Simona Halep s-a retras de la Turneul  Campioanelor din Singapore. „Sunt încrezătoare că e decizia bună”  

Treizecizero | 18 octombrie 2018

„Am nevoie de trei sau patru săptămâni de exerciții și de pauză și ar trebui să fie în regulă. Așa că am suficient timp acum să mă pregătesc pentru off-season și pentru noul sezon”. 

Simona Halep a anunțat în această dimineață că nu va juca la Turneul Campioanelor din Singapore care începe duminică, punând astfel capăt săptămânilor de speculații în ce privește starea ei fizică. Liderul mondial ratează astfel o competiție importantă pentru ea; Turneul Campioanelor 2018 devine astfel cel mai relevant turneu din ultimii ani pe care Simona nu-l poate juca din cauza problemelor de sănătate.

Decizia Simonei și faptul că a anunțat-o încă înainte de tragerea la sorți permite intrarea în turneu a lui Kiki Bertens, locul 9 mondial, și reașezarea din timp a capilor de serie pe tablou. Astfel, Angelique Kerber și Caroline Wozniacki vor fi capi de serie 1 și 2 la tragerea la sorți de mâine.

„Din păcate, după multe discuții cu echipa mea și cu medicii, am luat decizia de a mă retrage de la WTA Finals din Singapore. Aș fi vrut să termin 2018 într-o notă mai bună după un sezon incredibil, dar din păcate spatele meu nu s-a vindecat așa cum mi-aș fi dorit. Și trebuie să pun sănătatea mea pe termen lung pe primul plan.

Sunt tristă că nu voi putea juca a cincea și ultima ediție aici în Singapore, dar sunt încrezătoare că este decizia corectă și voi face tot ce pot să revin și să lupt pentru locul meu la ediția de anul viitor a WTA Finals. Singapore este un oraș special și sunt sigură  că fanii se vor bucura de un tenis special în această săptămână”, a scris Simona pe Twitter.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1052829051281395712

Simona devenise singura jucătoare calificată la toate cele cinci ediții ale Turneului Campioanelor din Singapore încă din vară, când și-a asigurat locul fără emoții, în urma rezultatelor excelente adunate în cel mai bun sezon al carierei. Dar o accidentare suferită la un antrenament cu Petra Kvitova la Wuhan i-a dat peste cap finalul de sezon. Ea a jucat totuși primul tur la Wuhan, pierzându-l cu Dominika Cibulkova în trei seturi, apoi s-a retras după primul set al meciului cu Ons Jabeur, la Beijing. Ulterior, ea a fost diagnosticată cu hernie de disc.

A încercat, după câteva zile de recuperare, să se testeze la Moscova, fără succes însă. Ea însăși admisese că șansele ca să poată juca la Singapore, în cazul în care n-o poate face în Rusia, sunt minime. Dar a încercat, mergând în orașul-stat asiatic și încercând să fie gata, până când a devenit clar că nu poate câștiga cursa cu timpul.

Simona a detaliat, într-un interviu exclusiv pentru WTA Insider:

„Decizia a fost greu de luat, cu siguranță. E întotdeauna greu să te retragi de la un turneu mare. De fapt, cred că e prima oară în cariera mea. Așa că a fost greu, dar e mai bine pentru sănătatea mea.

Darren a fost 100 la 100 pentru ideea de a mă retrage, pentru că e îngrijorat pentru spatele meu și e mai bine să prioritizezi sănătatea, întotdeauna. Întotdeauna m-a sfătuit așa, de când am început. Așa că el a fost chiar mai sigur decât mine că trebuie să decidem să mă retrag. Când am înțeles că e de acord, asta a făcut lucrurile mai ușoare pentru mine.

Spatele meu nu este în regulă. Nu m-am antrenat de patru săptămâni. Nu-s pregătită să joc la un astfel de nivel și spatele e încă inflamat. Nu e ușor să ies pe teren și să concurez în acest moment”.

Simona spune că timpul suplimentar de odihnă o va ajuta. „Am nevoie de trei sau patru săptămâni de exerciții și de pauză și ar trebui să fie în regulă. Așa că am suficient timp acum să mă pregătesc pentru off-season și pentru noul sezon”.

Faptul că Simona a dezvoltat o legătură specială cu Singapore a făcut decizia mai dificilă. Simona a jucat finala la prima ediție jucată aici, în 2014, an în care a reușit și o victorie senzațională cu Serena Williams. Apoi, anul trecut, Singapore este locul în care a primit trofeul pentru locul 1 la final de an, lucru care se va repeta și anul acesta.

„Turneul acesta e unul dintre cele mai importante, pentru că sunt doar opt jucătoare la start și arată cât de bine ai muncit de-a lungul anului. A însemnat mult pentru mine să mă calific cinci ani la rând. Mă simt tristă să nu pot juca, dar e ceea ce se întâmplă uneori. Datorită formatului, la acest turneu trebuie să joci fiecare meci ca pe o finală, deci e un nivel foarte înalt și trebuie să fii 100 la 100 cu fiecare ocazie”, a spus  Simona, în interviul exclusiv pentru WTA Insider.

Simona își încheie astfel sezonul  2018 cu un bilanț de 46 de victorii și 11 înfrângeri. Ea a câștigat primul Grand Slam al carierei, la Roland Garros, a jucat o altă finală de Slam la Australian Open, a mai câștigat titlurile la Montreal și la Shenzhen și a mai jucat finalele la Roma și la Cincinnati.

***

Bunătăți din Shop-ul 30-0 de care tu și prietenii tăi ar trebui să știți:

1. Pachetul One e reeditat: după ce tricourile Onederful au fost sold-out, pachetul One, dedicat Simonei, revine și e compus acum din tricoul Onederful Tricolor și ediția a doua a albumului foto Simona de Păstrat. Cum Simona  va încheia un nou sezon pe locul 1 în lume, iată un cadou perfect pentru fanii ei. O combinație de două produse populare, la un preț mult mai avantajos.

 

2. Tricoul „N-o să”. Considerat de mulți dintre voi (și de noi :D) drept cel mai bun tricou făcut de 30-0. „N-o să” vorbește pentru sine. Prinde o mărime aici, cât încă mai găsești!

3. Neînvinșii. Cartea colegei Andreea Giuclea e o colecție grozavă de povești motivaționale a unora dintre cei mai buni sportivi români. Merită să le ducem aceste povești mai departe, fie și ca o formă de inspirație pentru viitorii campioni, de care sportul românesc are atâta nevoie.

4. „Povestea Primului Slam”. Unii dintre voi i-ați zis „carte”, alții, „revistă”. Dar cei mai mulți ați descris-o drept o publicație la standardele cele mai înalte, așa cum găsim în străinătate, despre campionii altora. Ei bine, avem și noi campionii noștri world-class. Simona Halep și titlul ei câștigat la Roland Garros sunt în centrul acestei colecții de articole, reportaje, interviuri și texte de opinie, colecție pe care n-o mai găsiți nicăieri în altă parte.

5. Tricoul „Icecream”. Iubim cu toții tenisul de ne topim după el. Ce mod mai bun de a transmite asta decât printr-un tricou cu mesaj? Tennis to melt for. 

6. Ești genul care preferă bundle-urile? Iată un super pachet, care cuprinde toate produsele de print scoase vreodată de 30-0, în cea mai avantajoasă ofertă cu putință: album foto + trei reviste, la un super preț promoțional, disponibil un timp limitat.

Verifică aici toate produsele din Shop.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi