Afectată de problemele la spate, Simona pierde cu Alexandrova la Beijing

Radu Marina | 30 septembrie 2019

Dacă ieri a putut trece de Rebecca Peterson, două meciuri în 48 de ore s-a dovedit a fi prea mult pentru Simona, al cărei spate este în mod evident incomplet refăcut. Fără să poată face mișcarea de rotație până la capăt și fără să poată servi la o viteză corespunzătoare, Simona n-a putut s-o incomodeze în vreun fel pe Alexandrova azi.

Simona Halep a fost eliminată în runda a doua a turneului Premier Mandatory de la Beijing, învinsă, 6-2, 6-3, de rusoaica Ekaterina Alexandrova.

Afectată de problema la spate căpătată în meciul de la Wuhan cu Rybakina și fără a fi câtuși de puțin la un nivel care să-i permită să se deplaseze, să lovească și să servească normal, Simona e învinsă de Ekaterina Alexandrova, 2-6, 3-6, într-un meci în care s-a încăpățânat să termine partida, deși a suferit fizic și a părut că face eforturi mari pentru a se deplasa. 

Încă de ieri, de la meciul cu Rebecca Peterson, am putut vedea că Simona e îngrijorată, iar durerile la spate persistă. Chiar și ea, la conferința de presă după victoria cu Peterson, a declarat că nu e 100% recuperată și încă joacă cu dureri. “Nu sunt 100 la 100 recuperată, încă mai simt durere. După o vreme, spatele se blochează un pic. Dar azi am fost foarte relaxată, pot să spun că nu am forțat. Am știut cum să joc contra ei. Cred că am jucat inteligent, am jucat ce ei nu-i place. De aceea am putut câștiga. Cu accidentările nu e niciodată ușor, așa că mă simt bine; am fost un pic tristă înainte de acest turneu, pentru că s-a întâmplat din nou, la fel ca anul trecut”, a spus Simo ieri. 

Pe lângă faptul că durerile n-au dispărut, Simona n-a putut beneficia de o zi în plus de pauză, care ar fi putut conta. A trebuit să joace al doilea meci, la 24 de ore distanță de la primul, în fața unei adversarei care i-a pus mari probleme și în urmă cu o lună, la Cincinnati (și atunci, Simona avea probleme fizice, nerefăcută după durerile la Ahile căpătate la Toronto). Or, asta s-a dovedit prea mult pentru o jucătoare care se bazează atât de mult pe deplasare. 

Cu excepția câtorva break-uri reușite de Simona – obținute urmare a refuzului de a se da bătută, respectiv, emoțiile Alexandrovei – , meciul a curs complet așteptat spre Alexandrova, care i-a atacat permanent serviciul și a profitat de inabilitatea Simonei de a se deplasa. Cele mai afectate de această problemă la spate au fost serviciul (Simona a avut un procentaj de 36% puncte câștigate cu primul serviciu) și deplasarea laterală, unde efectiv Simona nu a putut alerga, nu și-a putut face pași spre minge și a părut că resimte orice mișcare. 

Este de apreciat că a dorit să termine meciul, deși în mod vizibil a suferit fizic de la prima și până la ultima minge. Însă acum este de văzut cum sau dacă o va afecta această decizie a ei de a juca meciul, respectiv de a rămâne pe teren până la final. 

Pentru al doilea sezon la rând, dubla Wuhan – Beijing se dovedește a fi un mare ghinion pentru Simona, care acum încearcă să se refacă, astfel încât să fie pregătită pentru Shenzhen, ultimul turneu al anului, acolo unde s-a calificat pentru a șasea oară consecutiv. Teoretic, pentru ea ar mai urma turneul de la Moscova (turneu Premier, care va începe pe 14 octombrie), unde e înscrisă și e favorită 2. Însă e de văzut dacă va alege să participe acolo. Până la Shenzhen mai este aproximativ o lună și e de văzut dacă va alege să folosească acest timp pentru a se recupera în totalitate. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi