Rusia învinge Croația la Madrid, câștigă Cupa Davis 2021

Radu Marina | 5 decembrie 2021

Rusia nu a dominat doar această ediție de Cupa Davis, ci toate competițiile pe echipe din 2021, câștigând și ATP Cup, și BJK Cup. Între timp, România a primit Spania în barajul ediției viitoare a Cupei Davis.

Reducere generală de 50 la sută în Shop-ul 30-0 până duminică, 5 decembrie!

Pentru a activa reducerea, folosește codul de voucher THIRTYLOVE30 pe pagina de check-out.

Echipa Federației Ruse a învins Croația cu 2-0 și triumfă pentru a treia oară în Cupa Davis, după un turneu pe care l-a dominat cap-coadă. Andrey Rublev și Daniil Medvedev sunt cei care au adus punctele în finala de astăzi – la fel cum au făcut pe tot parcursul turneului – prin victoriile cu Borna Gojo și Marin Cilic. Echipa Rusiei de Cupa Davis își trece astfel în palmares al treilea trofeu, după cele câștigate în 2002 și 2006. 

Prin această victorie, Rusia confirmă, de fapt, statutul de echipă greu de învins, care  i-a fost atribuit încă de la începutul turneului. Cu Daniil Medvedev și Andrey Rublev, doi jucători excelenți de simplu, și ajutați de acest format – două meciuri de simplu, urmate de decisiv – Rusia a dominat competiția de la primul meci și până astăzi, în finala cu Croația. Din grupe și până în finală, grupul format din Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Aslan Karatsev și Karen Khachanov a pierdut un singur meci; un meci de dublu în semifinala cu Germania, care n-a avut vreun impact asupra rezultatului final, Rusia fiind deja calificată în finală după cele două victorii obținute la simplu. 

În primul duel al zilei, Andrey Rublev a scos cu bine la capăt un meci complicat cu Borna Gojo, revelația acestui turneu. A fost 6-4, 7-6 pentru Rublev, care a servit de două ori în setul doi pentru a rămâne în set. Dinamica acestui meci s-a păstrat și în întâlnirea Cilic – Medvedev, al doilea meci al zilei: un prim set foarte echilibrat, în care diferențele au fost mici, urmat apoi de un set relativ clar câștigat de Medvedev, 7-6, 6-2. 

Rusia nu a dominat doar această ediție de Cupa Davis, ci toate competițiile pe echipe din 2021. În începutul de an, rușii au câștigat ATP Cup în fața Italiei, iar în urmă cu fix o lună, în Cehia, echipa Rusiei a triumfat în BJK Cup după victoria cu Elveția. Iar acum, după 15 ani de pauză, Rusia câștigă din nou Cupa Davis. 

https://twitter.com/DavisCup/status/1467578972007538691?s=20
https://twitter.com/DavisCup/status/1467572470911803405?s=20

România întâlnește Spania în barajul pentru turneul final al Cupei Davis

Echipa României de Cupa Davis, care a trecut în urmă cu câteva zile de Peru, la Cluj, scor 4-0 la general, și-a aflat astăzi adversara pentru barajul de la turneul final al Cupei Davis. Adversara României va fi Spania, de șase ori câștigătoare a competiției și cap de serie 2. 

Deși misiunea e pur și simplu foarte complicată pentru România, această întâlnire va fi o provocare interesantă. Indiferent de care va fi configurația pentru echipa Spaniei (că vor fi sau nu Rafael Nadal, Roberto Bautista-Agut, Pablo Carreno-Busta sau Carlos Alcaraz), șansele României rămân la fel de mici, în condițiile în care Spania e capabilă să aducă, oricând, cel puțin patru jucători mult mai bine clasați decât cei ai noștri. 

Totuși, acest meci nu trebuie văzută ca fiind deja pierdut. Va fi greu, pare o misiune aproape imposibilă, dar partidele de Cupa Davis întotdeauna au avut un alt specific și diferențele de valoare se mai estompează. În plus, experiența căpătată într-o astfel de ocazie e greu de replicat în alte părți.

România și Spania se vor întâlni pentru prima dată după cinci ani. Ultima dată, cele două echipe s-au duelat la Cluj, cu victoria spaniolilor, 4-1 la general. 

Meciurile din Spania – România vor avea loc în perioada 3-5 martie 2022, în Spania. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi