Retragerea mai așteaptă: Serena Williams continuă, câștigă în primul tur la US Open

Treizecizero | 30 august 2022

Serena are acum un bilanț de 21-0 în primul tur la US Open.

US Open este oferit de

Serena Williams e în continuare jucătoare activă: ultimul turneu al carierei ei a început cu bine, o victorie în două seturi cu Danka Kovinic, 6-3, 6-3, iar retragerea Serenei e amânată.

Desfășurat într-o atmosferă specială, pe un Arthur Ashe arhiplin, dar și sub presiunea emoțională a iminenței unui eveniment important pentru lumea sportului, nu doar a tenisului, meciul dintre Serena și Danka a arătat o americancă îmbunătățită față de aparițiile recente de la Toronto și Cincinnati, unde a adunat doar o victorie și a pierdut clar cu Belinda Bencic, respectiv Emma Raducanu.

De data asta, Serena a acoperit mult mai bine terenul, s-a apărat impresionant de câteva ori, a venit des la fileu și cu succes, și s-a putut baza pe serviciu. Au fost elemente care au ajutat-o atunci când meciul a fost cel mai greu pentru ea, la 2-3 în primul set, când Kovinic făcuse două break-uri consecutive, atmosfera devenise una încordată, iar Serena părea că nu găsește soluțiile pentru a sta în meci.

Din acel punct, Serena a pornit o serie care i-a câștigat un prim set lung, dar esențial pentru șansele ei la victorie; nu fără emoții, ea salvând patru mingi de break înainte de a servi cu succes pentru 6-3. Setul secund a mers mult mai fluent în favoarea Serenei, care a presat încă din start pentru breakul decisiv, iar odată ce l-a obținut, a dominat eficient pe serviciu, fără ca deznodământul să mai fie sub dubiu.

Meciul a fost urmat de o scurtă ceremonie, cu un discurs din partea lui Billie Jean King, un interviu cu Serena, un montaj video și o coregrafie realizată de fanii din tribune.

Serena va avea un test mult mai complicat în turul al doilea, unde o va întâlni pe Anett Kontaveit, numărul 2 WTA, cea care a eliminat-o pe Jaqueline Cristian în turul întâi.

Va fi prima întâlnire dintre cele două, și, în vreme ce Anett nu e într-o formă care s-o recomande în acest moment, nivelul ei este totuși mult superior celui al Dankăi Kovinic, un nivel cu care Serena a avut probleme în scurtul ei sezon de până acum.

Dar meciul acesta, ca orice alt meci pe care-l mai joacă Serena în turneu, va fi unul special, cu o încărcătură aparte, iar rolul publicului va conta enorm. Așa că șansele Serenei ar putea fi, probabil, mai mari decât ar fi dacă meciul s-ar juca oriunde în altă parte, sau într-un context normal.

Articol în curs de actualizare

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi