Simona Halep: „Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele, da”

Treizecizero | 15 decembrie 2023

„Patru ani ar însemna foarte mult, pentru vârsta mea, cel puțin, și pentru un atlet care a făcut asta 25 de ani, zi de zi, lucrul ăsta, și care și-a dedicat viața tenisului. Nu știu cum va fi, dar e catastrofal”, a spus Simona Halep, pentru Euronews.

Simona Halep a acordat un interviu canalului tv internațional Euronews la câteva zile după ce s-a anunțat data la care va avea loc audierea ei la TAS, discutând, printre altele, despre cum a gestionat suspendarea ei, ce va însemna dacă aceasta va fi menținută la TAS și a anunțat ruptura de Patrick Mouratoglou.

Uite ideile de bază din interviul disponibil integral pe site-ul Euronews.

Simona, despre…

Efectele cazului asupra ei

„Am fost mereu împotriva dopajului, știți că am vorbit insistent despre asta, așa că nici măcar nu mi-a trecut prin minte, niciodată în viața mea, să fac așa ceva. Deci a fost un șoc. M-am luptat cu partea emoțională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei, iar când am văzut cât de mult este dezbătut în public acest subiect, chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală.”

Sprijinul primit

„Am primit mii de mesaje, mesaje bune, iar cel mai important lucru este că niciodată nimeni nu mi-a spus ceva negativ. Toate mesajele au fost pozitive, iar asta mi-a dat puterea să continui să lupt în fiecare zi, să arăt că nu am făcut nimic rău.

Și adversarele și-au arătat sprijinul și apreciez foarte mult, pentru că înseamnă foarte mult pentru mine. Concurăm pe teren, dar când ești în cea mai grea situație, îți sunt alături și te sprijină. La fel și legendele tenisului. Am primim atât de mult sprijin din partea lor, au vorbit public despre mine. Înseamnă foarte mult, mă sprijină total. Totul mă ajută să rămân puternică în aceste vremuri dificile și să lupt ca să-mi curăț numele.”

Concluzia ITIA că a luat intenționat roxadustat

„Așa au spus, dar este foarte clar că a fost o contaminare. Cu trei zile înainte de rezultatul pozitiv la proba de urină, am avut rezultate negative la probele de sânge și urină. Așa că mi s-a spus la început că este o cantitate extrem de mică din această substanță interzisă, iar în acele trei zile nu aș fi putut să mă dopez.

Nu a fost intenția mea și nu am avut niciodată intenția de a face ceva greșit sau ceva lipsit de respect față de acest sport, pentru că am respectat totul și mi-am dedicat viața tenisului. Am alte principii, așa că nu m-am gândit să trișez în tenis. Sunt două lucruri: contaminarea – cred că este un argument foarte puternic pentru mine –, iar al doilea, probele de sânge. Am făcut foarte multe analize și toate au fost negative. Așa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Deci, cu aceste două chestiuni, sunt încrezătoare să merg și să contest decizia TAS.”

Patrick Mouratoglou

„Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglou de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Pentru că simt că, dacă am încredere, am șanse mai mari să am performanțe maxime.

Am fost întotdeauna deschisă să învăț de la oameni. De aceea angajezi oameni, pentru că ai nevoie de informații, trebuie să devii mai bun. Așa că mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou. Probabil va trebui să învăț (n.a. să aibă din nou încredere). Pentru că acesta este principiul meu în viață, dacă angajezi pe cineva și lucrezi cu acea persoană, trebuie să existe încredere.”

Ultima oară când a vorbit cu Patrick Mouratoglou

„Acum câteva luni.”

Dacă menținerea pedepsei de 4 ani ar însemna finalul carierei

„Așa cred. Da, pentru că patru ani înseamnă mult, la vârsta mea, cel puțin. Iar pentru un sportiv care a făcut timp de 25 de ani acest lucru în fiecare zi și și-a dedicat viața tenisului și sportului, nu știu cum va fi, dar este catastrofal. Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele, da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal.”


Interviul va fi difuzat în întregime vineri seara, de la 23:30, pe canalul Euronews România.

View this post on Instagram

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi