Rafael Nadal se retrage din turneul de la Wimbledon înainte de semifinală. Nick Kyrgios ajunge în prima lui finală de Grand Slam

Treizecizero | 7 iulie 2022

Rafael Nadal a anunțat joi seara, într-o conferință de presă aranjată de urgență, că nu va putea să joace în semifinala de vineri cu Nick Kyrgios.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Rafael Nadal a anunțat joi seara, într-o conferință de presă aranjată de urgență, că nu va putea să joace în semifinala de vineri cu Nick Kyrgios, din cauza accidentării suferite la abdomen și din cauza căreia a suferit în sfertul de finală câștigat dramatic, în cinci seturi, cu Taylor Fritz.

„Anunț atât de târziu pentru că m-am tot gândit, chiar și așa, să joc”, a spus Nadal, care a completat că riscurile de agravare ar fi prea mari și, în plus, nu s-ar simți competitiv să intre pe teren și i-ar fi fost practic imposibil să câștige două meciuri la un astfel de nivel.

„Nu pot să risc atât de mult și să stau apoi 2-3 luni. Dacă se întâmplă, se întâmplă, dar n-aș putea să trăiesc cu ideea că se întâmplă pentru că nu fac eu ceea ce trebuie făcut. Sunt foarte trist pentru această situație”, a spus Nadal.

„Chiar dacă am încercat să merg mai departe în situații complicate de-a lungul carierei, e evident că aș continua aici, accidentarea s-ar agrava”.

Nadal s-a antrenat joi și, în vreme ce a putut să lovească cu dreapta sau cu reverul, serviciul a fost prea mult de cerut.

Spaniolul a încercat să-și modifice mișcarea la serviciu ca să pună mai puțină presiune pe zona abdominală, dar fără să obțină rezultate care să-l facă competitiv.

Publicația spaniolă Marca a anunțat în premieră în prima parte a zilei că Nadal a suferit o ruptură abdominală de 7 milimetri.

Rafa a mai spus că a avut ceva probleme la abdomen de o săptămână și că va lua o pauză de 3 sau 4 săptămâni.

Nick Kyrgios avansează astfel în finala Wimbledon, prima lui finală de Grand Slam a carierei. Programul de vineri rămâne cu un singur meci, semifinala dintre Novak Djokovic și Cameron Norrie.

Rafa rămâne neînvins pe teren în turneele de Grand Slam din acest an; după titlurile de la Melbourne și Paris, el era în cărți pentru a încerca să câștige toate cele patru turnee, dar se vede încă o dată oprit într-un moment important de o problemă medicală.

Articol în curs de actualizare

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi