Naomi e out! Naomi Osaka ratează două mingi de meci și pierde cu Amanda Anisimova într-un duel intens. AO va avea o altă campioană

Radu Marina | 21 ianuarie 2022

Tenisul big al Anisimovei e foarte potrivit pentru a avea succes pe scenele mari, la turneele de Grand Slam. Îi mai lipsea doar puțină șlefuire, iar prezența lui Darren Cahill în echipa Amandei i-a adus acesteia multă liniște. Din fericire pentru ea, Naomi Osaka pare să traverseze și ea o perioadă în care e mult mai împăcată cu sine. Din punct de vedere al tenisului, faptul că va ieși în mod extraordinar din primele 80 ale lumii după AO ar putea să-i dea o motivație nouă.

Naomi Osaka, deținătoarea trofeului, a fost învinsă în turul 3 la Melbourne după mai bine de două ore de joc de Amanda Anisimova, care a salvat două mingi de meci în ceea ce este una dintre cele mai relevante victorii ale carierei sale.

A fost 4-6, 6-3, 7-6 [10-5] pentru Anisimova, care rămâne neînvinsă în 2022 și ajunge la opt victorii consecutive. Anisimova a revenit de la 4-5 în setul decisiv, a anulat cele două mingi de meci și a dus setul într-un match tiebreak pe care l-a controlat cu autoritate [la AO se joacă tiebreak până la 10 la 6-6 în setul decisiv].

Primele două seturi au fost aproape în oglindă. Fiecare jucătoare a jucat, pe rând, tenisul ei cel mai bun și un break făcut pe set a fost suficient pentru a se impune. În primul set, Osaka a făcut break-ul încă din debut și nu și-a mai cedat serviciul până la final. În setul doi, Anisimova a câștigat contra serviciului în game-ul trei și a fost suficient pentru a duce partida în decisiv.

Un set trei care a fost deosebit de echilibrat. S-a mers cap la cap și niciuna dintre cele două nu și-a pierdut serviciul: singurul moment mai delicat a fost la 4-5, cu Anisimova la serviciu. Aici, Naomi a plusat și a pus o presiune fantastica cu returul și în schimburi, a ajuns la două mingi de meci, dar n-a fost suficient.

Amanda a ieșit din încercuire, iar odată ieșită nu s-a mai uitat în urmă: a dus setul în tiebreak și, după o evoluție aproape fără cusur din punct de vedere al agresivității – a încheiat meciul cu 46 de lovituri direct câștigătoare – a obținut victoria. Se poate argumenta că e cea mai mare victorie a carierei sale, în mod sigur la concurență cu victoria obținută cu Simona Halep la Roland-Garros 2019, când de asemenea a eliminat deținătoarea trofeului.

În turul următor, Anisimova se vede cu Ash Barty, liderul mondial, care i-a lăsat doar cinci game-uri Camilei Giorgi. Barty și Anisimova se vor revedea după semifinala de la Roland Garros 2019, meci câștigat în trei seturi de Barty, care avea apoi să câștige trofeul.

În cazul lui Naomi, la ea continuă dificultățile în a-și apăra trofeele. Dar aici nu e despre asta, nici despre problemele de încredere sau de mental health cu care s-a confruntat Osaka. Este o înfrângere normală de tenis, suferită în fața unei adversare extraordinară azi.

Declarațiile ei de la conferința de presă de după meci confirmă că japoneza e într-un loc mai bun acum.

„Am luptat pentru fiecare punct. Nu pot să fiu supărată în condițiile astea. Nu-s Dumnezeu, nu pot câștiga fiecare meci. Trebuie să iau asta în calcul și să știu că ar fi frumos să câștig turneul, dar asta-i ceva special; nu pot să câștig de fiecare dată Slamul la începutul anului. Simt că am crescut mult în acest meci. Ultima oară când am jucat la New York, la USO, am avut o atitudine cu totul diferită, așa că-s foarte fericită – sigur, am pierdut, dar sunt mulțumită cu felul în care m-am prezentat”, a spus Naomi.

Japoneza va avea și un alt tip de motivație de aici înainte. Din cauza faptului că a jucat foarte puțin anul trecut, iar acum rămâne fără punctele de la Melbourne din 2021, ea va ieși din Top 80 post-AO.

Apropo de a fi într-un loc bun, Amanda Anisimova se bucură din plin acum de beneficiile unei perioade mult mai liniștită din viața ei. După ce și-a pierdut tatăl, cariera ei a avut, firește, de suferit. Acest sezon o găsește însă în vârful puterilor, iar parteneriatul de probă început cu Darren Cahill – deocamdată, valabil doar pe perioada turneelor australiene – funcționează grozav. „Mi-a spus multe lucruri folositoare în ultimele săptămâni, pe care am încercat să le păstrez în minte. Darren e o persoană grozavă, mă ajută să fiu într-un loc bun și să stau relaxată și calmă. Când sunt într-un astfel de mediu, atunci pot să joc tenisul meu cel mai bun”, spunea Anisimova înainte de meciul cu Osaka.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1484477489313460226?s=20


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi