Simona Halep se retrage în setul secund al celui de-al doilea ei meci de după revenire. „Aceeași durere ca la Miami”

Treizecizero | 15 mai 2024

Comeback-ul Simonei e încurcat de probleme fizice. Românca s-a retras la 7-5, 2-3 vs McCartney Kessler, în primul tur al turneului WTA 125k de la Paris.

Simona Halep a trebuit să se retragă în setul al doilea al duelului cu McCartney Kessler, din turneul WTA125k de la Paris, din cauza problemelor reapărute la genunchiul stâng.

În cocheta bază din Bois de Boulogne, situată la mai puțin de patru kilometri distanță de Roland-Garros – acolo unde Simona se antrenase cu o seară înainte pe Chatrier cu Alize Cornet, îndeplinindu-i astfel o dorință amicei sale înainte de retragerea acesteia – Simona Halep și-a reluat prezența în circuit într-un mediu cât se poate de familiar. E un oraș pe care-l adoră, pe o suprafață pe care a trăit clipe memorabile, cu fani români în tribune și câte un ocazional „Allez Halep!” cu acel accent franțuzesc inconfundabil. Până și crainicul turneului care a introdus-o, Marc Maury, e același ca la Roland-Garros.

A fost primul ei meci pe zgură după doi ani – precedentul fiind cu Qinwen Zheng, la Roland-Garros 2022 – și prima încercare de a-și relua prezența în circuit după apariția de la Miami, din martie. Atunci, cu mult entuziasm generat de recâștigarea dreptului de a-și continua cariera, Simona a luptat cu Paula Badosa și cu dureri la umărul drept și la genunchi, cedând în trei seturi strânse.

Însă, într-o situație unică precum a Simonei, odată cu recâștigarea dreptului de a-și face meseria, problema principală avea să fie mereu felul în care corpul ei va răspunde provocării. A fost și rămâne cea mai mare necunoscută și cel mai mare risc. Îndeosebi după semnele din ultimele două luni, de la Miami încoace.

De atunci, Simona a trebuit să renunțe întâi la participarea de la turneul din Oeiras (Portugalia), unde și-ar fi dorit să își facă redebutul pe zgură, și, mai apoi, de la turneul WTA 1000 de la Madrid, unde primise wild card, de fiecare dată din cauza acelorași probleme la genunchi care au apărut pe fondul revenirii la intensitatea de competiție, ea spunând că are nevoie de mai mult timp pentru a fi pregătită.

Astăzi, după o oră și jumătate, genunchiul i-a dat de înțeles că e prea devreme.

Simona câștigase primul set cu 7-5 într-o oră, revenind după ce americanca servise pentru set la 5-4. A fost un set în care au fost evidente, simultan, atât lipsa de meciuri în picioare, cât și faptul că abilitățile world class ale Simonei sunt tot acolo. Dubla campioană de Grand Slam a avut probleme cu serviciul, totalizând cinci duble, dar a avut și multiple lovituri grozave, în special de pe partea de rever, reușind passinguri cu ușurință și scoțându-și adversara din teren cu unghiuri scurte executate impecabil. Dar pe măsură ce setul s-a lungit, în special după game-ul lung de la 4-4, au apărut și semne că se resimte fizic.

Simona a încheiat primul set cu o serie de trei game-uri, serie reușită mai ales pentru că a știut cum să gestioneze momentul mult mai bine decât mai inexperimentata ei oponentă. Efortul însă a ajuns-o pe Simona în momentele de start ale setului secund. După a doua vizită a fizioterapeutei turneului, Simona a decis să se oprească, pentru a nu-și asuma riscuri suplimentare, la aproape o oră și jumătate de la prima minge, la 2-3 în setul secund.

Într-o reacție luată de jurnalistul francez Eric Salliot după meci, Simona – care a fost însoțită la meciul de azi și la antrenamentele de ieri de către Virginia Ruzici – este citată: „Aceeași durere la genunchi ca la Miami. Era prea periculos ca să continui”.

Jucătoarea ar trebui să fie prezentă în Maroc săptămâna viitoare, la turneul WTA 250 de la Rabat unde a primit un wild card, dar în urma situației de azi, participarea ei în Maroc devine incertă.

Cum se întâmplă cu orice temă din viața Simonei, și meciul de azi va da naștere multor speculații – însă, până la alte desfășurări de situație, ceea ce rămâne de reținut este că o revenire la intensitatea de competiție profesionistă de tenis după aproape doi ani de pauză forțată și de interdicție totală de interacțiune cu această lume este o provocare complexă, ce nu poate fi considerată de nimeni drept o misiune ușoară. E nevoie de timp. Pur și simplu nu există garanții. Îndeosebi după toate traumele emoționale cărora le-a fost supusă Simona în tot acest interval și ale căror efecte secundare asupra corpului ei ne sunt necunoscute sau neînțelese.

Fanii jucătoarei își doresc un comeback cât mai rapid la un nivel înalt, cu siguranță nu e nimeni care să-și dorească acest lucru mai mult ca ea, însă, după semnele de până acum, e nevoie de mai mult timp pentru ca asta să se poată întâmpla.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi