Simona Halep câștigă cu Laura Siegemund, se revede cu Ekaterina Alexandrova în sferturi

Treizecizero | 3 februarie 2021

„Da, este un obiectiv să câștig AO. În acest moment e departe, dar trebuie să trag tare în fiecare zi și să cred în șansele mele”.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Gippsland Trophy la Melbourne, după o victorie fără complicații cu Laura Siegemund, 6-2, 6-4, în o oră și 34 de minute.

Rematch-ul Simona – Iga Swiatek va trebui să mai aștepte. Dorită de către fanii româncei, dar și de către spectatorii neutri, revederea dintre cele două a fost împiedicată de Ekaterina Alexandrova, care a făcut un meci excelent contra lui Swiatek (6-4, 6-2) și va veni mâine la întâlnirea cu Simona. Va fi a treia confruntare dintre cele două, toate pe hard. Simona a câștigat la mare luptă la Cincinnati în 2019, apoi a pierdut la Beijing, în toamna aceluiași an, într-un meci în care Simona a fost afectată de problemele la spate.

Până la Alexandrova, Simona a egalat astăzi în h2h cu Siegemund, la care pierduse de două ori consecutiv la Stuttgart, pe zgură indoor. De fiecare dată, Siegemund a avut ceva șansă de context, prinzând-o pe româncă în momente mai puțin bune. În special în 2017, când Halep a venit la Stuttgart direct de la Cluj, afectată de o înfrângere grea din Fed Cup.

De data asta, Siegemund n-a mai avut niciun fel de ajutor, nici din partea unor factori externi, nici de la suprafață, și cu atât mai puțin din partea Simonei. Iar asta s-a văzut. Cu toate eforturile ei, Siegemund a descoperit curând că nu are multe căi prin care să-i facă punct Simonei.

A fost o altă evoluție bună și măsurată a Simonei, care a continuat lucrurile de unde le lăsase cu Potapova. Eficientă până peste cap în primul set, în care a câștigat 94 la sută pe primul serviciu (16 din 17), Simona n-a lăsat-o pe Siegemund să spere prea mult nici în al doilea set, în care a recuperat un break imediat după ce l-a cedat. Deși a mai scăzut un pic, eficiența ei pe primul serviciu a rămas în continuare la cote extrem de înalte (76 la sută pe tot meciul). La 4-4, Simona a lovit decisiv cu break-ul, așa cum fac marile jucătoare, când simt momentul oportun ca să omoare meciul.

Simona s-a declarat la interviul de după meci foarte mulțumită cu „toate meciurile de aici, inclusiv cel câștigat la dublu”. Și într-adevăr, comparativ cu predecenta revenire după o pauză lungă, cea de la Praga, jocul Simonei pare acum gata ajustat și încălzit, așa cum trebuie înainte de un Grand Slam. Mai ales înainte de unul pe care și-l dorește, așa cum a menționat în același interviu: „Da, este un obiectiv să câștig AO. În acest moment e departe, dar trebuie să trag tare în fiecare zi și să cred în șansele mele”. 

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1356851946158776324?s=20

Victoria Simonei a completat astfel o zi excelentă pentru românce: Irina Begu și Sorana Cîrstea au câștigat și ele miercuri, ceea ce ne aduce într-o zi de joi cu trei meciuri remarcabile: Halep vs Alexandrova și Begu vs Osaka la Gippsland Trophy și Cîrstea vs Bencic la Grampians Trophy.

Susține jurnalismul 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ ca să susții 30-0 și proiectele noastre și ai acces la conținut exclusiv, dedicat abonaților – plus alte surprize!

Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi