Simona Halep câștigă cu Camila Giorgi, începe excelent US Open

Treizecizero | 30 august 2021
Simona Halep:

„Sunt foarte fericită pentru această victorie, pentru că ea a jucat foarte bine recent. Am lucrat mult în această perioadă la serviciu, știu că trebuie să fac ajustări”

US Open este oferit de

Simona Halep a dat la o parte toate temerile în jurul meciului ei de debut la US Open cu o victorie convingătoare cu Camila Giorgi, campioana recentă de la Montreal. 6-4, 7-6 pentru dubla campioană de Grand Slam din România, care reușește să se califice în runda a doua la US Open.

Ea o va întâlni acolo pe Kristina Kucova, care a învins-o pe Ann Li, 7-5, 6-1. Va fi prima întâlnire dintre Simona și jucătoarea de 31 de ani din Slovacia, care vine din calificări ca lucky-loser și care ocupă locul 111 în acest moment.

Lipsa de meciuri în picioare în dreptul Simonei, problemele medicale recente, forma adversarei și tradiția în general nefastă la US Open – toate astea erau motive solide de îngrijorare înaintea acestui meci. Dar Simona a răspuns situației cu multă siguranță. Cu o evoluție foarte solidă, bazată pe un serviciu care a funcționat aproape ireproșabil, Simona a avut de înfruntat o singură minge de break până la 6-4, 5-4.

La 4-4 în primul set, Simona a făcut primul break cu o defensivă care i-a lăsat puține opțiuni italiencei, aceasta începând să greșească tot mai mult. Același lucru s-a întâmplat și în mijlocul setului al doilea, când Giorgi a rămas fără opțiuni în schimburile de pe baseline.

Când Simona a servit pentru meci, Giorgi și-a pus toate speranțele în retur, iar agresivitatea ei a dat rezultate de data asta, italianca obținând break-ul. Dar Simona a răspuns prompt și a pus repede piciorul în ușă: cu un backhand executat excepțional în game-ul următor, ea a forțat și obținut alt break.

Dar emoțiile nu erau gata. În ciuda faptului că a ajuns de două ori la minge de meci, Simona nu a putut să închidă și s-a văzut dusă în tiebreak. Unde, după câteva minute în care serviciul n-a mai ajutat-o, el a revenit exact la momentul potrivit. Un as a dus-o la 4-3, iar de acolo ea n-a mai pierdut niciun punct.

Simona a încheiat cu cifre grozave pe serviciu (83 la sută procentaj de puncte câștigate pe primul, adică 35 din 44) și a adunat 14 lovituri direct câștigătoare.

„Sunt foarte fericită pentru această victorie, pentru că ea a jucat foarte bine recent. Am lucrat mult în această perioadă la serviciu, știu că trebuie să fac ajustări”, a spus Simona, într-un flash interviu la ieșirea de pe teren.

Cronica pe larg a meciului este AICI.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi