Sorana Cîrstea obține cea mai importantă victorie a ei în Slamuri în ultimii nouă ani, o elimină pe Petra Kvitova! „Mi-am schimbat perspectiva”

Treizecizero | 10 februarie 2021

Sorana Cîrstea a reușit unul dintre cele mai bune rezultate ale carierei în turneele de Slam și una dintre surprizele zilei la Australian Open, învingând-o pe Petra Kvitova în turul al doilea, 6-4, 1-6, 6-1.

Sorana Cîrstea a reușit unul dintre cele mai bune rezultate ale carierei în turneele de Slam și una dintre surprizele zilei la Australian Open, învingând-o pe Petra Kvitova în turul al doilea, 6-4, 1-6, 6-1. E cel mai important meci câștigat de Sorana în anii recenți. Ultima oară când Sorana a învins o jucătoare de Top 10 la un Slam s-a întâmplat în 2012, tot la Australian Open, când a învins-o pe Sam Stosur.

A fost a treia victorie a româncei contra Kvitovei, din opt întâlniri.

În turul al treilea, Sorana va întâlni tot o jucătoare din Cehia, pe Marketa Vondrousova. Ar fi a treia oară în cariera Soranei când ajunge în optimile de finală ale unui Slam, și prima dată de la AO17.

Sub un soare puternic, de care a părut să fie afectată, Kvitova a început în stilul ei caracteristic, agresiv și încercând să încheie punctele repede. A avut trei șanse de dublu break, dar Sorana a făcut repede ajustările și a reușit treptat să întoarcă primul set. Românca a făcut o treabă bună mișcând-o pe Petra, încercând să lungească punctele și foarte curând Sorana punea cap la cap o serie de patru game-uri consecutive. N-a reușit să închidă setul pe serviciu, dar a făcut-o cu un break la 5-4.

Kvitova a răspuns cu o replică mult mai puternică în setul al doilea, în care a reușit să scurteze punctele și să o împingă pe Sorana în defensivă. Însă, chiar și în pofida scorului dur, Sorana a avut oportunități, însă a ratat toate cele șase mingi de break de care a beneficiat.

Poate cumva neașteptat, decisivul a fost în oglindă cu setul secund. Încurajată de un break reușit din primul game, Sorana s-a desprins, a jucat dezinvolt și a sprintat în restul meciului, ridicându-și nivelul și reușind o serie de puncte spectaculoase, în drum spre prima ei victorie versus o jucătoare de Top 10 după trei ani și jumătate.

„Mă bucur de setul trei, pentru că, în general, Petra când își intră în formă e greu să o oprești. Da, da, acolo s-a jucat meciul la începutul de set trei și sunt bucuroasă pentru că am reușit să îmi fac planul de joc, nu am așteptat greșelile ei, am încercat să fiu ofensivă, să stau cât mai aproape de linie, să contrez bine, să stau jos pe picioare și când aveam ocazia, să încerc să dau de punct (n.a. să lovesc decisiv) fără teamă. Sunt bucuroasă și de performanță, de nivelul tenisului pe care l-am arătat astăzi, dar și de situația în sine”, a spus Sorana într-un interviu acordat pentru 30-0.

Dincolo, Petra i-a dat credit Soranei, despre care a spus că și-a luat șansele și a făcut un meci foarte bun azi. „Ar fi trebuit să câștig primul set, în care am condus cu un break. Dar am pierdut patru sau cinci game-uri la rând, or asta nu e de acceptat. Dacă aș fi câștigat primul set, altfel ar fi stat lucrurile”, a spus Petra.

„Simțeam că joc bine de o lungă perioadă de timp, cam de un an de zile chiar. Simțeam că sunt pe linia bună, însă rezultatele nu se aliniau cu jocul. Nu reușeam să duc două, trei meciuri consecutive. Însă cred că această pandemie, acest covid mi-a dat un boost, m-a făcut să privesc tenisul din alt punct de vedere, iar acum sunt mult mai relaxată. Sunt o persoană foarte perfecționistă și mereu îmi doresc foarte multe de la mine, însă acum cred că mi-am dat seama că sunt multe lucruri mult mai importante în viață decât un meci de tenis pierdut. Și cred că m-am relaxat.

Asta este, probabil, schimbarea, pentru că din punct de vedere al tenisului lucrez la fel. De un an de zile lucrez cu Teo Cercel pe partea fizică – m-a ajutat și mă ajută mult și cred că și aici am făcut o îmbunătățire. Dar cred că pauza de 4-5 luni mi-a dat altă perspectivă asupra vieții, asupra tenisului și sunt mai relaxată”, a spus Sorana pentru 30-0, într-un interviu în care a vorbit și despre cum a gestionat carantina dură din Australia, relația cu echipa ei, ce se scrie despre ea sau ce și-ar fi dorit să aibă când era la început de carieră. Citește tot interviul aici.

Susține jurnalismul 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ ca să susții 30-0 și proiectele noastre și ai acces la conținut exclusiv, dedicat abonaților – plus alte surprize! Contribui astfel la menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi