Fast
O sală de 5.400 de locuri

Franța – România își știe locul de desfășurare. Calificarea în finala Fed Cup se joacă la Rouen

Treizecizero | 22 februarie 2019

Update 12 martie:

Federația Română de Tenis va primi 10 la sută din biletele disponibile la meciul de Fed Cup Franța – România (aproximativ 500 de bilete) și va anunța joi, 14 martie, pe site-ul propriu, frt.ro, și pe pagina de FB a FRT, modalitățile prin care fanii le pot cumpăra.

Update 11 martie:

Federația Franceză a anunțat punerea în vânzare a biletelor pentru meciul dintre România și Franța, din semifinalele Fed Cup (20-21 aprilie). Biletele vor putea fi cumpărate atât offline, cât și online.

Ele vor fi disponibile publicului larg începând de joi, 14 martie, pe fft.fr și pe ticketmaster.fr, în limita a 12 bilete de persoană. Prețurile variază între 15 și 40 de euro pe zi, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul federației franceze.

Update 25 februarie: Franța a decis ca meciul de la Rouen să se joace pe zgură.

Alegerea francezilor oferă multiple posibilități pentru România, ale cărei jucătoare sunt toate crescute și specializate pe zgură. Chiar dacă zgura indoor modifică un pic datele problemei, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, candidatele pentru meciurile de simplu, vor fi în elementul lor la Rouen. Vestea e mai puțin grozavă pentru Monica Niculescu, pentru care zgura rămâne suprafața mai puțin prietenoasă.

Foto: Archi-Rouen

Articolul inițial:

Federația Franceză a anunțat locul în care se va juca semifinala de Fed Cup dintre Franța și România. Este vorba de Rouen, orașul de o sută de mii de locuitori din Normandia de Sus, aflat la aproximativ 130 de kilometri de Paris.

Meciul se va juca, așadar, pe 20-21 aprilie, în sala Kindarena, care poate găzdui până la 5.234 de spectatori, atunci când este configurată pentru tenis.

Kindarena a mai găzduit două meciuri de Cupa Davis ale Franței (în 2013 și în 2017), dar niciodată un meci de Fed Cup.

Federația Franceză nu a anunțat încă și suprafața aleasă pentru acest meci: o vor face cel târziu luni, 25 februarie. Vor avea de ales între o variantă de hard și zgură, ambele, soluții optime pentru ambele echipe.

Franța se va baza pentru acest meci foarte probabil pe grupul de jucătoare care a adus și victoria clară din sferturile cu Belgia: Caroline Garcia, Alize Cornet, Kristina Mladenovic sunt soluțiile de bază pentru simplu, cu Mladenovic o soluție foarte redutabilă pentru dublu, indiferent de numele partenerei.

Va fi al șaptelea meci acasă din ultimele nouă întâlniri pentru Franța. Biletele vor fi puse în vânzare la o dată ce urmează să fie anunțată. Pentru fanii care vor să-și cumpere bilete individual, site-ul arenei este un loc bun de urmărit în zilele următoare.

Învingătoarea acestui meci va juca finala Fed Cup 2019 în deplasare, cu învingătoare dintre Australia și Belarus.