Simona Halep câștigă cu Camila Giorgi, începe excelent US Open

Treizecizero | 30 august 2021
Simona Halep:

„Sunt foarte fericită pentru această victorie, pentru că ea a jucat foarte bine recent. Am lucrat mult în această perioadă la serviciu, știu că trebuie să fac ajustări”

US Open este oferit de

Simona Halep a dat la o parte toate temerile în jurul meciului ei de debut la US Open cu o victorie convingătoare cu Camila Giorgi, campioana recentă de la Montreal. 6-4, 7-6 pentru dubla campioană de Grand Slam din România, care reușește să se califice în runda a doua la US Open.

Ea o va întâlni acolo pe Kristina Kucova, care a învins-o pe Ann Li, 7-5, 6-1. Va fi prima întâlnire dintre Simona și jucătoarea de 31 de ani din Slovacia, care vine din calificări ca lucky-loser și care ocupă locul 111 în acest moment.

Lipsa de meciuri în picioare în dreptul Simonei, problemele medicale recente, forma adversarei și tradiția în general nefastă la US Open – toate astea erau motive solide de îngrijorare înaintea acestui meci. Dar Simona a răspuns situației cu multă siguranță. Cu o evoluție foarte solidă, bazată pe un serviciu care a funcționat aproape ireproșabil, Simona a avut de înfruntat o singură minge de break până la 6-4, 5-4.

La 4-4 în primul set, Simona a făcut primul break cu o defensivă care i-a lăsat puține opțiuni italiencei, aceasta începând să greșească tot mai mult. Același lucru s-a întâmplat și în mijlocul setului al doilea, când Giorgi a rămas fără opțiuni în schimburile de pe baseline.

Când Simona a servit pentru meci, Giorgi și-a pus toate speranțele în retur, iar agresivitatea ei a dat rezultate de data asta, italianca obținând break-ul. Dar Simona a răspuns prompt și a pus repede piciorul în ușă: cu un backhand executat excepțional în game-ul următor, ea a forțat și obținut alt break.

Dar emoțiile nu erau gata. În ciuda faptului că a ajuns de două ori la minge de meci, Simona nu a putut să închidă și s-a văzut dusă în tiebreak. Unde, după câteva minute în care serviciul n-a mai ajutat-o, el a revenit exact la momentul potrivit. Un as a dus-o la 4-3, iar de acolo ea n-a mai pierdut niciun punct.

Simona a încheiat cu cifre grozave pe serviciu (83 la sută procentaj de puncte câștigate pe primul, adică 35 din 44) și a adunat 14 lovituri direct câștigătoare.

„Sunt foarte fericită pentru această victorie, pentru că ea a jucat foarte bine recent. Am lucrat mult în această perioadă la serviciu, știu că trebuie să fac ajustări”, a spus Simona, într-un flash interviu la ieșirea de pe teren.

Cronica pe larg a meciului este AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Simona Halep: „Nu știu de ce toată lumea vorbește despre finalul carierei mele. Nu este aproape. Îmi doresc mult să mai joc. Din cauza accidentărilor am avut mici dubii că mai pot, dar acum sunt foarte fit, sunt sănătoasă, și îmi doresc să mai joc, doi-trei ani, patru ani."