Simona: ”Darren mi-a spus că o să intri pe teren și o să știi că vei câștiga, nu vei aștepta nimic de la adversară, îți vei câștiga meciul singură!”

Adrian Țoca | 9 iunie 2018
Simona, despre alte Slamuri:

”Sigur că am curaj și am încredere să spun cu voce tare că orice se poate. Și dacă s-a putut azi, înseamnă că se poate în continuare. Nu știu să spun sigur că o să se întâmple, dar pentru asta o să continui să muncesc zi de zi, să mai am astfel de momente și, de ce nu, să visez în continuare că se poate la mai mult.”

Roland Garros este oferit de

(Corespondență din Paris)

Citește partea întâi aici

Partea a treia, aici

 

Simona a arătat și mai bucuroasă și relaxată în momentul în care a fost întrebată ce e mai important dintre un Slam și locul 1. Acum, în sfârșit, le are pe amândouă. Iar întrebările despre cât de validă e ca lider mondial, când va câștiga primul Slam pot fi retrase pentru totdeauna.

”Acum pot să spun că amândouă. Nu mai contează. Sunt foarte fericită că am câștigat acest Grand Slam. Pentru că să fii pe locul 1 fără un Slam, cum am mai spus, nu e 100 la 100. Sunt foarte fericită”, a spus ea, iar câteva întrebări mai târziu, tema a fost reluată.

”Faptul că am putut fi numărul 1 anul trecut mi-a  dat încredere și mi-a dat și multă relaxare, pentru că am îndeplinit un obiectiv, am atins ceva mare, ceva imens, și tot ce mai aveam în minte este să câștig un Grand Slam. Din acel moment, clasamentul n-a mai contat.

Dar faptul că acum sunt și pe locul 1 și am câștigat și un Slam mă face foarte, foarte fericită și recunoscătoare pentru tot ce am reușit. Pentru tot ce am primit de la oameni, toată dragostea lor, toată susținerea. Și toată energia pe care echipa mea și prietenii mei mi-o dau în fiecare turneu.”

Când i-a fost cel mai greu în turneu? Dar azi?

”Cu siguranță, primul tur. Darren a spus azi că avem aceleași emoții ca atunci când am început turneul. Sunt la fel pentru primul meci și pentru ultimul meci. Când am închis meciul azi a fost cel mai greu moment.”

”Cu siguranță că experiența m-a ajutat în momentele grele pe care le-am avut pierzând acele trei finale, astăzi au fost pozitive pentru mine și mi-au dat liniște, mi-au dat încredere că nimic nu e terminat până la ultima minge, am crezut cu disperare, am crezut că sunt capabilă să fac acest lucru, să câștig meciul și s-a întâmplat.”

Un jurnalist spaniol a întrebat-o dacă prezența Virginiei Ruzici a ajutat-o, iar Simona l-a întrerupt jovială: ”Uite-o aici, e chiar în cameră. E o motivație și o inspirație, de asemenea. E un moment special pentru noi. Faptul că a câștigat acum 40 de ani și că titlul meu s-a întâmplat tot aici e ceva aparte. Așa că da, ea e o inspirație.”

Virginia, sprijinită de un perete, i-a răspuns: ”Îți mulțumesc!”

Alt mare stâlp de sprijin, poate cel mai mare, Darren Cahill.

Simona: ”În toți anii ăștia, ca și la finala la Melbourne, mi-a spus că e mare lucru ce am reușit, că joc în finală și că ar trebui să mă bucur de meci. Dar de data asta, mi-a spus că o să câștig. Că o să intri pe teren și o să știi că vei câștiga, nu vei aștepta nimic de la adversară, îți vei câștiga meciul singură. Darren mi-a dat încredere și a pus puțină presiune pe mine. Poate că de-aia am câștigat; a funcționat”, a zâmbit ea, cu ochii din nou spre trofeu.”

Chiar așa, să vorbim despre trofeu.

Simona: E cam greu (zâmbește)

Când l-ai sărutat și atins, ce ai simțit?, vine întrebarea următoare.

”L-am sărutat de multe ori, ca să fiu sigură că-mi va rămâne în suflet pentru totdeauna. E un trofeu greu, frumos. Iar cînd vedeam poze cu el, mereu visam să-l țin în mâini. Iar acum, asta s-a întâmplat și sunt atât de bucuroasă că e ”al meu”

De când se gândește la el?

”Păi, sinceră să fiu, de pe la 14 ani, când am decis să fiu jucătoare profesionistă, să mă dedic complet sportului. De-atunci visez la momentele pe care le trăiesc acum. Însă cel mai important a fost când am câștigat titlul la junioare. Și mi-am spus atunci că dacă ar fi să câștig unul și la senioare, să fie tot acela. Deci, de fapt, mă bucur că primul a venit aici, nu la Melbourne (zâmbește). Este foarte special și-l voi păstra mereu în inimă. Aici e orașul meu preferat, e foarte romantic.”

Și atunci, o să faci la fel ca Virginia Ruzici, să-ți iei o casă aici și să te muți în Paris?

”Nu știi niciodată ce-ți rezervă viața (zâmbește). Deocamdată, abia aștept să mă duc acasă, să mă întâlnesc cu fanii români.”

Care a fost momentul special al finalei? E o întrebare care își dă răspunsul singură. ”Momentul cu trofeul, acolo, sus, pe treapta aceea, și cântând imnul. Cred că e cel mai frumos moment din viața mea.”

Cineva a încercat să o întrebe cum va aborda următorul turneu în calitate de campioană de Grand Slam, motiv pentru Simona să pufnească amuzată.

”Oh, nu mă întreba asta acum pentru că o să îmi iau o vacanță mare acum. Iarba e departe.

Ei bine, nimic nu se schimbă; sunt eu campioană de Grand Slam, dar în mod evident mâine e o nouă zi și trebuie să o iau de la capăt. Iarba vine, am câteva turnee în față, dar acum sunt deconectată. Nu vreau să mă gândesc la turneele viitoare, vreau să mă bucur de moment.”

Dar înainte de orice altceva, e timpul pentru petrecere.

”Prietenii și familia vor avea grijă de asta. Sigur o să fie o petrecere mare. Abia aștept!”

Ceea ce nu ne oprește să nu visăm pe mai departe, nu? Pentru alte episoade similare. Ea ce crede despre posibilitatea de a câștiga și alte Slamuri, acum că l-a tăiat pe primul de pe listă?

”Sigur că am curaj și am încredere să spun cu voce tare că orice se poate. Și dacă s-a putut azi, înseamnă că se poate în continuare. Nu știu să spun sigur că o să se întâmple, dar pentru asta o să continui să muncesc zi de zi, să mai am astfel de momente și, de ce nu, să visez în continuare că se poate la mai mult.”

Partea a treia este de citit aici.

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune fotografii din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Ce ai în plus în tirajul al doilea:

– conținut nou: 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi