Simona Halep! Ce victorie superbă reușește Simona, care triumfă din nou la Montreal, după o finală dramatică cu Sloane Stephens!

Treizecizero | 12 august 2018

Simo a salvat patru mingi de set în primul, în care a revenit de la 1-5 în tiebreak. Apoi în setul decisiv a depășit un moment critic fizic, găsind o rezervă suplimentară de puteri pentru a sprinta cu victoria, după un moment critic fizic. Simona a închis meciul cu un as. Al treilea titlu al anului pentru Simona, al 2-lea al carierei la Montreal, al 10-lea pe hard și al 18-lea în întreaga carieră.

Simona Halep a reușit să câștige o finală dramatică și epuizantă la Montreal, învingând-o pe Sloane Stephens, 7-6 (6), 3-6, 6-4. A fost a doua victorie la rând în finale pentru Simona contra lui Sloane, pe care o învinsese și la Roland Garros – sunt singurele finale pierdute vreodată de Sloane, care avea procentaj maxim în finale înainte de aceste două întâlniri.

Întâlnirea a două deținătoare de titluri de Grand Slam a fost un spectacol și se va regăsi cu certitudine pe listele celor mai bune ale anului. Nivelul foarte ridicat, echilibrul pronunțat, combinația defensivă ireală și atacuri curajoase în momente cheie, numeroasele răsturnări de situație – toate astea au contribuit la definirea finalei drept un clasic. Iar rivalitatea dintre Simona și Sloane pare și mai bine conturată acum. Deși Simona conduce cu 7-2 în meciurile directe, e de așteptat ca ele să se regăsească tot mai des în meciuri mari, iar Sloane să fie o rivală foarte puternică pentru liderul mondial. „Sloane mă face să joc din ce în ce mai bine ori de câte ori ne întâlnim”, a spus Simona, adăugând: „Sper să ne întâlnim în multe finale de acum înainte”.

Citește analiza finalei aici.

Simona a salvat patru mingi de set în primul, în care a revenit de la 1-5 în tiebreak. Apoi în setul decisiv a depășit un moment critic fizic, găsind o rezervă suplimentară de puteri pentru a sprinta cu victoria, rezistând și la un ultim asalt al americancei.

Este al 18-lea titlu al carierei Simonei (10 dintre ele, pe hard), care triumfă pentru a doua oară la Montreal, după titlul câștigat acolo în 2016.

Este al treilea titlu reușit de Simo în 2018. Ea ajunge la 42 de victorii anul acesta, câștigându-și 14 din ultimele 15 meciuri jucate, pe trei suprafețe diferite.

Primul set a fost parcă un rezumat al Simonei din ultimii ani, la scară mai mică. Liderul mondial a pornit perfect, jucând grozav tactic și nelăsându-i timp americancei să se așeze la lovituri, în spiritul ultimelor trei confruntări pe hard, pe care le-a câștigat de fiecare dată clar cu Sloane. De la 4-1 și două break-uri avans, Sloane s-a cățărat înapoi în set, recăpătând controlul pe baseline, asprind punctele și injectând mai multă putere în lovituri. Simona a scăpat câteva erori în poziții de închidere, ceea ce a făcut-o să devină din nou negativă și exagerat de supărată pe propriile greșeli. Darren Cahill i-a reamintit, într-un OCC, că nivelul la care se joacă e foarte înalt și că tot ea conduce. „Nimic bun nu vine fără muncă grea”, a punctat antrenorul australian.

Dar după ce Simona n-a putut face iar break la 4-4, Sloane a trecut în față pentru prima dată de la startul meciului. La 5-6, într-o nebunie de game, Simona a salvat două mingi de set, una dintre ele cu un backhand câștigător care a mușcat linia și a împins setul în tiebreak.

La acel moment, setul întâi părea deja ca un meci în sine. Dar tiebreak-ul a dus dramatismul chiar mai departe. Simona a ratat două mingi consecutive identice, după ce-și construise frumos punctul: un forehand lung de linie cu terenul gol la dispoziție, dar care s-a oprit în fileu, pe partea mai înaltă a acestuia. Adăugăm la asta o dublă greșeală și defensiva absurd de bună a lui Sloane și se făcuse 5-1. Dar la schimbarea terenului, Simona a recuperat pas cu pas. A salvat alte două mingi de set la 6-4, o alta cu o tușă găsită într-un unghi închis, iar la 6-6 și-a procurat mingea de set cu un superb rever în lung de linie, concretizând-o imediat. Un backhand pe care și l-a asumat după un schimb intens, de 20 de lovituri. Iată-l:

https://twitter.com/Camelia30_0/status/1028715819843420160

După o asemenea nebunie de set, era cumva de așteptat că setul al doilea va fi problematic. Cele două au început schimbând trei break-uri la rând, dar Sloane a fost mai proaspătă și, în ciuda opoziției Simonei de la 5-3, când românca a salvat trei mingi de set, Sloane a închis setul, 6-3.

Unul dintre lucrurile fascinante în tenis este cum se schimbă dinamica de la un set la altul. Simona a pornit cu break în setul decisiv, după o nouă serie de raliuri epuizante. Dar efortul depus pentru a obține game-ul de 2-0 a costat-o ulterior: Stephens a răspuns cu un game la zero, un rebreak și ceea ce se profila a fi alt game la zero pentru Sloane pe propriul serviciu.

Doar că la 40-0, o dublă făcută de Stephens i-a dat o gură de oxigen Simonei, care a reintrat în game și a făcut break-ul. De aici, a sprintat cu următoarele două game-uri.

Dar drama nu se terminase. Simona a ratat o minge de meci la 5-2 și alte două la 5-3, pe fondul unui nou comeback al lui Sloane. La 5-4, după 11 minute de la prima șansă de meci și la 2 ore și 41 de minute de luptă epuizantă, Simona a închis meciul în stil, cu un as. Al 18-lea ei titlu, primul de nivel Premier Mandatory/Premier 5 după o serie de patru finale pierdute, era al ei.

„Voi continua să fac ce fac acum. Și sper că voi mai câștiga multe astfel de titluri”

„Nu mi-a venit să cred că s-a terminat”, a spus Simona. „Eram foarte obosită. Mi se pare că la aceste turnee, la acest nivel, trebuie să ai o zi liberă între meciuri, pentru că este foarte greu. E brutal. Toată săptămâna aceasta a fost deosebit de grea”. a adăugat Simona. În contextul unui program aglomerat de ploaie, ea a avut de înfruntat o serie de adversare foarte competente, învingând 4 jucătoare de Top 20 în drumul spre titlu.

„Ambele meciuri au fost foarte bune”, a continuat Simona, referindu-se la cele două finale importante jucate de ea și de Sloane în ultimele două luni. „Mă face să joc din ce în ce mai bine atunci când ne întâlnim, ceea ce e grozav pentru mine. Mi se pare că s-a îmbunătățit mult și pe partea mentală, nu mai renunță acum. E o jucătoare puternică, foarte complexă. Are totul”.

„Mă simt fericită. Ok, am avut o pauză lungă după Roland Garros, dar jocul meu e tot acolo, la fel și dorința de a câștiga. Asta mă face fericită și mai relaxată. Voi continua să muncesc. Voi continua să fac ce fac acum. Și sper că voi mai câștiga multe astfel de titluri!”, a conchis Simo, care-și consolidează locul 1 în clasament, pe care-l va ocupa pentru a 41-a săptămână începând de luni și pe care-l va păstra și la sfârșitul turneului de la Cincinnati.

 

Jucătorii români în 2018, titluri și finale, ATP și WTA, simplu și dublu:

Titluri:

Simona Halep – Roland Garros

Simona Halep – Shenzhen
Simona Halep, Irina Begu – dublu, Shenzhen
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Dubai
Raluca Olaru (cu Anna Blinkova) – dublu, Rabat
Mihaela Buzărnescu / Raluca Olaru – dublu, Strasbourg
Irina Begu / Andreea Mitu – dublu, București
Mihaela Buzărnescu – San Jose
Simona Halep – Montreal

Finale:

Simona Halep – Australian Open
Mihaela Buzărnescu – Hobart
Marius Copil – Sofia
Mihaela Buzărnescu – Praga
Mihaela Buzărnescu (cu L. Marozava) – dublu, Praga
Simona Halep – Roma
Mihaela Buzărnescu (cu Heather Watson) – dublu, Nottingham
Mihaela Buzărnescu/Irina Begu – dublu, Eastbourne

 

 

***

Lansare NOUĂ de la 30-0! Tricoul „N-o să”, inspirat de Simona, despre cum să te ridici împotriva oricărei preconcepții

Un tricou cu un design ultramodern, care transmite un mesaj puternic. Inspirat de titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros, „N-o să” este tricoul care nu mai are nevoie de nicio explicație. Când toată lumea îți spune că n-o să reușești, ambiționează-te și arată-le că se înșală. Apoi inspiră-i pe alții!

Atenție: PRECOMANDĂ! Ediție limitată: doar 200 de bucăți. Preț promoțional primele 36 de ore. Livrări din 25 august.

Precomandă tricoul „N-o să” de aici.

***

Nu rata „Simona. Povestea Primului Slam”!

Simona Halep este campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită pusă în context. Cu șase ani petrecuți la turnee, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor.

Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – povestea turneului la care s-a petrecut totul.

Interviu exclusiv și extins cu Darren Cahill, o listă solidă de invitați surpriză, din România și din străinătate, și articole captivante – asta te așteaptă într-un produs editorial de neratat pentru fanii adevărați ai Simonei.

 

Comandă revista de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi