a confirmat rezultatele date de Proba A, potrivit comunicatului International Tennis Integrity Agency.

Simona a fost notificată de rezultatele controlului pe 7 octombrie, după ce anunțase că-și încheie sezonul pe 15 septembrie, deci între cele două evenimente nu e nicio legătură.

Jucătoarea a reacționat imediat într-un comunicat trimis pe rețelele sociale, anunțând că va lupta „până la capăt” pentru a demonstra că nu a luat niciodată în cunoștință de cauză vreo substanță interzisă.

Întregul comunicat al Simonei:

„Azi începe cel mai greu meci al vieții mele: meciul pentru adevăr. Am fost notificată că am testat pozitiv pentru o substanță denumită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare șoc al vieții mele

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut prin cap nici măcar o dată. Este cu totul împotriva valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații atât de nedrepte, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la capăt pentru a demonstra că nu am luat niciodată în cunoștință de cauză nicio substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la suprafață.

Nu este despre titluri sau despre bani, ci despre onoare, și despre relația de dragoste pe care o am cu acest sport de 25 de ani.

Simona”.

Simona, care n-a mai jucat de la acel meci din primul tur de la US Open, anunțase pe 15 septembrie că și-a încheiat sezonul pentru a se reface fizic și emoțional. E neclar în acest moment cât va lipsi de pe teren.

„Câtă vreme este suspendată provizoriu, jucătoarea nu are dreptul de a concura sau de a fi prezentă la nicio competiție a niciuneia dintre organizațiile care conduc tenisul”, se arată într-un comunicat.

Situația în care se găsește Simona acum e cel mai recent episod dintr-o serie de încercări importante prin care a trecut în ultimii doi ani: accidentarea gravă suferită anul trecut, care a obligat-o să piardă mai multe competiții importante, schimbările majore din echipă, atacul de panică de la Roland-Garros, divorțul consemnat în această toamnă, urmat de încheierea timpurie a sezonului și, acum, de vestea că a fost depistată pozitiv.

Dat fiind statutul în tenis al Simonei, fostă număr 1 mondial și dublă campioană de Grand Slam, este unul dintre cele mai importante cazuri de acest gen din istoria tenisului.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi