Simona, după meciul cu Swiatek: „Cel mai bun meci al meu aici”

Adrian Țoca | 3 iunie 2019

„Mă așteptam să fie foarte greu azi, pentru că antrenorul meu mi-a spus că e puțin imprevizibilă și e mai dificil de anticipat cum joacă. Așa că eram pregătită, dar a fost totul mult mai bine decât speram”

Roland Garros este oferit de

Simona a declarat victoria cu Swiatek cel mai bun meci al ei din turneu și a explicat că a luat foarte în serios meciul, înțelegând potențialul adversarei ei. Și cea mai bună formă de respect în tenis e, paradoxal, chiar un astfel de scor drastic.

„Cred că a fost cel mai bun meci al meu aici, am jucat foarte bine. Poate a fost și ea puțin emoționată pe teren, pentru că e foarte tânără. Mă așteptam să fie foarte greu azi, pentru că antrenorul meu mi-a spus că e puțin imprevizibilă și e mai dificil de anticipat cum joacă. Așa că eram pregătită, dar a fost totul mult mai bine decât speram”, a spus Simona.

Întrebată dacă i-a părut rău un pic pentru adversara ei, Simona a dat un răspuns în aceeași notă, a respectului pentru adversară:

“Nu pot să spun că mă simt prost pentru scor, pentru că am jucat tenisul meu cel mai bun. Prefer să joc așa. Dar ea are nevoie de mai multe meciuri pe astfel de terenuri. Are nevoie de timp. Dar cu siguranță va ajunge sus; dacă joci turul 4 la Slam la 18 ani înseamnă mult. Cred că va fi bine după meciul ăsta”. 

Despre ce i-ar recomanda Igăi, Simona a continuat: „E greu să spun, pentru că nu am fost într-o astfel de poziție atât de devreme. Dar cred că trebuie să își ia încredere de aici și să creadă că are șansă să fie în top. A bătut jucătoare bune, a ajuns în turul 4 la un Slam. La 18 ani, asta înseamnă mult, și sunt sigur că o să ajungă sus, că totul o să fie o creștere continuă pentru ea.” 

După Swiatek, pentru Simona urmează Anisimova, o altă jucătoare în zona 17-18 ani.

“Mă simt bătrână”, spune Simona zâmbind. „Când joc cu cineva cu 10 ani mai tânără decât mine, e ciudat. Dar m-am simțit bine pe teren azi, să vedem cum va fi în meciul următor.”

Continuarea declarațiilor Simonei, AICI.

Anisimova, încântată să joace cu Simona

La conferința ei, Amanda Anisimova a fost foarte bucuroasă atunci când a venit vorba de oportunitatea de a juca cu Simona. Americanca a povestit că a urmărit finala Roland Garros de anul trecut și s-a bucurat pentru victoria Simonei, dar și cum a încercat să replice tehnica Simonei în ce privește reverul în lung de linie, în meciul ei cu Bolsova.

„Nici nu pot să descriu cât de bucuroasă sunt. Să joc cu ea e extraordinar. E campioana de anul trecut, deci, sincer, nu puteam cere o adversară mai bună . Sunt pur și simplu fericită și încântată de următorul meci”.

Foto: Jimmie48Photography



Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi