Cum a fost primul meci oficial al Simonei Halep după triumful de la Roland Garros

Camelia Butuligă | 3 iulie 2018

La prima apariție oficială de la finala Roland Garros, Simona a învins-o pe Kurumi Nara, 6-2, 6-4, și s-a calificat în runda a doua, unde o va întâlni pe Saisai Zheng, din China, care a învins-o, 6-3, 4-6, 6-1 pe Qiang Wang.  

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep a trecut de meciul de start la Wimbledon fără emoții, intrând cu bine într-un turneu în care deja plouă cu surprize în stânga și în dreapta pe ambele tablouri. 

6-2, 6-4 pare scorul unei victorii de rutină, dar meciul se putea complica foarte ușor. Japonezele și chinezoaicele sunt în general periculoase pe iarbă și hard, datorită fizicului lor compact, care le permite să stea jos pe picioare (talent foarte util pe iarbă, unde mingea nu sare sus), deplasării iuți și loviturilor plate. „Am jucat acum câțiva ani cu ea, știam că e rapidă și lovește plat și va fi un meci greu,” a declarat Simona imediat după ce-a ieșit de pe teren. Începutul meciului a confirmat așteptările ei: după un break rapid al Simonei, japoneza a egalat la 2-2 cu lovituri adânci și agresive (extrem de multe aterizând chiar pe linia de fund). Simona a fost nevoită să alerge serios și să ridice și ea intensitatea loviturilor, pentru a nu fi împinsă în spate.

O jucătoare mai puțin experimentată ar fi fost poate frustrată de barajul de lovituri al japonezei, dar ce înseamnă să joci cu încredere – Simona a stat calmă și a ridicat controlat nivelul jocului suficient cât să forțeze un break esențial pentru 3-2, după un game lung cu cinci mingi de break. De acolo, jocul japonezei s-a deșirat, așa cum se întâmplă cu jucătoarele de pluton: următorul break a fost obținut mult mai ușor, după doar două mingi de break. Simona a servit apoi autoritar pentru câștigarea setului unu.

Profitând de momentul de derută al lui Nara, Simona a mai făcut un break rapid imediat la debutul setului doi, care s-a dovedit esențial în câștigarea meciului, pentru că a rămas singurul. Ce înseamnă specularea momentului în tenis, pentru că mai târziu Nara și-a revenit și a reluat asediul pe serviciul Simonei – însă acesta a rezistat admirabil. Simona a servit doi ași în tot meciul, dar la ce momente: amândoi la egalitate, când japoneza se apropiase periculos în două din gameurile pe serviciul Simonei din setul doi. Simona a încheiat cu 19 winners și 22 erori neforțate și și-a câștigat 69 la sută din punctele jucate cu primul serviciu, adunând și un sănătos 6 din 9 la fileu.

”Nu ai fost îngrijorată că nu ai apucat să joci niciun meci oficial pe iarbă înainte de Wimbledon?”, a întrebat-o reportera BBC. ”Nu, pentru că vin cu încredere din sezonul de zgură și mi-am spus că sunt destul de puternică să fac ajustările necesare în timpul meciului”.

Ce înseamnă încrederea în tenis! Încrederea îți dă liniște, iar liniștea îți permite să fii suficient de lucid pentru a juca exact ce trebuie, când trebuie. Primul meci al Simonei la Wimbledon a fost o operație precisă, în care nou încununata campioană de la Roland Garros a știut unde să apese și când să nu dea înapoi.

În turul următor, o adversară similară: chinezoaica Saisai Zheng (locul 126), pe care Simona a învins-o cu 6-2, 6-3 în semifinalele de la Shenzhen din 2015.

 

 

„Grijile de după câștigarea primului Slam, o problemă plăcută de avut. Câtă vreme o pui pe Simona pe terenul de tenis, ea dă mereu 100 la 100, așa că motivația nu va fi o problemă pentru ea. Pas cu pas și turneu cu turneu, așa vom merge. Nimic nu se schimbă, de fapt, pentru noi, oricum lucram deja cu o campioană și înainte” – Darren Cahill, în „Simona. Povestea Primului Slam”.

 

Filmul 30-0 al victoriei Simonei de la Roland Garros

 

Nu rata Povestea Primului Slam!

Simona Halep este, de acum, campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită pusă în context. Cu șase ani petrecuți la turnee, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

 

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor.

Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – povestea turneului la care s-a petrecut totul.

Interviuri, o listă solidă de invitați surpriză și articole captivante – asta te așteaptă într-un produs editorial de neratat pentru fanii adevărați ai Simonei. Alte detalii despre surprizele din cuprins, aici.

Precomandă revista de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi