Simona Halep: „Dacă vreau să am o șansă mare la acest trofeu trebuie să urc la fileu cât se poate de des”

Adrian Țoca | 5 iulie 2018
Simona Halep:

„Nu mă afectează în niciun fel celelalte rezultate, nu e ca și cum asta înseamnă că o să câștig eu turneul doar pentru că ele au pierdut. Fiecare meci e dificil aici, încerc să fiu concentrată pe ce am eu de jucat, nu pe cine întâlnesc sau pe ce se întâmplă în alte părți din tablou. Mă preocupă doar să fiu pozitivă”.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Ei bine, n-a durat mult. Întrebările despre titlu au început deja să apară la conferințele Simonei, strecurate printre cele despre surprizele numeroase din turneu și cele despre viața post-RG. Întrebată de eventualitatea câștigării Wimbledon, Simona Halep spune că ar fi un lucru imens pentru ea, dar că e încă departe. Ba chiar a mers mai departe de atât și a spus că pentru a câștiga e nevoie de un joc mai bun, mai ofensiv, dar că încearcă – în aceste prime meciuri – să se ajusteze din mers și să vină mai des în față.

Astăzi a venit chiar des la fileu, și a făcut-o cu succes: a câștigat 13 din 19 situații în care a fost în preajma fileului. Am întrebat-o cum a evoluat încrederea ei în ce privește urcările. Simona:

Am făcut acest pas în finală la Roland Garros și a mers foarte bine. Aici, Darren mi-a spus că dacă vreau să am o șansă mare la acest trofeu trebuie să urc la fileu cât se poate de des. Încerc să fac acest lucru, nu reușesc de fiecare dată, dar faptul că am început să schimb acest lucru în jocul meu înseamnă mult și îmi dă mai multă încredere.

N-a fost singura ajustare utilă pe iarbă pe care a făcut-o Simona în meciul cu Saisai Zheng. „Cred că a fost un meci bun, mi-a arătat că sunt capabilă să fac și alte lucruri decât să lovesc mingea, să merg la fileu, să dau slice, câteva voleuri foarte bune, cred că a fost un meci frumos și mă ajută cu siguranță pentru următoarele.

 

 

 

Simona despre…

… meciul de azi

„Am revenit de la 3-5 și am început să joc mult mai bine, să mă liniștesc un pic și să deschid terenul mai bine, n-am mai greșit, iar serviciul, din nou, a fost destul de bun azi. Nu a fost ușor, m-am simțit un pic presată să nu pierd setul, dar cred că nu m-am panicat, e cel mai bun lucru pe care l-am făcut. Am fost calmă, m-am concentrat la fiecare minge și am fost convinsă că am puterea să revin dacă stau concentrată. După ce am luat primul set m-am eliberat de orice presiune a meciului, am simțit că am prins ritmul jocului. Am crezut că pot să joc și mai bine, de la game la game. Am văzut că ea s-a dezechilibrat un pic, și mental și fizic, așa că am fost mult mai agresivă. Cred că și serviciul m-a ajutat mult, ca în primul tur. Am mers mult la fileu azi, iar după aceea, totul a mers mult mai bine.”

…iarbă

„Cu siguranță că nu e ușor să joci pe iarbă, mai ales că nu am avut meciuri oficiale înainte de a veni aici. Dar pas cu pas am început să simt jocul mai bine pe această suprafață – chiar dacă mă doare totul, că așa e pe iarbă, dar m-am obișnuit. Dar cum am mai zis, pe iarbă fiecare meci e foarte important, pentru că nu știi niciodată ce va fi.”

…dacă îi place iarba

„Pot să spun că nu-mi place? Îmi place. Mă bucur să joc aici, pentru că e foarte special, dar e foarte diferit decât pe zgură. Iar faptul că am jucat atât de bine pe zgură nu face simplă ajustarea aici. Dar merge tot mai bine de la o rundă la alta.

Dacă zgura e 10 din 10 pentru mine, atunci iarba e 8 din 10. Iar hardul e 9” 

…problemele jucătoarelor care câștigă prima dată un Slam atunci când îl joacă pe următorul

„Dacă ai emoții și probleme, asta o să se întâmple în primul tur. Iar eu am fost ok în primul tur. Și azi am fost bine. Doar jocul a fost un pic diferit, ea a jucat multe slice-uri și a fost dificil să îmi fac rost de ritm, mingea n-a sărit prea mult. Dar apoi am început să mă acomodez. Cât despre Slam, ce am câștigat va fi mereu acolo, dar e deja e în istorie. Acum e un turneu diferit, viața merge mai departe, iar eu încerc să dau tot ce am mai bun ori de câte ori intru pe teren. Iar când se va termina aici, o să mă bucur și de titlul câștigat acolo.”

…cum ar fi dacă ar câștiga Wimbledon

„Să câștig aici ar fi o performanță imensă pentru mine. Dar în acest moment sunt foarte departe de acest lucru. Ai nevoie de un joc mai bun pentru asta. Trebuie să fii mult mai agresivă, să mergi la fileu mai des. Încerc să fac asta. Sigur că am curajul să spun că am o șansă să câștig aici, dar nu vreau să mă concentrez pe acest lucru. Vreau să mă concentrez pe fiecare meci în parte, iar dacă o să fie să ajung la finalul turneului, va fi o provocare mare.”

…dacă eliminările a numeroase favorite au un impact asupra ei

„Nu mă afectează în niciun fel celelalte rezultate, nu e ca și cum asta înseamnă că o să câștig eu turneul doar pentru că ele au pierdut. Fiecare meci e dificil aici, încerc să fiu concentrată pe ce am eu de jucat, nu pe cine întâlnesc sau pe ce se întâmplă în alte părți din tablou. Mă preocupă doar să fiu pozitivă. Acum următorul tur e important și sunt sigură că va fi din nou greu. Joc împotriva unei jucătoare foarte complicate, Hsieh e foarte talentată și voi da totul pentru a câștiga.

N-am nicio teorie de ce se întâmplă atâtea surprize. Mi se poate întâmpla și mie la fel de bine. Turneul e deschis la orice.”

…Su-Wei Hsieh

„Este foarte talentată și are un joc foarte dificil. Cred că dă cu două mâini ambele lovituri. Cum am spus, pe iarbă orice se poate întâmpla, o să încerc să fiu agresivă, să merg spre fileu cât se poate de mult și să fiu curajoasă, adică să lovesc toate mingile, să joc inteligent și să deschid jocul, pentru că sunt sigură că din deplasare i-ar fi mai greu să dea cu două mâini.”

… despre statistica din acest tweet:

„Returul întotdeauna a fost solid, puternic, și nu mi-e  teamă atunci când trebuie să returnez, am lucrat la acest lucru, așa cum am lucrat și la serviciu și serviciul a progresat mult, însă la retur mă simt mult mai confortabilă.”

… despre ideea de a prinde și Jocurile Olimpice din 2024

„Îmi doresc mult să rămân atât de mult în tenis, dar nu știm ce va fi, sper să rămân sănătoasă, și dacă rămân sănătoasă, o să joc în continuare.”

 

**

Filmul 30-0 al victoriei Simonei de la Roland Garros

 

Nu rata Povestea Primului Slam!

Simona Halep este, de acum, campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită pusă în context. Cu șase ani petrecuți la turnee, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

 

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor.

Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – povestea turneului la care s-a petrecut totul.

Interviuri, o listă solidă de invitați surpriză și articole captivante – asta te așteaptă într-un produs editorial de neratat pentru fanii adevărați ai Simonei. Alte detalii despre surprizele din cuprins, aici.

Precomandă revista de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi