România și-a anunțat deja echipa pentru semifinala de Fed Cup cu Franța, din aprilie

Treizecizero | 25 martie 2019
Florin Segărceanu:

„Noi avem nevoie de liniște înaintea acestui meci atât de important și este trist să vezi cum persoane răuvoitoare încearcă să dezbine această echipă. Toate fetele din echipă au avut parte de un tratament corect din partea federației precum și din partea noastră, a mea și a Alinei Tecșor. Eu pot să vă asigur că nu există niciun scandal în echipa de Fed Cup a României așa cum, vă garantez că, niciodată, Simona Halep nu a condiționat prezența ei în echipă în nicun fel.”

Update 8 aprilie: Franța și-a anunțat și ea echipa pentru meciul cu România. Cele patru convocate sunt Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet și Pauline Parmentier.

Articolul inițial

Cu aproape o lună înainte de ora meciului cu Franța, care va decide o finalistă a Fed Cup 2019, știm deja echipa României. Florin Segărceanu a anunțat, azi, componența echipei, deși anunțase inițial că va aștepta finalul turneului de la Miami.

„Am promis că voi anunța echipa care va juca împotriva Franței după ce se va termina turneul de la Miami, dar din punctul meu de vedere lucrurile sunt deja clare și am ținut să fac anunțul acum, pentru a evita alte atacuri în presa de scandal la adresa acestei echipe”, este citat căpitanul nejucător al României, într-un comunicat de presă.

Astfel, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru au fost nominalizate de Florin Segărceanu pentru întâlnirea din semifinalele Fed Cup de la Rouen, cu Franța, din 20-21 aprilie 2019.

O singură modificare față de formula care a câștigat meciul cu Cehia, din februarie: Raluca Olaru, foarte în formă în ultimele săptămâni, cu evoluții bune la Indian Wells și Miami, îi ia locul Anei Bogdan, asigurând astfel mai multe opțiuni pentru diferitele combinații pentru simplu și dublu, în cele două zile de concurs.

În ce privește precizările pe care Florin Segărceanu a ținut să le facă, căpitanul-nejucător a spus:

„Noi avem nevoie de liniște înaintea acestui meci atât de important și este trist să vezi cum persoane răuvoitoare încearcă să dezbine această echipă. Toate fetele din echipă au avut parte de un tratament corect din partea federației precum și din partea noastră, a mea și a Alinei Tecșor. Eu pot să vă asigur că nu există niciun scandal în echipa de Fed Cup a României așa cum, vă garantez că, niciodată, Simona Halep nu a condiționat prezența ei în echipă în nicun fel. Simona nu a cerut niciodată ca o jucătoare să nu fie chemată, nu a stabilit niciodată cine să joace și cine nu, nu a vrut niciodată mai mulți bani, cum ați văzut că se mai întâmplă în lume, și, probabil cel mai important lucru, ea este cea care a insistat întotdeauna ca banii care vin de la ITF, exclusiv pentru premierea jucătoarelor, să se împartă în mod egal între toate fetele, indiferent dacă au jucat sau nu. Și așa s-a întâmplat și după meciul din Cehia, iar toate fetele au primit, deja, sumele cuvenite.”

În ce privește formula României, Segărceanu a adăugat:

„Este clar pentru toți cei care urmăresc tenisul că aceasta este cea mai bună echipă a României în acest moment. Avem, la simplu, patru jucătoare capabile să joace la cel mai înalt nivel, o avem pe Simona în mare formă, Monica a demonstrat și ea o revenire incredibilă, și un caracter de luptătoare de care avem atâta nevoie. Apoi, sunt semne bune și din partea Mihaelei și a Irinei, care au demonstrat că pot juca bine, iar în aceste condiții mai aveam nevoie de o a cincea jucătoare specializată pe dublu, pentru a putea, la nevoie, să avem o alternativă pentru cel de-al cincelea meci, care ar putea fi decisiv. Iar Raluca Olaru este, evident, cea mai în formă jucătoare de dublu pe care o puteam convoca, ea fiind, deja, calificată în sferturile de finală la Miami”.

Meciul Franța – România se joacă pe zgură indoor, o suprafață care, la prima vedere, le impune pe Irina Begu și pe Mihaela Buzărnescu ca potențiale soluții pentru poziția a 2-a în echipă la simplu.

Duelul se va juca în sala Kindarena, care poate găzdui până la 5.234 de spectatori. Învingătoarea va juca finala Fed Cup în deplasare, în noiembrie, cu învingătoarea dintre Belarus și Australia, cealaltă semifinală programată, de asemenea, pe 20-21 aprilie.

Îți place?
Cele mai noi