România – Canada, sau o întâlnire cu fetele noastre care ar trebui să fie o sărbătoare

Treizecizero | 9 februarie 2018

De regulă, meciurile din Fed Cup încep într-o tensiune ieșită din comun și ne țin cu sufletul la gură tot weekendul. N-a fost, în ultimii trei ani, altfel. Am trăit intens și foarte intens. Cine să uite meciurile pe muchie cu Spania sau Serbia, luptele grele cu Cehia sau Germania, ori drama cu Marea Britanie? Ei. Dar acum, cu Canada, totul ar trebui să fie direct și fără complicații. Ocazie, poate, să așteptăm meciurile mult mai relaxați și să ne bucurăm de tenis. Hai să vedem esențialul pre-meci.

1. Fetele au zburat către Cluj-Napoca împreună și au fost numai un zâmbet. E bine când se întâlnesc toate și se bucură fiecare de prezența și tenisul celeilalte. Pentru că, de obicei, ele ne bucură separat cu rezultatele lor. Au ajuns devreme, s-au antrenat în toate combinațiile posibile și au avut declarații optimiste.

*

2. Meciul cu Canada va fi ușor și vom bate lejer, nu vă luați după ce vedeți la televizor; că oamenii ăia nu vor decât să facă audiență. Nu va fi niciun ”meci pe viață și pe moarte”, Bianca Andreescu nu va încerca ”să demonstreze românilor” nimic. Chill! Weekendul ăsta este prilejul perfect pentru a lăsa la ușă, măcar o dată, precauția specifică preview-urilor de meciuri. ”Da, dar hei, e Fed Cup, nu știi niciodată ce se poate…”. Shhhh. Ba știi!

*

3. Simona a apărut la Cluj cu logoul Nike pe pantaloni. Evident, indicele bursier Dow Zvones a cunoscut iarăși o creștere nemaipomenită, iar crypobârfele s-au pus în mișcare. Să avem răbdare mai bine, ok? Hmm, deși… în interviul (bun) oferit Telekom Sport, Simona s-a oprit exact în ultimul moment înainte de a confirma că va fi, într-adevăr, Nike.

Just do it, Simo, then.

*

4. Așadar, Simona nu va juca cu Canada, pentru că e nerefăcută încă după accidentarea de la gleznă, de la Australian Open, dar s-a antrenat azi în sala asta de la Cluj care ne face poftă de tenis mare. Asta nu i-a oprit pe doctorii, fizioterapeuții și antrenorii de canapea să opineze că așa ceva nu se face. Au fost reproșuri din mai multe registre. De la unele mai blânde, gen ”dacă tot a venit până la Cluj, trebuia să joace” (eventual, măcar un set, nu?), până la altele mai virulente, pe care nu le vom reda aici. În locul ei în echipă trebuia să apară Micky Buzz, însă și ea, la rându-i, a fost înlocuită de Ana Bogdan, care va debuta (?) cu această ocazie la Fed. Foarte bine, Ana e bună.

Ce altceva de la Simona, din interviul citat mai sus? Doha e în dubiu, va decide la fața locului. Plus discuții despre rachete, tensiuni, Federer, bani, investiții și speranțe de o altă Simonă.

*

5. În schimb, unii chiar îi vor binele Simonei (în felul lor). De exemplu, creativii de la Heraldist&Wondermarks au demarat o campanie cam ciudățică de strângere de fonduri, pentru ca Halep să devină prima tenismenă sponsorizată nu de un brand de sportswear, ci de o țară întreagă. Naiv și simpatic.

*

6. Un pic de context, pe repede-înainte. România a promovat în Grupa Mondială 2 după șapte victorii consecutive, începute în 2014, când brusc planetele s-au aliniat și am descoperit, cu toții, ce echipă faină avem, respectiv că Fed Cup chiar există.

Întâi am bătut tot prin turneul de calificare de la Budapesta (inclusiv Ucraina mai puțin cunoscutei, pe atunci, Elina Svitolina; tot acolo s-a întâmplat un meci Halep – Konta – nimeni nu bănuia ce rivalitate va deveni). Apoi am bătut Serbia (ce meci!), Spania (ce meci!) și Canada (ce … handshake și ce Alexandra!). După care am pierdut două grele la rând la Cluj, cu Cehia Pliskovei și Germania lui Angie Kerber. Ne-a bătut apoi Belgia lui Mertens, după care am bătut Marea Britanie, în meciul cu cântec. Acum o luăm de la capăt. Ca să promovăm în Grupa Mondială, trebuie să batem acum, apoi în aprilie.

*

7. Și, în fine, una de la noi. Dacă tot discutăm despre acest meci ca de o ocazie de întâlnire și de sărbătorire a fetelor, ne-am luat coada la spinare, ne-am pornit la drum și am ajuns și noi la Cluj, unde ne-am oprit tocmai la etajul 1 al Sălii Polivalente. Cu un loc de întâlnire. Cu alte cuvinte, dragilor, vom avea acolo un mic stand. Pe lângă reviste, tricouri, albume și câțiva magneți delicioși, vă așteptăm cu gânduri bune și cu un ceai cald din partea casei. Asta, dacă reușim să ținem pasul și să încălzim apa la timp.

Serios 🙂 Dacă nu ne-am cunoscut deja, hai să ne vedem! Suntem toată ziua de sâmbătă, apoi și cea de duminică. Putem povesti sau putem, pur și simplu, să ne salutăm și să ne vedem de-ale tenisului.

Hai, România și hai noi!

 

Text de Codruț și de Treizecizero. 

Fotografii de Călin Ilea 

 

 

 

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

1. Albumul foto Simona de păstrat

Tirajul inițial al albumului foto lansat de 30-0, „Simona de păstrat”, a fost epuizat. Dar pentru că am primit deja multe cereri și mesaje de la voi, vă putem spune că am trimis deja la tipar un al doilea tiraj.

Vom putea primi, așadar, în continuare comenzi de la voi; atâta doar că va fi nevoie să așteptați un pic până când pachetul cu albumul va ajunge la voi. Estimarea de timp de la acest moment este de 10 zile.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți comanzi un exemplar de aici. 

2. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi