Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Ce și-ar dori Simona să schimbe triumful ei acasă: „Mi-aș dori să fim mai pozitivi. Să credem în noi mai mult”

Simona este, probabil, cel mai vizibil sportiv din România care vorbește răspicat pe această temă și poate prima care face o referire directă la un subiect puțin atins la noi, atrăgând atenția că sportivii au nevoie și de „suport emoțional”.

Adrian Țoca 14 iulie 2019

Meciul în sine, emoțiile de nedescris ale ceremoniei de premiere, întregul ceremonial al întâlnirii cu familia regală, fotografia la tabloul de onoare, inscripția numelui ei pe trofeu, ieșirea pe balcon pentru a saluta publicul. Toate aceste momente atât de prețioase, pe care le știam din alți ani, cu alte campioane și campioni, și care au căpătat acum o cu totul altă semnificație, pentru că toate i s-au întâmplat Simonei.

O oră și ceva mai târziu, când zumzetul fanilor s-a mai calmat, Simona a ajuns în Player's Garden, unde și-a putut îmbrățișa familia, prietenii, echipa și oamenii din tenis prezenți. Tot acolo a primit și insigna de membru al All England Club. Apoi a urmat conferința de presă oficială, urmată de alte două cu circuit închis, testul antidoping, și apoi de un maraton de interviuri cu diverse televiziuni; am numărat la un moment dat 15, serie pe care a încheiat-o cu Champions Corner, pentru WTA. Pe la mai bine de șapte seara, Simona încă nu apucase să-l vadă pe Darren Cahill; ca să ajungă la australian, prins cu treabă la ESPN, Simona ar fi trebuit să treacă prin mijlocul fanilor, situație pe care organizatorii au găsit mai nimerit să o evite.

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?