Cincinnati. Posibilă întâlnire Simona Halep vs Irina Begu. Iar Federer, Nadal, Djokovic și Murray sunt prima dată pe același tablou după un an

Radu Marina | 11 august 2018

Cum Mihaela Buzărnescu absentează, pe tabloul de la Cincinnati sunt doar Simona Halep și Irina Begu, iar ele riscă să se vadă chiar în turul al doilea. Alte trei românce sunt în calificări, iar două dintre ele sunt de asemenea adversare: Monica Niculescu și Ana Bogdan. Între timp, Big Four se adună, în sfârșit, la un loc pe același tablou. Ultima oară se întâmpla la Wimbledon 2017.

Trecerea de la Canada la Cincinnati e foarte rapidă, iar mizele sunt de asemenea foarte mari. Calitatea este, ca de obicei la Cincy, foarte ridicată: ultimii acceptați direct pe tablouri au fost locurile 42 la feminin (Siniakova) și 49 la masculin (Fucsovic).

Iată ce e important de știut pe cele două tablouri de simplu.

WTA. Un potențial meci Simona – Irina în runda a doua

– Traseul Simonei la Cinncinati, turneu unde anul trecut a ajuns până în finală, nu-i prea complicat, dar nici ușor din cale afară. Cu jucătoare ca Barty, Ostapenko, Muguruza, Osaka sau Makarova pe partea ei de tablou e nevoie de vigilență.

– Simona ar putea începe turneul chiar cu o jucătoare din România, dacă Irina Begu va trece în primul tur de o jucătoare venită din calificări. Cele două prietene s-au mai întâlnit de șase ori, toate meciurile fiind câștigate de liderul mondial. Dacă trece de Irina, pentru Simona ar putea urma reeditarea semifinalei de la Montreal, având șanse bune de a o întâlni iar pe Ash Barty; în sferturi, Simona ar putea juca cu Garbine Muguruza sau Jelena Ostepanko.

– Așadar, dacă capii de serie se respectă, traseul virtual al Simonei la Cincinnati este: R1: Bye, R2: Irina Begu, R3: Ash Barty, QF: Garbine Muguruza/Jelena Ostapenko, SF: Angelique Kerber/Karolina Pliskova, F: Caroline Wozniacki/Petra Kvitova/Sloane Stephens.

– Cum Mihaela Buzărnescu e absentă (update: ne-a spus că intenționează, totuși, să încerce prezența la US Open), de data asta sunt mai puține românce pe tabloul principal. Ar mai putea ajunge acolo însă alte două, din calificări. Asta, deși sunt înscrise trei, doar că Monica Niculescu și Ana Bogdan se vor întâlni în primul tur. E al patrulea an consecutiv în care cele două se întâlnesc într-un meci pe tablourile WTA, după București (2015) și US Open (2016 și 207). La rândul ei, Sorana începe cu Vania King.

– Favorita doi, Caroline Wozniacki are o parte de tablou deloc ușoară. Începe cu Kiki Bertens sau Coco Vandeweghe, urmând ca apoi să se revadă cu Venus Williams sau Barbora Strycova, jucătoare cu care mereu a avut meciuri disputate. Iar cireașa de pe tort ar fi un potențial meci cu Elina Svitolina în sferturi, cea care a învins-o până acum de trei ori în patru meciuri.

– Garbine Muguruza va încerca să-și apere titlul câștigat anul trecut, dar nu-i va fi deloc ușor. Dincolo de problemele fizice (s-a retras de la San Jose și Montreal), nici tragerea la sorți nu o avantajează: Danielle Collins sau Lesia Tsurenko în turul doi, Ostapenko sau Osaka în turul trei, Simona Halep în sferturi.

– Meciuri tari în primul tur: Serena Williams – Daria Gavrilova (iar învingătoarea, cu Petra Kvitova), Venus Williams – Maria Sakkari (Sakkari tocmai ce a învins-o pe Venus la San Jose), Kristina Mladenovic – Julia Goerges, Victoria Azarenka – Carla Suarez Navarro, Johanna Konta – Aryna Sabalenka, Karolina Pliskova – Agnieszka Radwanska (Pliskova încă nu a luat set în cele șapte meciuri cu Aga).

Tabloul feminin este AICI.

 

ATP. Big Four, pentru prima dată pe același tablou de la Wimbledon 2017 încoace

– Rafael Nadal are un traseu cu jucători care mai de care mai diferiți. Ar putea începe cu Milos Raonic (sau un jucător din calificări), în turul trei s-ar putea vedea cu Denis Shapovalov sau Kyle Edmund, iar în sferturi, cu Novak Djokovic.

– Până la întâlnirea cu Nadal, Nole, care caută primul său titlu la Cincinnati, singurul Masters care îi lipsește, are câteva meciuri nu tocmai de speriat, cât să-și intre în mână: Steve Johnson, Adrian Mannarino/Marco Cecchinato, cel care l-a învins la Paris, dar hardul nu-i ca zgura. Apoi ar urma Grigor Dimitrov, campionul de anul trecut, care nu trece prin cea mai bună perioadă.

– Nici favoritul 5, Alexander Zverev nu o duce tocmai rău. Deschide cu învingătorul meciului Robin Haase – Filip Krajinovic, s-ar putea întâlni cu Richard Gasquet (sau Pablo Carreno – Busta) în turul trei și cu Marin Cilic în sferturi.

– Recent revenit în circuit, Andy Murray întâlnește un cap de serie, dar nu pe cel mai în formă, ceea ce ar putea să îl ajute. Primul adversar al lui Andy este Lucas Pouille, care nu a mai legat mai mult de două victorii din februarie. În caz de victorie cu francezul, s-ar putea vedea cu Leo Mayer în turul doi și cu Roger Federer în turul trei.

– Pentru Roger Federer acesta este primul turneu pe care-l joacă de la Wimbledon încoace, iar primul său adversar va fi învingătorul meciului Peter Gojowczyk – Joao Sousa. Dacă Andy ajunge la Roger, atunci vom avea a 27-a întâlnire dintre cei doi după o pauză de trei ani, ultimul meci fiind chiar la Cincinnati.

https://twitter.com/CincyTennis/status/1027931070740742144

– Nu trebuie uitat nici Stan Wawrinka, dar aici lucrurile nu arată tocmai bine: Diego Schwartzman în primul tur, Rublev sau Nishikori în turul doi, Dominic Thiem în turul trei.

– Meciuri tari în primul tur: Stefanos Tsitsipas – David Goffin, Frances Tiafoe – Denis Shapovalov, Hyeon Chung – Jack Sock, Kei Nishikori – Andrey Rublev, Stan Wawrinka – Diego Schwartzman, Lucas Pouille – Andy Murray.

– Marius Copil e în calificări; îl întâlnește în primul tur azi, pe britanicul Cameron Norrie.

Tabloul masculin este AICI.

 

Later update. Alți doi români pe tablou

Ana Bogdan și Marius Copil au reușit să treacă de calificări și să ajungă pe tabloul principal. Ana Bogdan a reușit prima victorie în cinci meciuri cu Monica Niculescu, apoi a învins-o tot în două seturi pe Donna Vekic. Marius Copil, cel care l-a anunțat în weekend pe Andrei Pavel drept noul său antrenor, n-a pierdut set cu Norrie și Wolf. Sorana Cîrstea a trecut de primul tur, dar s-a văzut învinsă apoi de Alja Tomljanovic.

Foto: Jimmie48Photography

***

Lansare NOUĂ de la 30-0! Tricoul „N-o să”, despre cum să te ridici împotriva oricărei preconcepții

Un tricou cu un design ultramodern, care transmite un mesaj puternic. Inspirat de titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros, „N-o să” este tricoul care nu mai are nevoie de nicio explicație. Când toată lumea îți spune că n-o să reușești, ambiționează-te și arată-le că se înșală. Apoi inspiră-i pe alții!

Atenție: PRECOMANDĂ! Ediție limitată: doar 200 de bucăți. Preț promoțional primele 36 de ore. Livrări din 25 august.

Precomandă tricoul „N-o să” de aici.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi