Raluca Olaru e campioană la Chicago! Al doilea titlu al anului pentru Raluca

Treizecizero | 28 august 2021

Raluca ajunge cu acest trofeu pe locul 32 în clasamentul de dublu, egalându-și un career-high. Bilanțul ei în finalele WTA devine acum 11-12.

O nouă săptămână excelentă pentru Raluca Olaru! Jucătoarea din România numărul 1 în clasamentul de dublu și-a trecut în cont al doilea titlu al anului, câștigat, ca și primul, alături de Nadiya Kichenok. Raluca și Nadiya au triumfat la Chicago, într-o finală a nervilor tari.

A fost 7-6 (6), 5-7, 10-8 cu Lyudmyla Kichenok și Makoto Ninomiya, într-o finală care s-a întins pe aproape două ore și jumătate.

A fost o finală câștigată nu doar cu jocul, ci și cu nervii. Nu doar prin prisma scorului foarte strâns și a evoluției lui, cât și pentru că meciul a fost întrerupt peste noapte din cauza întunericului. Început vineri, el a fost oprit la 7-6 (6), 2-4 în favoarea perechii româno-ucrainene.

La reluarea meciului de sâmbătă, Raluca și Nadiya au reușit să salveze o minge de break la 3-5 și să facă apoi break-ul la zero, egalând la 5. Dar Lyudmyla, sora Nadiei, și Makoto Ninomiya au răspuns prompt, cu un alt break, reușind în cele din urmă să forțeze decisivul; primul set pierdut în toată săptămâna de Olaru/Kichenok.

Setul decisiv a fost jucat pe muchie. Raluca și Nadiya s-au desprins la 4-2 și 5-3, dar aceasta a fost și cea mai mare diferență înregistrată în supertiebreak. S-a ajuns, aproape inevitabil, la 8-8, dar, din fericire, cele mai importante puncte ale meciului au mers în tabăra Ralucăi.

Ea și Nadiya își continuă astfel un parteneriat de succes, care a ajuns în acest weekend la a treia finală și al doilea titlu. La asta se mai adaugă o semifinală la Stuttgart, highlight-uri la care, pentru Ralu, se adaugă și participarea la Jocurile Olimpice. E un an foarte bun pentru ea, care îi validează preocuparea de a-și oferi mai mult timp de calitate pentru sine, despre care a vorbit pe larg în mai multe ocazii pentru 30-0.  

„Sunt foarte fericită cu victoria noastră, a fost un meci foarte bun și foarte strâns și le felicit pe adversare pentru azi și pentru toată săptămâna. Ne-a plăcut mult în Chicago și la acest turneu, dar pe de altă parte ne-a fost un pic greu cu meciurile pe care nu le-am putut încheia în aceeași zi, incluzându-l și pe cel de azi. Dar am gestionat bine această situație și îi mulțumesc Nadiyei, am făcut o treabă foarte bună azi. Îți mulțumesc pentru această săptămână și pentru cum ești”, a spus Raluca, mulțumindu-le și fanilor pentru suport.

„Ești o parteneră grozavă, sunt foarte fericită că jucăm bine împreună și sper să vină cât mai multe trofee”, a spus și Nadiya.

Raluca ajunge cu acest trofeu pe locul 32 în clasamentul de dublu, egalându-și un career-high. Bilanțul ei în finalele WTA devine acum 11-12.

În clasamentul Race to Shenzhen, ea și Nadiya ajung pe locul 12, la mai puțin de 300 de puncte distanță de locul 8.

https://twitter.com/WTA/status/1431685508544016384?s=20

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în sezonul 2021, simplu și dublu, WTA și ATP

Titluri

🔸 Raluca Olaru – dublu, St. Petersburg, WTA 500 (cu Nadiia Kichenok)
🔸 Sorana Cîrstea – simplu, Istanbul, WTA 250
🔸 Horia Tecău – dublu, Halle, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
🔸 Gabriela Ruse – simplu, Hamburg, WTA 250
🔸 Mihaela Buzărnescu – dublu, Budapesta, WTA 250 (cu Fanny Stollar)
🔸 Raluca Olaru – dublu, Chicago, WTA 250 (cu Nadiia Kichenok)


Finale

🔸 Horia Tecău – dublu, Rotterdam, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
🔸 Monica Niculescu – dublu, Doha, WTA 500 (cu Jelena Ostapenko)
🔸 Mihaela Buzărnescu – dublu, Bogota, WTA 250 (cu A.L. Friedsam)
🔸 Horia Tecău – dublu, Barcelona, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
🔸 Sorana Cîrstea – simplu, Strasbourg, WTA 250
🔸 Raluca Olaru – dublu, Bad Homburg, WTA 250 (cu Nadiia Kichenok)
🔸 Horia Tecău – dublu, Hamburg, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
🔸 Gabriela Ruse – simplu, Palermo, WTA 250
🔸 Irina Begu – simplu, Cleveland, WTA 250



Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi