Înapoi pe teren după șase luni: Jaqueline Cristian pierde la US Open, dar se bucură că e iar în circuit

Treizecizero | 30 august 2022
US Open este oferit de

Jaqueline Cristian a cedat în primul tur la US Open, învinsă de numărul 2 mondial Anett Kontaveit în două seturi, 6-3, 6-0. A fost primul meci al lui Jaq din februarie încoace.

Ar fi fost complicat pentru Jaqueline indiferent cine ar fi fost de cealaltă parte a fileului, cu atât mai mult când e vorba de a doua jucătoare a lumii în clasamentul WTA. La urma urmelor, o revenire după o jumătate de an și după o accidentare complicată – ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept – nu e simplă de făcut din niciun punct de vedere, nici fizic, nici emoțional.

Așa că rezultatul nu poate să mire. Fără meciuri în picioare și abia la începutul drumului, Jaqueline nu a putut să găsească vreo soluție cu Kontaveit, care a arătat mai bine decât a făcut-o în ultimele săptămâni în circuit. Românca a stat aproape în primul set, când a recuperat un break, a revenit de la 1-3, ba chiar a avut o șansă de break la 3-3. După ce a salvat acolo, Kontaveit s-a desprins și nu s-a mai uitat în urmă, încheind meciul într-o oră și șapte minute.

Altfel, meciul în sine e un pas important înainte pentru Jaqueline. E un nou început pentru ea; acum poate lăsa în urmă cu totul ultimele șase luni, cu toate amintirile neplăcute – despre care a vorbit pe larg în interviul pentru 30-0 – dar și cu experiențele și învățămintele utile.

Va avea nevoie de timp pentru a-și regăsi ritmul și intensitatea din finalul sezonului trecut, când a reușit o serie de rezultate importante, culminând cu prima finală a carierei, sau secvența de formă bună atinsă chiar la Doha, în startul acestui sezon. Dar clasamentul (acum pe 77) îi permite să nu se grăbească și să-și dea timp pentru a-și atinge nivelul cel mai bun. Un nivel care să-i dea motive să spere să-și atingă următorul obiectiv: primul titlu.

De notat că acesta a fost debutul pe tabloul principal de la US Open pentru Jaqueline, precedentele ei trei apariții consemându-se în calificări.

Articolele 30-0 sunt susținute de