Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Simona, după calificarea în sferturi: „Cum o spun mereu și cum o voi spune întotdeauna: mă concentrez pe jocul meu. Dacă eu îmi fac jocul, am mai multă încredere”

“Cred că noi, cele din generația mea, am fost mai timide. Fetele din noua generație sunt mult mai curajoase, joacă cu orice jucătoare de top. Nu-și fac gânduri și le apreciez pentru că nu se tem.”

Adrian Țoca 3 iunie 2019

Corespondență de la Paris

Simona a mai fost întrebată azi, după victoria cu Swiatek (prima parte a declarațiilor, aici), cum reacționa ea atunci când întâlnea jucătoare cu nume pe când avea 17 ani. 

“Eu nu eram pe Chatrier la 17 ani. Jucam calificări aici”, a spus Simona, zâmbind. “Dar da, când joci cu cineva care-i mult mai bine clasat decât tine, nu ai nicio teamă. Te duci și dai tot ce ai mai bun. Eu așa le văd pe jucătoarele tinere de acum când întâlnesc favorite. Dar am și eu avantajul meu, pentru că sunt mai experimentată.“

Discuția a continuat pe aceeași temă, iar Simona a pus în balanță felul în care s-a desfășurat cariera ei, în comparație cu jucătoarele cu un progres mai accelerat.

"Cariera mea a avut o evoluție mai lentă, ceea ce mi-a plăcut mai mult. Am fost răbdătoare, am muncit din greu. Mă bucur de felul în care au mers lu

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?