Vești bune: Simona Halep s-a întors la antrenamente, la aproape o lună după accidentarea suferită la Roma

Treizecizero | 5 iunie 2021

Simona Halep a anunțat, printr-o postare în social media, revenirea la antrenamente, prima ei prezență pe teren după accidentarea suferită în meciul cu Angelique Kerber din turneul de la Roma.

Simona Halep a anunțat, printr-o postare în social media, revenirea la antrenamente, prima ei prezență pe teren după accidentarea suferită în meciul cu Angelique Kerber din turneul de la Roma. Ruptura la gamba stângă suferită atunci a obligat-o să se retragă din turneul de la Roland-Garros, prima ei absență dintr-un Slam cauzată de probleme fizice din întreaga ei carieră.

„Prima mea sesiune de antrenament după trei săptămâni și jumătate. Mi se pare că a trecut mai mult de atât, pentru că mi-a fost atât de dor să fiu pe teren. Dar perioada asta a fost cea mai bună, pentru că, deși am o viață minunată, am putut să apreciez ce simt pentru tenis și cum mă simt când nu pot să joc tenis.

Iubesc acest sport, iar acum înțeleg de ce am trăit doar pentru tenis atâția ani, de ce mi-a plăcut să fiu jucătoare profesionistă la cel mai înalt nivel atât de mult timp. Bineînțeles că nu e ușor să fii acolo, e epuizant mental și emoțional, iar acum realizez cât de puternică am fost. Când te accidentezi înainte de turneul tău preferat, acolo unde ai jucat tenisul tău cel mai bun și ai concurat 10 ani fără oprire, te simți foarte tristă și te întrebi de ce mi se întâmplă mie asta? Dar după câteva săptămâni că nu e ceva ce mi s-a întâmplat, e ceva ce s-a întâmplat pentru mine.

Așa că nu vreau decât să înfrunt orice provocare care îmi iese în cale. Nu știu dacă sunt sută la sută recuperată fizic, dar ceea ce știu este că sunt pregătită să înfrunt ceea ce urmează.

Mulțumesc mult pentru că mă susțineți în fiecare moment al acestei călătorii”, a scris Simona pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

În vreme ce intensitatea acestei mici sesiuni de antrenament este una scăzută, așa cum se poate vedea în video, iar asta implică răbdare din partea fanilor, faptul că Simona e deja pe teren e o veste cât se poate de încurajatoare.

Conform estimărilor inițiale, Simona are nevoie de aproximativ cinci săptămâni de recuperare. Acest timeline îi dă speranțe că va putea fi prezentă pe iarba de pe Centre Court pentru a inaugura turneul din 2021 – onoarea rezervată campionilor en-titre la Wimbledon. Totuși, e încă devreme de estimat în ce măsură Simona va putea fi aptă de joc la acel moment. Până la Wimbledon mai sunt 22 de zile.

Cum scriam aici, accidentarea și absența de la Roland-Garros pot să se dovedească, pe termen lung, o veste inițial teribilă, transformată însă în ceva bun. Un moment care să o motiveze și mai mult pe Simona și să o facă să revină pe teren cu o dorință și mai mare. Postarea ei de azi pare să indice spre exact același lucru.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi