Simona Halep își continuă dominația asupra celorlalte românce, trece de Gabi Ruse la Melbourne; Irina Begu e și ea în sferturi

Treizecizero | 6 ianuarie 2022

A fost a 16-a victorie consecutivă reușită de Simona contra unei jucătoare din România. Simona nu a pierdut niciodată un meci pe un tablou principal WTA contra unei compatrioate.

Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse în turul al doilea la Melbourne, 6-2, 6-1 într-o oră și un minut, calificându-se în sferturile de finală ale tabloului Melbourne Summer Set 1. Simona, favorită 2 a turneului, o va întâlni în ultimele opt pe elvețianca Viktorija Golubic. Va fi a doua întâlnire dintre cele două, după ce Simona a câștigat în 2018, la Cluj, în Fed Cup, scor 6-3, 1-6, 6-1.

Simona și Gabi s-au reîntâlnit la doar câteva săptămâni după duelul de la Transylvania Open, dar diferențele față de acel meci au fost prea puține. Eventual, cel de la Melbourne a fost poate câștigat chiar mai ușor de Simona, semn că lui Gabi i-a rămas un pic în gând rezultatul întâlnirii precedente, dar mai ales mesajul venit de dincolo de fileu. E o problemă care va mai persista o vreme, și e de înțeles să fie așa, până la un punct: e evident că Gabriela o admiră enorm pe Simona, iar asta o împiedică să se exprime la întregul ei potențial atunci când o întâlnește într-un meci oficial. E ceva ce nu se poate depăși peste noapte.

A fost un meci în care câteva detalii au fost asemănătoare de ambele părți: insistența de a ataca serviciul al doilea, spectaculozitatea unor revere, calitatea retururilor. Dar deosebirile – mari – au venit, ca și data trecută, în materie de consistență și cum au fost jucate punctele importante. Când Simona a început să pună întrebări, Gabi n-a reușit să răspundă, sau n-a putut susține. Tentativa ei de comeback din setul întâi s-a frânt exact la un punct cheie, la 2-4, 30-30 pe serviciul lui Ruse. Un schimb de o intensitate foarte ridicată, pe care Simona l-a câștigat deși era sub presiune, deși Gabi dicta schimbul. Ruse a simțit imediat efectul și a făcut apoi o dublă cu care a predat game-ul și, curând, setul.

Dacă lui Gabi îi e greu să vină la astfel de meciuri are însă, înainte de orice altceva, de-a face cu nivelul pe care-l propune Simona. Azi a fost o evoluție foarte bună din partea dublei campioane de Grand Slam și multe alte jucătoare poate chiar mai experimentate decât Ruse ar fi avut parte de aceeași soartă. E încurajator pentru Simona că a răspuns atât de bine la timpul foarte scurt avut la dispoziție după victoria de ieri (aproximativ 15 ore); Simona a spus la interviul de după meci că n-a simțit bine mingea la început, dar că e foarte bucuroasă cu nivelul ei de azi și că știe că dacă joacă tenisul ei cel mai bun are o șansă cu oricine. Va avea ocazia să îl testeze în sferturi cu una dintre jucătoarele care au avut un 2021 foarte bun, elvețianca Golubic.

A fost o zi excelentă și pentru Irina Begu, care a trecut în trei seturi de Jasmine Paolini, 3-6, 6-2, 6-3, confirmând astfel succesul spectaculos din primul tur cu Jessica Pegula, favorita 1.

Irina se califică astfel în sferturile de la Melbourne Summer Set 2, celălalt turneu WTA 250 care se desfășoară în baza AO; o va întâlni acolo pe Amanda Anisimova, cea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, 6-4, 6-1.

Begu și Anisimova au mai jucat în 2019, la RG, americanca impunându-se atunci în două seturi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi