Simona Halep primește o tragere la sorți frumoasă la Australian Open 2022. Novak Djokovic e pe tablou

Treizecizero | 13 ianuarie 2022

Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, debutante la Australian Open, le vor întâlni pe Jasmine Paolini, respectiv Greet Minnen.

Simona Halep, favorită 14, e pe un sfert de tablou în care cele mai tari oponente sunt Muguruza, cu care a jucat o semifinală aici, și Kontaveit, jucătoarea momentului. Meciuri bune pentru toate cele cinci românce de pe tablou: Sorana Cîrstea are misiunea mai greu, reîntâlnind-o pe Petra Kvitova, pe care a învins-o anul trecut. Novak Djokovic a primit un traseu permisiv în primele tururi, în vreme ce Rafael Nadal are o misiune mult mai grea.

Amânarea de ultim moment tragerii la sorți a Australian Open, întârziată cu o oră și 15 minute față de ora la care era inițial programată, a sporit aerul de dramă din jurul Australian Open, care are parte de una dintre cele mai stresante introduceri în scenă din istoria sa.

În ce privește situația lui Novak Djokovic, încă nu a fost luată vreo decizie de către guvernul australian, ceea ce înseamnă că liderul mondial apare pe tabloul tras la sorți în această dimineață. Conform The Age, nu va fi luată o decizie azi în ce privește eventuala anulare a vizei lui Djokovic, însă ministrul imigrării, Alex Hawke, încă analizează această opțiune.

O conferință de presă a prim-ministrului australian Scott Morrison, programată exact în intervalul în care era inițial anunțată tragerea la sorți, a crescut tensiunea la Melbourne, însă în cele din urmă Morrison nu a făcut vreo referire la Djokovic, așa cum s-a crezut.

Tabloul feminin

Simona Halep, favorită 14, va deschide cu poloneza Magdalena Frech. Beatriz Haddad Maia sau o jucătoare din calificări este adversara din turul al doilea, iar Emma Raducanu sau Sloane Stephens sunt potențiale adversare în runda a treia.

Garbine Muguruza este adversara potențială din optimi a Simonei, iar Anett Kontaveit este oponenta plauzibilă din sferturi. O semifinală ar putea însemna un meci cu Aryna Sabalenka.

-Drumul Simonei: R1: Frech, R2: Haddad Maia/Q, R3: Raducanu/Stephens, R4: Muguruza, QF: Kontaveit, SF: Sabalenka, F: Barty/Osaka.

-Simona a nimerit în jumătatea inferioară a tabloului, favorite la titlu precum Barty sau Osaka fiind în partea de tablou opusă, cea superioară.

-Finalistă la Australian Open în 2018, Simona Halep a fost apoi oprită de Serena Williams (optimi, 2019), de Garbine Muguruza (semifinale, 2020) și din nou de Serena Williams (sferturi, 2021). Americanca este marea absentă a ediției din acest an.

Programul româncelor în turul întâi

Elena Gabriela Ruse vs Jasmine Paolini
Jaqueline Cristian – Greet Minnen
Irina Begu vs Oceane Dodin
Simona Halep vs Magdalena Frech
Sorana Cîrstea vs Petra Kvitova (20)

Debutante pe tabloul Australian Open, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au primit adversare solide, dar cu care își pot impune jocul.

Dacă va câștiga, Jaq se va întâlni în runda a doua cu învingătoarea dintre Sofia Kenin și Madison Keys, în vreme ce o victorie în primul tur ar duce-o pe Gabi Ruse spre un meci cu învingătoarea dintre Veronika Kudermetova și Claire Liu.

Irina Begu își va aduce forma bună recentă în fața franțuzoaicei big-hitter Oceane Dodin, o jucătoare periculoasă, însă inconstantă. În caz de victorie, Irina, care-i pe sfertul al treilea, cel al Simonei, s-ar vedea cu Elise Mertens în turul următor.

De departe cel mai greu meci al primului tur îl are Sorana Cîrstea, care n-a avut niciodată un match-up ușor cu Petra Kvitova. Însă anul trecut, în turul al doilea la Melbourne, Sorana a făcut marea surpriză, eliminând-o pe cehoaică în trei seturi. A fost un rezultat care i-a lansat sezonul Soranei, care și-a continuat forma bună până în vară. Kvitova nu e într-o formă grozavă în acest moment, așa că meciul se joacă. Petra conduce head-to-head-ul celor două, 5-3. O eventuală nouă victorie i-ar deschide tabloul Soranei, care-i pe sfertul patru de tablou.

– Sferturile de finală teoretice pe tabloul feminin, conform capilor de serie:

(1) Barty vs (5) Sakkari
(4) Krejcikova vs (8) Badosa
(6) Kontaveit vs (3) Muguruza
(7) Swiatek vs (2) Sabalenka

– Favorita 1, Ashleigh Barty, va întâlni o jucătoare din calificări; favorita 2, Aryna Sabalenka, va întâlni o jucătoare din Australia, Storm Sanders.

– Meciuri tari în primul tur: Emma Raducanu – Sloane Stephens, Sofia Kenin – Madison Keys, Petra Kvitova – Sorana Cîrstea.

Tabloul feminin complet.

Tabloul masculin

-Dacă va lua în cele din urmă startul, Novak Djokovic va deschide contra unui compatriot, Miomir Kecmanovic, ceea ce i-ar putea face viața mai ușoară campionului en-titre într-un prim tur care se anunță oricum complicat.

-Djokovic îi are în preajmă, dintre capii de serie, pe Sonego, Monfils, Garin, Norrie, Alcaraz și, cel mai bine clasat, Berrettini, potențialul adversar din sferturi. Semifinala ar însemna un meci cu Rafael Nadal sau Alexander Zverev.

Rafa Nadal (cap de serie 6) este în al doilea sfert de tablou și deschide cu americanul Marcus Giron și are un potențial meci mai complicat în turul al doilea, cu australianul Thanasi Kokkinakis. Karen Khachanov e și el o nucă tare pentru turul al treilea. Traseul greu al lui Rafa ar continua în optimi cu polonezul Hubert Hurkacz, iar Zverev sau Shapovalov ar însemna obstacolul din sferturi, o altă tragere neprietenoasă pentru Nadal la Melbourne.

Stefanos Tsitsipas, favoritul 4, domină sfertul al treilea de tablou, unde Casper Ruud (8), Jannick Sinner (11), Roberto Bautista-Agut (15), sau Taylor Fritz (20) sunt cei mai puternici adversari. Tot aici este și Andy Murray (WC), care revine la Melbourne și deschide cu gruzinul Nikoloz Basilashvili (21), pe care tocmai ce l-a învins în această săptămână.

Daniil Medvedev, cap de serie 2, e favoritul sfertului al patrulea, campionul de la US Open și finalistul de anul trecut al AO deschizând cu elvețianul Laaksonen. Medvedev s-ar putea vedea cu Nick Kyrgios în turul al doilea, un meci care cu siguranță va produce ceva scântei.

Andrey Rublev (5), Felix Auger-Aliassime (9) sau Diego Schwartzman (13) sunt cei mai puternici adversari ai rusului pe această parte de tablou.

Tabloul masculin complet


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi