Fast
Primul titlu la primul turneu

Ce moment frumos pentru ea: Laura Paar câștigă primul titlu WTA al carierei la Lyon

Radu Marina | 8 martie 2020

Laura Paar a câștigt primul titlu WTA  în proba de dublu a turneului de la Lyon, după ce, alături de partenera ei Julia Wachaczyk, le-au învins pe olandezele Bibiane Schoofs și Lesley Kerkhove. A fost 7-5, 6-4 pentru perchea Paar/Wachaczyk, cele două reușind să câștige primul lor trofeu în circuitul WTA. 

Atât pentru Julia, cât mai ales pentru Laura, titlul cucerit la Lyon reprezintă poate cel mai important rezultat din carieră. După aproape o viață petrecută în circuitul ITF, Laura ne reamintește, la 31 de ani, și cu 15 ani petrecuți exclusiv în circuitul ITF, că niciodată nu e prea târziu pentru nimic. 

De reamintit e și faptul că înaintea acestei săptămâni, Paar (n.a. născută Laura Andrei) nu jucase niciodată un turneu WTA în proba de dublu. Ea a debutat în circuitul WTA în urmă cu un an, la Nurnberg, turneu unde a venit din calificări și a câștigat primul ei meci la simplu pe tabloul principal al unui turneu WTA. În urma rezultatelor obținute în sezonul trecut atât la simplu, cât și la dublu, a urcat foarte aproape de primele 200 de jucătoare ale lumii. 

La Lyon a fost acceptată pe tabloul principal de dublu, a făcut pereche cu  Julia Wachaczyk, o nemțoaică de 25 de ani, câștigătoare a 28 de turnee ITF la dublu. Au urmat câteva premiere: prima victorie înregistrată într-un turneu WTA la dublu, prima finală și, desigur, primul titlu. 

Laura și Julia au trecut în turul 1 de perechea Friedsam/Minella, favoritele principale iar apoi au confirmat această victorie, mergând până la capăt: le-au eliminat în trei seturi pe Lechmia/Ponchet în sferturi, le-au învins în semifinale pe rusoaicele Diatchenko/Dzalamidze și au reușit să câștige trofeul după o victorie în două seturi în fața olandezelor Bibiane Schoofs/Lesley Kerkhove. 

În urma acestui rezultat, Laura se va apropia de intrarea în top 100 în clasamentul de dublu. Ea va urca, de luni, în jurul locului 117, cel mai bun loc pe care l-a ocupat vreodată. De asemenea, asta înseamnă și multă încredere, încredere pe care o poate transfera și în meciurile de simplu. 

Foto: KortDergisi