Simona: „Era greu de închipuit să câștig Wimbledon, dar am știut că prin răbdare, se poate. Ion Țiriac mi-a spus: E o zi mare, așa că dă tot ce ai”

Adrian Țoca | 14 iulie 2019

Despre faptul că a devenit membru pe viață al All England Club ”Mi-am dorit mult acest lucru. La începutul turneului, le-am spus celor din vestiar că visul meu este să devin membru aici. Azi s-a realizat și sunt tare fericită. Da, vreau să vin să joc aici oricând, fără presiunea de a avea meci a […]

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Despre faptul că a devenit membru pe viață al All England Club

”Mi-am dorit mult acest lucru. La începutul turneului, le-am spus celor din vestiar că visul meu este să devin membru aici. Azi s-a realizat și sunt tare fericită.

Da, vreau să vin să joc aici oricând, fără presiunea de a avea meci a doua zi. Mi-au spus că pot veni oricând, să iau masa, să joc tenis. O să vin cu siguranță (râde)”

A jucat în fața Ducesei de Cambridge

”A fost o onoare. I-am fost prezentată după meci. E foarte amabilă și drăguță. Mereu am admirat-o și mereu mi-a plăcut modul ei de a fi. M-am emoționat când am văzut-o, am fost onorată să dau mâna cu ea. M-a felicitat, i-am mulțumit că a venit. Da, am simțit un plus când le-am văzut în lojă, familia regală. Să câștigi în acest fel e foarte frumos. De neuitat.”

Insigna am primit-o de la președintele Clubului (n.r. Philip Brook). A fost un moment plăcut și m-a felicitat și mi-a spus că pot să vin oricând. 

Cât de real a fost până azi visul de a câștiga Wimbledon?

”Sincer, nu m-am gândit niciodată că voi putea să câștig pe iarbă, cu toate jucătoarele înalte care servesc așa bine. Dar anul acesta am început să simt jocul din ce în ce mai bine. Am început să mă simt în siguranță pe teren, ceea ce m-a ajutat să cred.”

Încurajările lui Federer

”Am citit ce-a spus. Îi mulțumesc, este foarte amabil. M-au bucurat cuvintele lui. De asemenea, cred că e bine să-l asculți. Dacă îl asculți, se întâmplă lucruri bune (zâmbind). Așa că am făcut-o. 

Reacția din România

”Nu știu, deocamdată am Dineul Campionilor mâine seară, deci nu mă grăbesc să plec acasă. Luni cred că va fi similar cu ce s-a întâmplat la French Open. Vom vedea.”

Ce primează în România, Wimbledon sau Roland Garros?

”Roland Garros, pentru că fusese deja câștigat de doi jucători români. Plus, e pe zgură și noi jucăm mult pe zgură. 

Wimbledon cred că e special peste tot. Aici s-a născut tenisul: foarte prestigios, multe reguli, diferit și special. Dar de câștigat era greu de închipuit – nu avem niciun teren pe iarbă în România. Dar am știut că prin răbdare și muncă putem simți și jocul pe iarbă.” 

Ion Țiriac

”Domnul Țiriac mă ajută din 2014. M-a sunat după finala de la Madrid pe care am pierdut-o contra Sharapovei. Nu era foarte bucuros că am pierdut, dar mi-a spus că am un viitor bun. Dacă muncesc și sunt profesionistă, am șanse să câștig Slamuri.

Foto: Fanatik

A venit aici azi-dimineață și mi-a spus că nu contează dacă pierd sau câștig. ”E o zi mare, așa că dă tot ce ai.” Era foarte fericit după. M-a îmbrățișat, ceea ce nu se întâmplă prea des (zâmbește).

Ce spune dl Țiriac mereu are o logică.”

Citește prima parte a declarațiilor Simonei – cum a pregătit finala și cum a trăit-o din teren.

Partea a doua: „Finalele pierdute m-au învățat ce să fac acum. După ce câștigi unul, afli cum e”.

Partea a patra: Ce și-ar dori Simona să schimbe triumful ei acasă: „Mi-aș dori să fim mai pozitivi. Să credem în noi mai mult”


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi