Irina Begu obține o nouă victorie solidă, trece de Jasmine Paolini și se califică în sferturile Melbourne Summer Set 2

Radu Marina | 6 ianuarie 2022

Irina Begu a confirmat succesul contra Jessicăi Pegula, favorita principală a turneului de la Melbourne 2 (WTA 250) cu încă o victorie bună, de data asta obținută în fața italiencei Jasmine Paolini, locul 53. O va întâlni pentru un loc în semifinale pe Amanda Anisimova, care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea.

Irina Begu a confirmat succesul contra Jessicăi Pegula, favorita principală a turneului de la Melbourne 2 (WTA 250) cu încă o victorie bună, de data asta obținută în fața italiencei Jasmine Paolini, locul 53 mondial. A fost 3-6, 6-2, 6-3 pentru Irina care se califică astfel în sferturile de finală, în ceea ce este un început de sezon excelent pentru ea.

Jasmine Paolini, care a câștigat în 2021 primul ei titlu WTA și a urcat până pe locul 51 WTA, nu impresionează cu arme evidente. Dar e o jucătoare foarte tenace și agilă, și asta o face adesea greu de bătut: aleargă, se deplasează, acoperă bine terenul și lovește din alergare suficient de bine cât să-și deranjeze adversara constant. Am văzut asta în partida ei cu Simona Halep de la Linz, am revăzut acum aceleași lucruri în meciul cu Irina. 

Începutul de meci i-a aparținut italiencei, care a jucat mult mai îngrijit, s-a aparat bine și a profitat de micile erori ale Irinei. Deși Begu și-a pierdut serviciul încă din startul meciului, a revenit în două rânduri și a prins-o din urmă pe oponenta ei. Însă din game-ul 5, setul s-a rupt complet, Paolini câștigând următoarele trei game-uri din cele patru jucate. 

Paolini nu e o adversară tocmai facilă pentru Irina, drept dovadă și meciurile lor, care au fost echilibrate și lungi (din trei întâlniri, două au ajuns în set decisiv). Irinei nu îi plac jucătoarele care o scot frecvent din zona ei de confort și o obligă să fie mai agresivă decât e cazul. Or, Paolini exact asta face și a făcut inclusiv în meciul de astăzi: a determinat-o pe Irina să lovească mingi în plus, să accelereze mai des, să preia inițiativa în multe rânduri. 

În cele din urmă, Begu a părut că își asumă această misiune, de a fi agresivă și de a-și câștiga meciul prin curaj. A început setul doi furibund, cu trei game-uri câștigate la rând și un tenis foarte clar, așezat și susținut de un serviciu impecabil (avea să piardă doar opt puncte cu primul serviciu până la final). Pentru că a menținut același nivel bun de joc și loviturile au avut măsura potrivită, totul a părut foarte ușor în ceea ce a urmat: a câștigat clar setul doi și n-a avut nicio problemă în setul decisiv, când a făcut break-ul la 2-1 și nu s-a mai uitat în urmă până la final. 

Revenirea aceasta a Irinei nu e o surpriză, dar are relevanța ei; întoarce un meci cu o adversară arțăgoasă, care se află în cea mai bună perioadă a carierei, mai bine clasată decât ea, care o învinsese în ultimul meci jucat. Și reușește sferturi încă de la primul turneu al sezonului. 

Pentru un loc în semifinale, Irina trebuie să treacă de Amanda Anisimova, care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea. Anisimova a trecut, 6-4, 6-1, de Sorana într-un meci scurt și fără istoric, în care Sorana a încercat să revină și s-a apropiat pentru scurtă vreme de adversară, dar insuficient pentru a produce vreo schimbare a modului în care a curs meciul. 

Sorana a revenit, în primul set, de la 0-3 la 3-3, doar că acesta a fost și singurul segment în care a putut sta lângă Anisimova: după acest moment, ea a mai câștigat doar două game-uri până la final. 

Irina Begu și Amanda Anisimova se vor întâlni pentru a doua oară. Primul meci dintre ele a avut loc în 2019, la Roland Garros, cu victoria Amandei, 7-6, 6-4 – un meci despre care Irina ne spunea la scurt timp după încheierea lui că ar face lucrurile complet diferit dacă ar trebui să mai joace încă o dată cu Anisimova. 

Meciul are loc de la ora 2:00, ora României, în noaptea de joi spre vineri, fiind urmat apoi, pe Rod Laver, de duelul dintre Simona Halep și Viktorija Golubic, care contează pentru celălalt turneu WTA 250 ce se joacă în această săptămână la Melbourne.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi