Româncele iubesc Asia: Irina Begu, campioană la Seul!

Treizecizero | 21 septembrie 2014

Pentru Irina Begu este al doilea titlu de dublu al anului în circuitul WTA și al patrulea al carierei.

Titlul reușit de Monica Niculescu la Guangzhou n-a venit singur: într-un start excelent pentru românce a sezonului asiatic, Irina Begu a adus un alt trofeu azi, la Seul.

Irina a câștigat titlul din capitala sudcoreeană după o finală pe care ea și partenera ei, Lara Arruabarrena, au controlat-o în totalitate. Irina și Lara nu și-au pierdut serviciul decât o dată și au făcut patru break-uri în victoria cu Mona Barthel și Mandy Minella. A fost 6-3, 6-3 în o oră și nouă minute. 

A fost o săptămână perfectă pentru cele două fete, aflate la primul turneu pe care îl dispută împreună. Asta deși, bune prietene, intenționau de ceva timp să facă echipă. Fără să fie pe lista favoritelor, Begu și Arruabarrena au câștigat clar în primele două tururi, 6-1, 6-1, respectiv 6-2, 6-2. În semifinale au beneficiat de abandonul perechii Kirilenko/Wickmayer, după ce dublul româno-spaniol câștigase primul set cu 7-5. 

„E prima oară când jucăm împreună, așa că suntem foarte fericite că am reușit să câștigăm turneul. Lara are foarte multe arme pe teren, drop shots, volee; e o jucătoare foarte talentată. Ne-am bucurat de toată săptămâna petrecută împreună în Coreea de Sud și am rămas cu multe amintiri frumoase de aici. Am funcționat foarte bine în echipă”, a spus Irina.

Pentru Irina este al doilea titlu de dublu al anului în circuitul WTA și al patrulea al carierei, după cele obținute alături de Monica Niculescu la Hobart, în 2012, Anabel Medina Garrigues, la Hertogenbosch, în 2013 și de Maria Irigoyen, la Rio, în 2014. 

Irina mai are și două finale pierdute, alături de Alexandra Cadanțu, în 2012, la Fes, și alături de Monica Niculescu, tot în 2012, în Luxemburg.

Bilanțul românesc pe 2014 continuă să se îmbunătățească. Succesele din acest weekend ridică totalul la 15 titluri românești (ATP + WTA) și 7 finale. 

Trofeele românilor în 2014:

Monica Niculescu, dublu – Shenzen
Monica Niculescu, dublu – Hobart
Florin Mergea, dublu – Vina del Mar
Horia Tecău, dublu – Zagreb
Horia Tecău, dublu – Casablanca
Simona Halep, simplu – Doha
Irina Begu, dublu – Rio
Horia Tecău, dublu – București
Horia Tecău, dublu – Hertogenbosch
Elena Bogdan/Alexandra Cadanțu, dublu – Bucureșt
Simona Halep, simplu – București
Florin Mergea, dublu – Hamburg
Horia Tecău, dublu – Washington
MONICA NICULESCU, simplu – Guangzhou
IRINA BEGU, dublu – Seul


Finale:

Horia Tecău, dublu – Rotterdam
Horia Tecău, dublu mixt – Australian Open
Monica Niculescu, dublu – Katowice
Raluca Olaru, dublu – Nurnberg
Simona Halep, simplu – Madrid
SIMONA HALEP, simplu – ROLAND GARROS
Raluca Olaru, dublu – Baku

* Alte rezultate notabile: Simona Halep, semifinală la Wimbledon, Simona Halep, semifinală la Indian Wells; Florin Mergea, semifinală la Roland Garros (dublu).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi