Simona: „Am avut foarte mari emoții înainte de meci, trebuie să admit. Pentru că am așteptări de la mine”

Adrian Țoca | 1 iunie 2019

Simona spune că Roland Garros o face mereu să se autodepășească, iar această motivație extra contribuie la încrederea extra pe care o arată de regulă pe teren la Paris

Roland Garros este oferit de

Corespondență din Paris

Zi glorioasă la Paris, cu o vreme superbă și cu o combinație rezultat-program ideală pentru Simona; după două tururi consecutive în care a fost programată ultima, de data asta a putut deschide ziua, așa cum îi place, și după o victorie concludentă, s-a ales o zi lungă de odihnă și recuperare.

Meciul o fi fost expeditiv, dar pentru un sportiv aflat în competiție, așteptarea lui nu e la fel ca pentru un fan. Așa că, în ciuda avantajului masiv din head-to-head, Simona a spus la conferință că „a avut emoții foarte mari” în orele premergătoare acestui joc.

„Înainte de meci am avut emoții. Foarte mari emoții, trebuie să admit. Dar e normal. Sunt în acest turneu, am așteptări de la mine să joc un tenis bun. 

După câteva game-uri m-am eliberat și m-am putut concentra la meci. Cred că am gestionat foarte bine emoțiile și stările pe care le-am avut înainte de a intra pe teren și am făcut un meci bun”, a spus Simona, care a observat că Tsurenko a venit cu un plan tactic cu totul diferit de data asta:

„Să fiu sinceră, mă așteptam la un meci greu, pentru că mereu când joc cu ea, în setul al doilea am intrat în probleme. Dar ea și-a schimbat planul de joc pentru azi. A lovit foarte tare, și-a dorit să termine punctele mai repede și de aceea a greșit atât de mult. Eu știam că trebuie să joc cu încredere, să fiu agresivă și să stau aproape de baseline, ceea ce am făcut, iar când am avut șanse, să-mi deschid terenul. Așa că azi a fost un meci mai bun, am jucat mai bine. Și m-am simțit mai bine pe teren.” 

Simona: „Am fost concentrată pe fiecare punct și am știut că fiecare punct și game e important contra ei. Dacă mai lua un game sau două, poate se încurca meciul, dar am fost foarte stăpână pe ce a trebuit să fac și a fost bine.” 

Simona a fost întrebată dacă și-a făcut griji când și-a pierdut serviciul în startul de meci. „Nu mi-am făcut griji când mi-am pierdut serviciul, pentru că se întâmplă adesea (zâmbind). Am foarte mare încredere în returul meu, așa că nu mi-am făcut mari griji și m-am concentrat pe punctele următoare. Sunt destul de încrezătoare în returul meu și mă simt cel mai confortabil la acest capitol. Lucrez la acest aspect, cum lucrez și la altele, iar azi totul a mers totul bine.”

Simona spune că Roland Garros o face mereu să se autodepășească, iar această motivație extra contribuie la încrederea extra pe care o arată de regulă pe teren la Paris:

„Sunt mult mai experimentată, sunt mult mai încrezătoare în forțele mele, mă simt mult mai bine pe teren, mă simt mult mai relaxată din mai multe puncte de vedere, simt foarte bine jocul pe terenurile acestea și de fiecare dată când vin aici, încerc să mă autodepășesc. Probabil, asta mă ajută să dau tot ce am mai bun la fiecare meci.”

Foto: Jimmie48Photography

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1134807038901592064?s=20
https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1134757001786007552?s=20
https://twitter.com/rolandgarros/status/1134289668642619392?s=20

The Grand Slam Life is the best life!

Îmbracă-te de Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

***

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi