Seria grozavă a Irinei: Irina Begu câștigă turneul de 125k de la Indian Wells, al doilea ei titlu al anului!

Treizecizero | 8 martie 2020

Irina Begu a dus la capăt o săptămână perfectă, învingând-o în finala turneului WTA 125k de la Indian Wells pe japoneza Misaki Doi, 6-3, 6-3. Irina câștigă astfel al doilea titlu al anului, după ce luna trecută s-a impus în turneul ITF de 100k de la Cairo. Anterior, ea nu mai câștigase un titlu de […]

Irina Begu a dus la capăt o săptămână perfectă, învingând-o în finala turneului WTA 125k de la Indian Wells pe japoneza Misaki Doi, 6-3, 6-3. Irina câștigă astfel al doilea titlu al anului, după ce luna trecută s-a impus în turneul ITF de 100k de la Cairo. Anterior, ea nu mai câștigase un titlu de trei ani, ultima dată triumfând la București, în 2017. 

Este o remarcabilă întoarcere la formă a Irinei, care își ține promisiunea făcută în Australia. La Melbourne, Irina ne-a declarat că își va dedica toată energia pentru a-și reface clasamentul, fiind și motivul pentru care a anunțat atunci că se va retrage temporar din echipa de Fed Cup, ca să-și poată direcționa eforturile către acest obiectiv. „În momentul de față, prioritatea mea este să mă calific la Olimpiadă. Am șase luni la dispoziție ca să fac asta, iar clasamentul nu e în favoarea mea în acest moment. M-am pregătit bine în offseason și sper ca această muncă să se vadă la un moment dat”, spunea ea, adăugând că preferă să nu citească prea multe în eliminarea din primul tur de la Melbourne, în fața lui Kiki Bertens. 

Și într-adevăr, munca din offseason la care făcea referire și acest focus reînnoit au dat rezultate chiar mai repede decât s-ar fi așteptat toată lumea. După titlul de la Cairo, unde competiția a fost solidă (a învins-o în finală pe Lesia Tsurenko), Irina a continuat seria excelentă de formă în turneul WTA de 125k desfășurat la Indian Wells, în săptămâna premergătoare startului turneului Premier Mandatory. Un tablou nu doar foarte puternic, ci și foarte mare, motiv pentru care Irina a jucat șase meciuri în această săptămână. 

Remarcabil, le-a câștigat pe toate în minimum de seturi: pe rând, a trecut de Mona Barthel (6-4, 6-1), Taylor Townsend (6-0, 6-2), Kristie Ahn (6-3, 6-3), Jessica Pegula (7-5, 6-1), Lesia Tsurenko (6-4, 6-4) și de Misaki Doi (6-3, 6-3). 

Foarte solidă, cu o construcție excelentă a punctelor de pe baseline și cu un plus de energie în atitudine și în defensivă, Irina a condus permanent jocul și scorul; a profitat foarte bine și de serva japonezei, câștigând 67 la sută din punctele jucate pe serviciul secund al acesteia. A încheiat meciul în puțin sub 90 de minute, sărbătorindu-și bucuria cu un „Haideeeee!” prelungit.

Irina ajunge la un bilanț de 15-4 în 2020 și urcă pe locul 81 în clasamentul la zi valabil începând de mâine, acum a treia româncă în clasament, după Simona (2) și Sorana (75), și înaintea Patriciei (84) și a Anei Bogdan (92). În Race, Irina stă și mai bine, urcând până pe locul 28 cu acest titlu.

Săptămâna viitoare, Irina va fi pe aceleași terenuri, în calificări la Indian Wells.

A fost o altă zi excelentă pentru tenisul românesc: Laura Paar a câștigat primul titlu WTA al carierei, triumfând la dublu la Lyon, iar Filip Jianu a câștigat turneul de 15k de la Heraklion. Filip e pe 413 în clasamentul ATP și urcă pe locul 37 în Race to Milano (Next Gen Finals).

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în 2020, ATP și WTA, simplu și dublu

Turnee câștigate

Simona Halep – Dubai, Premier
Laura Paar – dublu (cu Julia Wachaczyk), Lyon, International
Irina Begu – Indian Wells, WTA 125k


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi