Simona Halep, după calificarea în sferturi la Melbourne: „Îmi place cum mă simt acum!”

Adrian Țoca | 27 ianuarie 2020

Simona admite că a avut în gând meciul de la Doha, dar își dă credit pentru că, de data asta, a gestionat excelent momentele cheie din punct de vedere mental, în special game-ul de la 4-4 din setul doi, când Mertens tocmai ce recuperase un deficit de două break-uri în setul secund.

Corespondență din Melbourne

Conferința Simonei a început cu o întrebare despre tragicul eveniment din seara trecută, în urma căreia unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor, Kobe Bryant, și-a pierdut viața într-un accident de elicopter, alături de el pierind și fiica acestuia.

Simona a apărut foarte impresionată: „A fost primul lucru pe care l-am văzut de dimineață și m-a afectat. Sunt foarte tristă, e o pierdere mare pentru lume, pentru sport. Pentru familie trebuie să fie… Nici nu pot să descriu cum e să pierzi o persoană dragă. Dar să pierzi mai mult de una e o tragedie. Toate gândurile mele pentru familie, e un moment greu pentru întreaga lume. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat.” 

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1221630441423286272?s=20

Despre victoria cu Mertens, Simona spune că simte că a făcut cel mai bun meci al ei din turneu. Asta, chiar dacă a avut în minte desfășurarea precedentului meci cu jucătoarea din Belgia.

„Da, am avut în gând că la Doha ea a revenit în acel meci și că trebuie să fiu atentă la fiecare minge, fără să cedez nimic, pentru că poate reveni puternic. Cred că mental am făcut o treabă foarte bună la 4-4 în setul doi, cu toate acele mingi de break, mingi de game. Dar la final am luat game-ul și apoi am putut să servesc bine în ultimul game. Simt că am jucat cel mai bun meci dintre cele de aici. Mă simt bucuroasă despre asta, și încerc să rămân concentrată. Îmi place cum mă simt acum.” 

Ulterior, ea a adăugat:

„A fost un meci bun din punct de vedere al tenisului, și cred că și fizic a fost ridicat nivelul. Ea a jucat foarte bine, a jucat un pic diferit față de meciurile de dinainte, dar și eu am fost solidă pe picioare, am lovit mingea destul de puternic. Game-urile pe care le-am pierdut au fost pentru că am jucat un pic mai moale, dar și ea a fost la un nivel ridicat. Mă bucur enorm că am reușit să câștig acest meci în două seturi.”

Și Simonei i s-a părut că Mertens a sporit nivelul de agresivitate decât de obicei. „Da, a fost mai agresivă. Cu dreapta a lovit mult mai bine, mult mai solid, dar și cu reverul în lung de linie, ceea ce m-a deranjat un pic. Un pic mai mult.” 

Față de Doha, Simona spune că și ea a jucat diferit, „dar a fost mai mult mentală treaba. Atunci când am simțit presiunea scorului am resetat tot ce a fost și am continuat să lupt pentru fiecare punct. Am fost mai puternică mental azi decât la Doha.” 

Dacă poate menține același nivel pe mai departe? „Eu îmi doresc, acum vom vedea ce se va întâmpla de la zi la zi. Am așteptări de la mine în sensul că dacă sunt bine, sănătoasă, am jocul potrivit ca să câștig meciuri, dar nu contează atât de mult asta, contează să fac jocul pe care-l știu, pe care îl simt și atunci rezultatele vor veni.” 

Simona a fost întrebată dacă eliminarea de la Adelaide i-a ridicat vreun semn de întrebare sau a îngrijorat-o în vreun fel, în particular din perspectiva resurselor fizice, dată fiind mențiunea Simonei cum că s-a simțit obosită acolo.

„Am fost un pic demoralizată după înfrângerea de la Adelaide și m-am simțit obosită când am ajuns aici. Nu știu de ce. Poate pentru că m-am stresat prea mult și am consumat energia. Dar după primul meci de aici mi-am recăpătat energia și simt că tenisul meu începe să se apropie de un nivel înalt și mă simt bine. De când am început să fiu bine fizic, am devenit pozitivă și să joc cu plăcere.”, a spus Simona, continuând apoi:

„Nu știu de ce, am lucrat bine în Dubai, am avut apoi câteva zile libere acasă, am ajuns la Adelaide pe 2 ianuarie și am muncit din greu în fiecare zi. Nu știu exact ce s-a întâmplat, poate mental am fost un pic stresată. Am pierdut energie de la o zi la alta și când am început turneul acolo, am fost consumată. Dar acum totul e bine și nu vreau să mă mai gândesc la asta”.

WTA a anunțat azi că va introduce, deocamdată sub formă de experiment, coaching din tribune, mai exact permițând semnale, încurajări sau mesaje verbale; regula va fi introdusă din februarie, odată cu turneele de la Dubai și Budapesta.

Simona a comentat noua regulă: „Sper că Darren n-o să îmi facă mie ceea ce îi fac eu acum, că o să fie tare greu pentru mine”, a început ea râzând. „M-am gândit un pic la asta când am aflat, cred că o să fie interesant. Nu am avut această experiență până acum. Poate în juniori, dar regula era că nu puteam să vorbim. Nu am avut probleme cu adversare, pentru că pe terenurile mari e greu să auzi ceva. Când sunt în zona mea, nu aud nici când strigă antrenorul meu Hai, Simona, sau ceva de genul.” 

Simona se pregătește acum de meciul cu Anett Kontaveit, care a eliminat-o într-un meci de mare luptă pe Iga Swiatek (6-7, 7-5, 7-5). Meciul era în desfășurare la ora conferinței Simonei, care a răspuns despre ambele potențiale adversare.

„Da, am văzut că Anett a învins-o foarte repede pe Belinda, dar sunt sigură că Belinda nu a fost în ziua ei cea mai bună. Dar e o victorie bună pentru Kontaveit. Nu știu dacă am jucat vreodată cu ea, probabil o dată (n.a. de două ori). E puternică, dar sunt aici să înfrunt orice provocare primesc. Nu mă gândesc la nimic negativ, vreau doar să merg acolo și să dau tot ce am, asta e tot ce mă gândesc.” 

Toți cititorii care se abonează la 30-0+ sau își prelungesc abonamentul până pe 31 ianuarie intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! 

Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi