Simona Halep face meciul perfect, o depășește la toate capitolele pe Muguruza, e în a treia ei finală la Roland Garros!

Treizecizero | 7 iunie 2018

Simona Halep rămâne numărul 1 în lume după superba victorie cu Garbine Muguruza, 6-1, 6-4. Va fi a treia finală de Roland Garros, a patra a carierei și a doua în 2018 pentru Simo! În finală o va întâlni pe învingătoarea dintre Madison Keys și Sloane Stephens.

Roland Garros este oferit de

Simona Halep face meciul turneului, trece în două seturi, 6-1, 6-4, de Garbine Muguruza și se califică în a treia ei finală la Paris și a patra de Grand Slam a carierei! În plus, rămâne pe primul loc în lume. O singură întrebare rămâne: a fost ăsta cel mai bun meci al sezonului pentru Simona?

Mulți ar spune că da. Și-ar fi greu să-i contrazici. Pentru că echilibrul de azi – agresivitate și răbdare în doze ideale – e greu de replicat. Simona i-a luat mai mereu inițiativa Muguruzei, a stat aproape de linia din spate și a câștigat duelurile în care s-a luat la trântă cu mai puternica ei adversară, impunându-se mai mereu în schimburile foarte lungi. De fapt, a câștigat întrecerea asta la toate capitolele.

Citește AICI declarațiile Simonei despre meciul cu Muguruza și AICI cele despre finala cu Sloane Stephens

Setul 1. Dominarea

Avem nevoie de un test ca ăsta“, ne-a spus Simona după meciul cu Kerber. Într-adevăr, parcă pusă în gardă de începutul lent de ieri, Simona Halep a pornit perfect: break într-un game de deschidere pe care Muguruza l-a deschis cu o greșeală simplă și l-a închis cu o dublă greșeală. Nimic special pentru o jucătoare ca ea. Nu pentru consistență e recunoscută, ci pentru încrederea în planul inițial: treaba ei e să atace, asta va face chiar dacă primele atacuri nu-i ies.

Și exact asta a făcut în game-ul al doilea. Din nou, fără succes. Liniștită, Simona a acceptat reușitele din terenul advers, dar a lovit lung și rotund, forțând câteva greșeli prețioase. Pe rând, a salvat trei mingi de break și apoi, la prima ocazie, a făcut repede al doilea break: 3-0, startul perfect – doar două greșeli neforțate, față de nouă ale spaniolei. Iar lucrurile bune au continuat pentru Simona. Un passing excelent aici, o minge liftată și lungă acolo, alte erori de dincolo de fileu, un as și un 4-0 greu de anticipat cu 20 de minute mai devreme.

https://twitter.com/Camelia30_0/status/1004715791013605376

La 5-0, după un game de care Muguruza a vrut să se agațe, dar n-a primit nimic gratis, ba dimpotrivă – Simona a făcut trei mingi direct câștigătoare -, în tribune se mai auzeau doar suporterii româncei. Și nici lor nu le venea să creadă că favorita lor conducea chiar și la capitolul winners: 5-2.

Expresia nelămurită a Muguruzei s-a mai luminat după primul ei game, când a câștigat pe serviciul advers. Dar Simona, cu alte câteva lunguri de linie solide, de pe ambele părți, a închis ușa imediat: 6-1, un joc complet și impresionant, în care a dominat la toate capitolele.

 

Setul 2. Lupta

Cu un hold zdravăn, Simona a reluat lucrurile de unde le lăsase înainte să se refacă terenul. Nicio concesie, nicio slăbiciune, nicio îndoială: dacă Muguruza vrea ceva de la meciul ăsta, atunci trebuie să-și crească nivelul peste tot. Și încă repede.

Convinsă deja (de parcă mai era nevoie) că în schimburile medii și lungi nu are șanse prea bune, Garbine a apăsat mai tare pe serviciu, a găsit două linii și cu dreapta, dar și reverul, și și-a făcut pentru prima dată serviciul: 1-1.

Și de-aici iberica s-a mai așezat. Câteva construcții mai ample i-au adus break-ul, dar și încrederea că se poate, iar în tribune a ajuns mesajul: avem un meci!

Iar Simona a auzit și ea mesajul. I-a furat inițiativa Muguruzei exact când aceasta se așeza mai comod la volan, cu un retur câștigător de toată frumusețea, a salvat două mingi de 1-3 și apoi și-a făcut rost de câteva mingi de rebreak. Le-a ratat, Garbine a profitat imediat și a câștigat cel mai disputat game al meciului. 

Ambele au rămas în zona asta bună, au lovit tot mai apăsat, cu intenție, s-au agățat cu încăpățânare de linia de fund și au abandonat-o doar ca să fugă spre fileu. Simona și-a ținut serviciul, Muguruza a răspuns imediat: 4-2. 

Acum intensitatea se și simte, se și aude: expiră puternic și Simona, parcă pentru a sublinia că nu vrea să se dea nici măcar un pas înapoi. Liniștea se lasă doar în pauza de la 4-3, când spectatorii se întreabă din priviri unde s-au scurs primele 70 de minute. Dar nimeni nu se ridică, nimeni nu se foiește. Nu e timp pentru asta. 

https://twitter.com/Camelia30_0/status/1004728938176884736

Simona s-a ridicat repede, a scos alte două-trei lovituri din sertarul de sus și a făcut break-ul pentru 4-4. Și nu s-a oprit să se uite în ochii îngrijorați ai Muguruzei. În schimb, a reușit un hold esențial, în cel mai important moment al meciului: patru șanse de game au trecut repede, prima șansă de break a Garbinei a venit și a trecut și ea, la capătul unui punct imens. A doua minge de break a fost salvată cu un forehand din alergare, a treia – dintr-o neatenție a Muguruzei. Și Simona s-a așezat apoi la un game de a treia ei finală la Roland Garros. L-a câștigat la zero și s-a repezit în finală – va fi favorită!

În finală, Simo o așteaptă pe Sloane Stephens, care a învins-o, 6-4, 6-4, pe Madison Keys. Simona a câștigat cinci meciuri din șapte cu jucătoarea americancă, incluzându-le pe cele mai recente patru, dar și pe cele două jucate pe zgură. Simona a luat ultimele opt seturi jucate de cele două.

Cel mai recent meci a fost în semifinalele de la Cincinnati, de anul trecut, când Simona s-a impus cu 6-2, 6-1. Dar de atunci, Sloane a câștigat US Open și Miami și s-a transformat într-o formidabilă jucătoare în ocaziile mari.
Meciul se joacă sâmbătă.

 

Foto: Jimmie48 Photography

 

Articol în curs de actualizare

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune fotografii din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Ce ai în plus în tirajul al doilea:

– conținut nou: 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi