Simona Halep, primele declarații despre Mouratoglou și despre obiective: „Este exigent, iar asta mi se potrivește. Vreau un alt titlu de Slam, de aceea lucrez cu Patrick”

Treizecizero | 9 aprilie 2022

Primele declarații făcute de Simona vin să confirme energia bună cu care a început acest parteneriat.

Simona Halep a vorbit pentru prima dată de la anunțul făcut joi, când ea și Patrick Mouratoglou au confirmat că lucrează împreună. Într-un interviu pentru publicația franceză Tennis Majors, publicație lansată chiar de antrenorul francez, Simona a vorbit despre motivația din spatele numirii lui Patrick ca antrenor, obiectivele ei actuale și ce-și propun să îmbunătățească cei doi.

Simona se antrenează intensiv zilele acestea la Academia Mouratoglou, cu sezonul de zgură în față drept o primă mare țintă. Simona va reveni pe teren și va debuta în noua formulă la turneul de la Madrid, câștigat de ea în trecut în două rânduri.

„I-am propus lui Patrick să lucrăm împreună pentru că îmi doresc cu adevărat să revin în top, și am simțit că el este cea mai potrivită persoană să mă ajute să realizez asta. Am fost norocoasă că a fost disponibil. Vreau să revin sus în top și, firește, visez să câștig un alt titlu de Grand Slam, pentru asta lucrez zi de zi„.

Dacă obiectivul macro este un nou Slam, Simona își propune să facă îmbunătățiri și în joc, dorindu-și să joace mai agresiv. „Vreau să iau mingea mai devreme. Vreau să-mi deschid terenul mult mai bine decât o făceam înainte. Nu spun că jocul meu de până acum era unul prost, dar vreau să-l fac mai puternic. De asemenea, vreau să îmi întăresc și corpul, pentru că dacă vrei să joci ofensiv și de pe baseline cu jucătoarele big hitter nu e deloc ușor. De aceea, trebuie să fiu puternică fizic. Voi lucra la asta, dar și la a-mi deschide terenul, să folosesc unele unghiuri mai bine decât până acum și să iau mingea mult mai repede. Acesta este obiectivul în viziunea noastră”, a spus Simona.

Un alt obiectiv al dublei câștigătoare de Grand Slam este să-și aducă tenisul ei cel mai bun și la turneele de Slam pe hard.

„Iubesc zgura, de aceea am putut să câștig multe titluri pe această suprafață. Am câștigat și Wimbledon, lucru pe care nu l-am așteptat, pentru că jocul acolo e foarte iute și ai nevoie și de servă. Dar jocul meu a fost cu adevărat bun în acel an și s-a potrivit perfect pe suprafață și, în plus, am avut și multă încredere. Am câștigat titluri mari și pe hard, dar n-am reușit încă să câștig și un Grand Slam, așa că probabil că trebuie să fac ceva extra ca să pot câștiga unul. De aceea lucrez acum cu Patrick, poate mă va putea ajuta să câștig unul și pe hard. Ar fi super, super frumos să reușesc și acest lucru în cariera mea”.

Articolul citat menționează schimbările făcute de Simona în echipa ei și sugerează că jucătoarea s-a mutat pe Riviera, pentru a fi mai aproape de noua ei bază de antrenament. De altfel, Simona a postat numeroase imagini în aceste zile de pe Coasta de Azur, arătând că se bucură foarte mult de noul mediu.

„Echipa mea e compusă din Virginia Ruzici, managerul meu de 16 ani, Arnaud Restifo, care-i partenerul de antrenamente, și Teo Cercel. O să vreau să adaug și un fizio, poate că va veni de la Academie”, adaugă Simona, care a venit prima dată la Academie acum o lună și jumătate.

În ce-l privește pe Patrick Mouratoglou, Simona spune că „el a făcut-o pe Serena mai bună decât a fost înainte, iar asta l-a pus în categoria de antrenori de elită”. Francezul a antrenat-o pe Serena Williams la 10 din cele 23 de titluri de Grand Slam pe care le are în palmares; toate acele 10 au venit după ce Serena a depășit 30 de ani, vârsta împlinită și de Simona anul trecut.

Simona spune că relația cu Mouratoglou a pornit aproape de la zero. „Nu-l știam prea bine înainte de acest an. Nu am vorbit niciodată și nu aveam un feeling despe cum este, dar am văzut acum că are o personalitate puternică și este destul de exigent ca antrenor. Asta mi se potrivește mie și de aceea sunt aici. E ușor să vorbești cu el. Acum ne știm deja destul de bine, ceea ce e un pas mare pentru mine, pentru că eu nu-s neapărat foarte deschisă cu toată lumea, sunt o persoană foarte introvertită. A fost ușor să mă deschid cu el și cred că asta e un lucru bun pentru relația noastră pe teren. Felul în care comunică – simplu și clar – este foarte puternic. Știe să transmită în așa fel încât, din câteva cuvinte, înțelegi perfect ce ai de făcut„, spune Simona, confirmând astfel lucrurile spuse de Mouratoglou, care s-a declarat încântat la rându-i de felul în care Simona recepționează mesajele lui.

„Circuitul e deschis”

Pe termen și mai scurt, Simona speră să fie recuperată în întregime pentru Madrid (26 aprilie – 8 mai), în contextul în care a jucat Indian Wells și a făcut semifinale cu probleme fizice, care au împiedicat-o să joace Miami, Charleston și meciul de BJK Cup cu Polonia, din weekend-ul viitor.

Simona spune că simte că este sub nivelul ei cel mai bun, dar crede că sezonul de până acum a fost încurajator, mai ales comparativ cu 2021, despre care spune că a fost „cel mai rău an”. Ea mai adaugă că a avut încrederea „foarte jos” înainte de Australia, dar că lucrurile s-au mai îndreptat după ce a câștigat o serie de meciuri la Antipozi, incluzând și un titlu la Melbourne înainte de AO, respectiv la Dubai, unde a învins și prima jucătoare de Top 10 întâlnită în acest sezon (Ons Jabeur). „Și atunci am simțit că încrederea începe să crească și că sunt destul de ok acum. Dar am simțit și că am nevoie de mai multe ore pe teren, la antrenamente, și că odată ce le am, mă voi simți probabil mai bine”.

În ce privește evoluția ostilităților din circuit, Simona spune că vede turul în continuare foarte deschis. „Nu cred că va mai domina cineva precum a făcut-o Serena. Simt că totul e posibil și mereu am spus asta, că oricine poate câștiga un turneu, nu știi niciodată ce se va întâmpla. Top 10 e foarte deschis”.

Își va propune inclusiv o revenire pe primul loc? Mouratoglou spunea că nu există limite în ce privește posibilitățile ei, iar Simona are în continuare o feblețe pentru titlurile de Slam. „Locul 1 este special, dar simt că un Grand Slam e mai mult de atât.”

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi