Reacția Simonei: „Triumful adevărului e o reabilitare dulce amară, care, deși vine cu întârziere, este enorm de reconfortant pentru mine”

Treizecizero | 5 martie 2024

Mai multe nume importante din tenis și-au declarat satisfacția după ce vestea că TAS i-a redus suspendarea Simonei a făcut rapid înconjurul lumii.

Într-o postare pe pagina ei de Instagram, Simona Halep a reacționat la decizia anunțată de TAS, prin care suspendarea ei a fost redusă la 9 luni, ea devenind astfel eligibilă pentru a reveni în circuit cu efect imediat. Despre ideile care se desprind din această decizie am scris aici.

Declarația Simonei:

„Ziua de azi e un moment crucial, deoarece tribunalul și-a dat verdictul, confirmându-mi poziția și aducând claritate în acest capitol:

(1) Printr-o decizie unanimă, tribunalul m-a achitat de orice vină în ceea ce privește acuzațiile de doping sanguin.

(2) S-a determinat, de asemenea în unanimitate, că incidentul nefericit al testului pozitiv pentru roxadustat a provenit din contaminarea accidentală a suplimentelor, ceea ce a dus la o sancțiune redusă de nouă luni.

(3) În plus, tribunalul a cerut ITIA să mă compenseze cu 20.000 franci elvețieni.

În mijlocul acestei experiențe dificile, credința mea neclintită în integritatea adevărului și în principiile justiției a fost ceea ce m-a călăuzit. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații îngrijorătoare și cu o opoziție formidabilă, spiritul meu a rămas optimist, ancorat în convingerea mea neclintită că sunt o sportivă curată. Această încercare prin care am trecut a fost o mărturie a rezilienței mele, iar triumful adevărului este o reabilitare dulce amară, care, deși vine cu întârziere, este o recompensă imensă.

Îmi exprim gratitudinea profundă pentru echipa mea legală. Încrederea lor neclintită în mine și dedicarea lor excepțională au fost esențiale în aceste vremuri tulburi. De asemenea, sponsorii mei, fanii loiali și câteva oponente remarcabile din circuit au fost stâlpii mei de susținere, oferindu-mi suport neclintit și solidaritate.

Sprijinul copleșitor venit din partea atâtor români mi-a întărit, de asemenea, determinarea, permițându-mi să-mi susțin cauza până la o concluzie corectă și onorabilă. Privind în viitor, sunt nerăbdătoare să întorc această pagină și să mă alătur din nou circuitului cu o vigoare reînnoită și un spirit revitalizat.

Cu dragoste și recunoștință, Simona.

View this post on Instagram

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

„Totul e despre clasă la tine, Simo!”. Nume importante din tenis au salutat decizia TAS

Mai multe nume importante din tenis și-au declarat satisfacția după ce vestea că TAS i-a redus suspendarea Simonei a făcut rapid înconjurul lumii. Fostul ei antrenor Darren Cahill a fost printre primii, antrenorul australian alegând o postare simplă și subtilă. Darren a revenit apoi cu un story în care a scris „Integritate, onestitate și o luptătoare până în adâncul sufletului. Totul e despre clasă la tine, Simo. Felicitări și bine ai revenit acolo unde aparții”.

Alte voci precum Boris Becker, Chris Evert sau Juan Martin Del Potro s-au exprimat în favoarea ei. Dintre vocile românești, fosta ei colaboratoare, Virginia Ruzici a avut cea mai faină reacție. „Pentru mine este o zi, aș putea spune, euforică. Mă bucur nespus pentru Simona. Simona a suferit enorm în această perioadă și nu cred că ar fi vrut cineva să fie în locul ei.Este o veste mare, ne bucurăm că va putea participa din nou în turnee, capabilă să câștige mari titluri”, a spus Virginia, pentru GSP.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi