România conduce cu 2-0 Peru la Cluj, înainte de meciul emoționant de la revedere al lui Horia Tecău

Treizecizero | 27 noiembrie 2021

România se pregătește să decidă soarta întâlnirii cu Peru duminică, încă de la primul meci al zilei (11:30). Dar nimic din toată tensiunea obișnuită a unui meci de Cupa Davis nu va conta. Nici măcar rezultatul nu va conta atât de mult. Toți ochii vor fi pe Horia Tecău, care își va juca ultimul meci din carieră la nivel profesionist. Din fericire, o va face cu fanii alături.

Discount general de 40 la sută în Shop-ul 30-0 de azi până duminică. Pentru a activa reducerea, folosește codul de voucher RECUNOSTINTA pe pagina de check-out.

(*Produsele deja reduse sunt excluse de la promoție)

Prima zi a duelului dintre România și Peru a curs exact așa cum ne-am fi dorit. Două victorii în minimum de seturi, fără emoții, care rezolvă în mare măsură acest duel cu echipa sud-americană, dar care, mai important, pregătesc terenul pentru evenimentul principal al acestui weekend, meciul de adio al lui Horia Tecău.

Până acolo, Nicolae Frunză, la prima lui victorie în Cupa Davis, și Marius Copil au făcut tot ce a depins de ei ca meciul lui Horia să înceapă cu minimum de presiune. Nicolae a trecut de Nicolas Alvarez cu 6-2, 6-4, într-un duel în care a dominat cu serviciul, câștigând 73 la sută din punctele jucate pe primul și oferind adversarului o singură șansă de break, și aceea salvată. Cu o serie de cinci game-uri consecutive în primul set, Nicolae a făcut apoi break-ul decisiv la 3-3 în setul secund, în drum spre o victorie într-o oră și 16 minute, contra unui adversar mult mai bine clasat. Dacă românul e acum pe 626 la simplu, Alvarez a intrat în meci de pe locul 392 ATP.

Marius Copil a adus apoi al doilea punct pentru România, de asemenea într-un meci în care reprezentantul nostru s-a folosit din plin de suprafață. Numărul 1 român a câștigat cu 7-5, 6-2 contra lui Conner Huertas del Pino (654 ATP), într-un meci în care Marius, acum pe 275 la simplu, a gestionat excelent singurul moment mai greu. Condus cu 4-5 în primul set după ce a predat avantajul unui break, Marius a răspuns cu o serie de trei game-uri la rând care a închis setul și a retezat speranțele oaspeților de a scoate ceva din acest meci.

Cu șapte game-uri câștigate la zero, Copil a încheiat cu 86 la sută procentaj pe primul serviciu.

Asta înseamnă că România mai are nevoie de un singur punct pentru victorie; îl va căuta duminică, de la ora 11:30, în meciul de dublu, care îi opune pe Horia Tecău și Marius Copil și pe Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino. Dintre cei doi, Galdos e mai bine clasat la dublu, ierarhie unde ocupă locul 143.

Dar nimic din toate astea nu va conta. Nici măcar rezultatul nu va conta atât de mult. Toți ochii vor fi pe Horia Tecău, care își va juca ultimul meci din carieră la nivel profesionist, ca urmare a deciziei sale de retragere din tenis, anunțată recent, la ATP Finals, dar luată cu mai mult timp în urmă:

„Decizia de retragere nu este una luată acum sau în ultimele săptămâni. Cred că niciodată nu eşti pregătit să anunţi aşa ceva, dar pentru mine a venit acest moment. Simt asta de ceva timp. Consider că m-am dăruit cu totul tenisului, 100%, şi a venit momentul să mă bucur de viaţă şi într-un alt mod. Dar tenisul rămâne în viaţa mea, voi rămâne aproape de el. Mă veţi vedea în continuare, chiar dacă nu pe teren. Dar acum suntem la Cupa Davis şi vreau să ne concentrăm pe meciurile din acest weekend”, a spus Horia.

Din fericire, despărțirea lui de tenis va fi așa cum se cuvine, sărbătorită alături de fani în tribune. Regulile au fost, în sfârșit, schimbate, în timp util pentru ca spectatorii să aibă voie duminică, începând cu ora 10:00, în tribunele BT Arena din Cluj (cu certificat verde). La timp pentru a-i putea mulțumi și spune la revedere acestui campion uriaș și om special.

Foto: Ramona Toderaș

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi