Simona Halep, după calificarea în optimile AO: „Sunt într-un moment bun. Mental sunt încrezătoare și puternică”

Adrian Țoca | 22 ianuarie 2022

Simona Halep: „Anul trecut am fost super agitată și super stresată pe teren. Anul acesta simt că-s foarte stabilă. Sigur, am emoții înainte de meciuri, dar mă simt foarte în largul meu când intru pe teren.”

Simona a fost în vervă la conferința ei de presă, pe care a început-o cu o declarație care ar trebui să încânte orice fan. Întrebată care-i feeling-ul pe care îl are acum pe teren, Simona a descris cum se simte:

„Da, simt că e cel mai bun nivel al meu din ultimele luni. Întâi de toate, mă simt foarte bine din punct de vedere fizic. Mental sunt încrezătoare și de asemenea puternică, aș zice. Simt jocul. Simt și bucuria de a fi acolo, pe teren. Și cred că asta mă ajută să stau pozitivă și încrezătoare că am o șansă ori de câte ori intru pe teren. Jocul e bun. Cred că sunt într-un moment bun acum. Și am încredere că pot să joc un tenis bun aici.”

Despre meciul în sine, Simona a spus pentru 30-0 că a resimțit căldura. „Foarte cald. A fost foarte cald. Și chiar mi-a zis adversara la fileu că a fost epuizată și obosită. Am simțit și eu acest lucru în setul doi, mai ales la 3-1, am simțit că este un game important și am luptat un pic mai mult pentru el. Dar da, a fost greu pentru că a fost cald. Dar jocul a mers foarte bine și chiar am jucat ceea ce mi-am dorit și ceea ce am planificat înainte. 

Cel mai important pentru Simona este că se simte reîncărcată din punct de vedere mental:  

„Mă simt fresh acum. Simt că presiunea e înlăturată. Simt, de asemenea, că am și așteptări de la mine. Dar sunt așteptări bune, pentru că am muncit mult înaintea sezonului. Nu am probleme medicale. Asta mă ajută să fiu mental într-un loc bun și să am și încredere. Mă simt bine.”

Iar acest loc bun se reflectă și în atitudinea ei de pe teren. Deși o întrebare a sugerat că Simona arată mai multă emoție pe teren, ea a explicat că e într-un cu totul alt vibe față de 2021.

„Mai multă emoție? Credeam că nu. Anul trecut am fost super agitată și super stresată pe teren. Anul acesta simt că-s foarte stabilă. Sigur, am emoții înainte de meciuri, dar mă simt foarte în largul meu când intru pe teren.”

„Mă bucur pentru succesul lui Darren cu Amanda”

Natural, subiectul Darren Cahill continuă să fie abordat, iar Simona a vorbit pe larg despre impactul acestuia în cariera ei. Întrebată ce anume îl face pe Darren special, Simona a spus câteva cuvinte foarte frumoase, adăugând că se bucură și pentru succesul pe care Darren îl are deja cu Amanda Anisimova, jucătoarea pe care o consiliază la AO și care a eliminat-o cu o zi înainte pe Naomi Osaka, deținătoarea titlului.

„Personalitatea lui e foarte specială. Felul în care vorbește, felul în care îți dă mereu sfaturi, cred că asta-i ceva special. Când are încredere cu adevărat într-o jucătoare, cred că îi transmite asta foarte bine, și te face să te simți mult mai încrezătoare și în siguranță pe teren. 

Pentru mine e cea mai importantă persoană din cariera mea. Cu el am putut ajunge la acele titluri mari. Și de asemenea m-a învățat să fiu o persoană mai bună în afara terenului, să mă bucur mai mult de viață. Datorită lui acum mi-e ușor să vorbesc cu oricine, îmi place să împărtășesc gânduri cu jucătoarele, cu oamenii din exterior. A devenit o persoană importantă pentru întreaga mea viață. Nu e doar despre tenis. Am văzut deja că are succes și cu Amanda acum. A jucat grozav ieri. Sunt fericită pentru ei.”

Dacă tot a dat de înțeles că s-a uitat destul de mult la Anisimova vs Osaka, Simona a fost rugată să analizeze meciul:

„Nu mă pricep la analize”, a râs ea, „dar pot să spun că au jucat foarte bine. Amanda a fost grozavă. Serviciul, loviturile, foarte, foarte puternice. Da, un meci foarte strâns, m-am bucurat să mă uit.” 

Simona păstrează rochia roșie din 2018 la loc de cinste

Mulți dintre fanii Simonei o să se bucure să audă că faimoasa rochie roșie a intervenit și ea în discuție la conferință.

„Da, să sperăm că pot să repet acel traseu din 2018. Îmi place mult rochia, e foarte frumoasă. Mă simt bine în acest echipament și sper să am cât mai multe meciuri în el.”

Am întrebat-o dacă mai păstrează faimoasa rochie care a intrat în folclor, tocmai pentru că povestea ei – un model non-brand, comandată de pe Internet înainte de AO 2018 – a atras atenția atâtor oameni. „Da-da, o am acasă! În camera mea de trofee e pusă și rochia roșie.”

În termeni de energie consumată, câtă încredere îi dă faptul că intră în săptămâna a doua pierzând doar 12 game-uri și că nu a trebuit să alerge ore bune în primele trei meciuri?

„Fizic sunt mult mai bine, asta trebuie să admit”, a răspuns Simona. „Îmi aduc aminte că în 2018 după prima săptămână eram terminată. Acum sunt mult mai bine.” 

„Ideea e că nu știi niciodată cu meciurile astea. De aceea întotdeauna mă aștept la un meci greu în următorul. Și următorul va fi exact așa, un meci greu. Nu mă gândesc că am pierdut puține game-uri, mă concentrez doar la joc. Azi m-am simțit bine, am simțit că jocul e acolo. Trebuie să-mi păstrez focusul și să dau tot ce am mai bun, să lupt pentru fiecare minge. Voi avea nevoie de asta în următorul meci.”

Alte răspunsuri de la Simona

Despre necazurile cu serviciul ale Sabalenkăi și dacă a trecut vreodată prin situația de a-și pierde abilitatea de a executa o lovitură. „Suntem un pic diferite ca jucătoare, ea lovește puternic, eu nu, așa că e greu de spus. Dar aș zice că mi s-a întâmplat ceva asemănător cu Golubic, acum două săptămâni. Dar a doua zi eram în regulă. Uneori e frustrant că nu poți să simți timingul sau lovitura, iar asta te poate demoraliza un pic. Dar cu răbdare poți trece peste.” 

Despre calendarul de turnee din 2022. „Am văzut calendarul și arată aproape normal, sunt fericită că putem juca mai toate turneele. Perioada pandemică a fost grea pentru toată lumea, dar să avem încredere și să sperăm că se va termina curând și ne vom întoarce la o viață normală. Dar sunt fericită că WTA a făcut o treabă atât de bună și mă uit înainte, vreau să joc cât se poate de mult anul acesta.” 

Despre necazurile 2021 și dacă și-a dorit la un moment dat să se oprească. „Cel mai dificil a fost pe plan mental, pentru că eram epuizată și un pic speriată cu toate accidentările. Nu m-am gândit că aș vrea să mă opresc pentru că nu-mi mai place tenisul, am simțit că dacă ar fi să mă opresc, ar fi din cauza accidentărilor. Dar n-a fost nimic serios în gândul meu. Îmi place să joc tenis, să fiu la turnee, sunt într-un loc bun acum și nu vreau să-mi amintesc prea mult de anul trecut.” 

Dacă apreciezi articolele și analizele 30-0, precum și interviurile exclusive cu jucătorii români, susține-ne cu un abonament la 30-0+, disponibil AICI. Ai acces la mai mult conținut exclusiv, doar pentru abonați, și contribui la un jurnalism mai valoros și mai cuprinzător pe 30-0.



Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi