România își știe echipa pentru meciul cu Slovenia din BJK Cup

Treizecizero | 18 martie 2023

Meciul se va juca pe zgură outdoor.

Echipa României va încerca, luna viitoare, să se califice în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup. Pentru asta trebuie să câștige meciul de baraj cu Slovenia, programat în deplasare, la Koper, între 14-15 aprilie.

Un duel pentru care România își știe deja echipa. Horia Tecău, căpitanul nejucător, le-a convocat pe Ana Bogdan (57), Irina Bara (193), Jaqueline Cristian (202), Anca Todoni (727) și Monica Niculescu (40 – dublu). Echipa tehnică îi cuprinde, de asemenea, și pe antrenorii Alina Tecșor-Cercel și Daniel Dobre.

„Sunt entuziasmat și abia aștept meciul și să ne calificăm”, a spus Horia Tecău.

România a ajuns la acest meci după ce a câștigat, în noiembrie, barajul de menținere de la Oradea cu Ungaria, scor 4-0, – punctele esențiale fiind aduse de Ana Bogdan (2) și de Jaqueline Cristian – rezultat ce a permis echipei noastre să rămână în Grupa Mondială și să poată încerca din nou, în această primăvară, accederea la turneul final.

Dincolo, Slovenia va conta pe Tamara Zidansek (42), Kaja Juvan (135), Nina Potocnik (260), Pia Lovric (582) și Ela Nala Milic.

Meciul se va juca pe zgură outdoor.

Celelalte meciuri de baraj programate în același weekend sunt Spania – Mexic, Ucraina – Cehia (meci ce se va juca la Antalya), Marea Britanie – Franța, Canada – Belgia, SUA – Austria, Slovacia – Italia, Germania – Brazilia și Kazahstan – Polonia.

Câteva dintre numele importante din topul mondial, precum Iga Swiatek, Jessica Pegula sau Caroline Garcia sunt printre jucătoarele ce vor participa.

Elveția (campioana en-titre) și Australia (finalistă) sunt calificate direct. Celor nouă echipe calificate din meciurile de baraj de mai sus li se va alătura și o echipă care va primi un wild-card, întregind astfel lista de 12 echipe participante la un turneu final ce se va desfășura într-un sistem de 4 grupe a câte 3, cu câștigătoarele calificându-se în semifinale. Locația nu e încă stabilită; perioada e 7-12 noiembrie.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi