Simona Halep își face o revenire mai mult decât încurajatoare în circuit, cedează un meci dramatic cu Danielle Collins

Treizecizero | 12 august 2021

E o înfrângere deloc costisitoare, într-un turneu care a avut mereu aerul unui test oficial pentru Simona. Firește că jucătoarea noastră nu va fi mulțumită de rezultat, dar, după această apariție, Cincinnati și, mai ales, US Open pot fi privite cu mai mult optimism.

În primul ei meci după trei luni de absență din circuit, Simona Halep a pierdut cu Danielle Collins în turul al doilea la Montreal, 2-6, 6-4, 6-4, într-un meci care s-a întins peste 2 ore și 45 de minute.

În ciuda eliminării, rezultatul trebuie privit ca pe un moment pozitiv. Și-s două motive mari pentru asta.

Cel mai important, faptul că Simona a stat atâta timp pe teren fără nicio problemă de sănătate, alta decât inevitabila oboseală care a afectat-o de la jumătatea meciului în sus. Cu resursele fizice limitate, lucru perfect normal după o astfel de pauză, Simona s-a bazat mult pe toată experiența adunată și a gestionat bine momentele de slăbiciune, pe care de altfel le anticipase înainte de meci [context]. N-a putut să treacă și linia de sosire și nu mult i-a lipsit să nu prelungească meciul; după ce a salvat patru mingi de meci la 4-5 în decisiv, ea a avut două mingi de game pentru 5-5.

A doua veste bună e nivelul arătat în primul set. În condiții dificile, cu o umiditate ridicată, Simona a fost aproape impecabilă în setul de debut, în care a jucat cu o limpezime impresionantă ținând cont de contextul revenirii. După câteva game-uri de încălzire, Simona a accelerat și a fugit cu o serie de patru game-uri la rând, în care a arătat ca și cum n-ar fi lipsit o zi din circuit. Făcând asta, a dominat o jucătoare în mare formă, care a adus la acest meci o serie de 11 victorii consecutive, ea câștigând două titluri în ultimele săptămâni.

Lucrurile s-au mai schimbat din setul al doilea, când serviciul a început s-o părăsească, Collins a atacat tot mai agresiv, iar Simonei i-a fost dificil să stea aproape de adversara ei doar cu returul. Deși a recuperat de trei ori un break, Simona n-a putut evita decisivul.

În setul al treilea, Simona s-a reîntors la conducerea meciului, după ce a salvat patru mingi de break la 0-1. La 3-2 pentru româncă, meciul a fost oprit de un lung time-out medical solicitat de Collins, care a avut nevoie de îngrijiri la coapsa stângă. După meci, americanca a spus că în dialogul de la fileu i-a cerut scuze Simonei pentru MTO-ul luat. În interviul de pe teren, Collins a spus, cu ochii în lacrimi, că și-a dorit să nu abandoneze cu orice preț și să termine meciul pe teren, fie victorie, fie înfrângere.

La reluarea meciului, americanca a recuperat break-ul și s-a mers cap la cap până la acel game final. O Simona absolut istovită s-a luptat din greu să prelungească meciul, dar lipsa prospețimii fizice, care explică și numeroasele ei reacții de frustrare, a afectat-o în repetate rânduri în situații în care nu a putut executa bine lovituri pe care altminteri le-ar fi jucat cu siguranță altfel.

A fost un meci foarte agreabil, jucat de multe ori cu garda jos, cu pasaje excelente de joc, în care ambele jucătoare s-au luptat nu doar cu adversara, ci și cu propriile resurse fizice împuținate, fără ca asta să afecteze spectacolul, frumos în imperfecțiunea lui.

Simona a încheiat meciul cu 31 de lovituri direct câștigătoare versus 22 de erori neforțate (38 vs 42 la americancă) și a avut doar trei puncte mai puțin decât Collins (111 vs 114). Într-un meci cu o puzderie de șanse de break, ambele jucătoare au încheiat cu fix același raport la break points: 7 din 22.

E o înfrângere deloc costisitoare, într-un turneu ce a avut mereu aerul unui test oficial pentru Simona, prima care a spus înainte de turneu că este deocamdată departe de nivelul ei normal. După acest meci, cel mai probabil Simona se va simți mult mai încrezătoare în forțele proprii și mult mai sigură pe corpul ei. Firește că nu va fi mulțumită de rezultatul în sine, dar, după această apariție, Cincinnati și, mai ales, US Open pot fi privite cu mult mai mult optimism.

Simona se aștepta să atingă acest nivel la US Open

De altfel, Simona a confirmat, în declarațiile de după meci, că e încurajată de acest meci. „Multe lucruri pozitive în ce privește felul în care am jucat azi. E un pic neașteptat să vii după trei luni în care n-ai putut juca cine știe ce tenis și să joci trei ore la un nivel foarte ridicat cu cineva care câștigă multe meciuri și turnee în ultima vreme”, a spus Simona, citată de WTA Insider, adăugând că se aștepta să atingă acest nivel pe la US Open.

https://twitter.com/WTA/status/1425644291590791168?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1425641354802057217?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi